עוף חמוץ מתוק בתוך אננס: כמו במסעדה סינית של פעם
מתגעגעים למסעדות הסיניות של פעם? עוף חמוץ מתוק באננס יעשה לכם את זה בגדול! קוביות עוף עסיסיות ברוטב סיני מוגשות בתוך האננס עצמו
מתגעגעים למסעדות הסיניות של פעם? עוף חמוץ מתוק באננס יעשה לכם את זה בגדול! קוביות עוף עסיסיות ברוטב סיני מוגשות בתוך האננס עצמו
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 722.1 קק״ל 2888.6 קק״לפחמימות 101.2 גרם 404.9 גרםשומן 25.3 גרם 101.3 גרםנתרן 1181.4 מ״ג 4725.7 מ״גחלבון 55.3 גרם 221.4 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 45.9 גרםשומן רווי 8.5 גרם 33.8 גרםכולסטרול 133.3 מ״ג 533.0 מ״גסידן 116.5 מ״ג 465.9 מ״גברזל 9.8 מ״ג 39.1 מ״גאשלגן 1366.2 מ״ג 5464.9 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 31.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות722
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 722.1 קק״ל 2888.6 קק״לפחמימות 101.2 גרם 404.9 גרםשומן 25.3 גרם 101.3 גרםנתרן 1181.4 מ״ג 4725.7 מ״גחלבון 55.3 גרם 221.4 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 45.9 גרםשומן רווי 8.5 גרם 33.8 גרםכולסטרול 133.3 מ״ג 533.0 מ״גסידן 116.5 מ״ג 465.9 מ״גברזל 9.8 מ״ג 39.1 מ״גאשלגן 1366.2 מ״ג 5464.9 מ״גאבץ 7.9 מ״ג 31.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 722 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חותכים כל אננס לשניים לאורך. בעזרת סכין מחלצים את הבשר מבלי לפגוע בקליפת הפרי.
- חותכים את פרי האננס לקוביות ומשאירים את הקליפות יפות להגשה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב יחד לסיר קטן ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומגיע למרקם של סירופ סמיך.
- חותכים את פילה העוף לקוביות, ממליחים ומפלפלים.
- במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את קוביות העוף במשך 5 דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הבצל והפלפל הירוק ומטגנים עוד 3 דקות.
- מסננים את העוף והירקות מנוזלים, אם נותרו כאלה במחבת.
- מחזירים את העוף והירקות למחבת ומוזגים את הרוטב הסמיך. מוסיפים בצל ופלפל ירוק.
- מכניסים למחבת גם את את קוביות האננס והקשיו ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב.
- להגשה כל סועד מקבל חצי אננס בצלחת. מעבירים כמה כפות אורז לצידה האחד של קליפת האננס ואת הצד השני ממלאים בעוף החמוץ מתוק.
- אפשר לפזר קצת קשיו ובצל ירוק טרי מעל.
אופן הכנה
- חותכים כל אננס לשניים לאורך. בעזרת סכין מחלצים את הבשר מבלי לפגוע בקליפת הפרי.
- חותכים את פרי האננס לקוביות ומשאירים את הקליפות יפות להגשה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב יחד לסיר קטן ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומגיע למרקם של סירופ סמיך.
- חותכים את פילה העוף לקוביות, ממליחים ומפלפלים.
- במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את קוביות העוף במשך 5 דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הבצל והפלפל הירוק ומטגנים עוד 3 דקות.
- מסננים את העוף והירקות מנוזלים, אם נותרו כאלה במחבת.
- מחזירים את העוף והירקות למחבת ומוזגים את הרוטב הסמיך. מוסיפים בצל ופלפל ירוק.
- מכניסים למחבת גם את את קוביות האננס והקשיו ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב.
- להגשה כל סועד מקבל חצי אננס בצלחת. מעבירים כמה כפות אורז לצידה האחד של קליפת האננס ואת הצד השני ממלאים בעוף החמוץ מתוק.
- אפשר לפזר קצת קשיו ובצל ירוק טרי מעל.
הערות
- אם לא מצאתם אננס טרי, אפשר להשתמש גם בקופסת קוביות אננס משומר מסונן מנוזלים, ולהגיש בצלחות.
הערות
- אם לא מצאתם אננס טרי, אפשר להשתמש גם בקופסת קוביות אננס משומר מסונן מנוזלים, ולהגיש בצלחות.
בשיתוף עם מזרח מערב
יש לנו עוד מתכונים עם עוף שאתם חייבים לנסות!
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
1 חבילה פילה עוף? חבילה? חבילה קטנה או גדולה? חבילה מחו”ל? עם הבולים או לוותר עליהם? ממתי חבילה היא מידה למשהו? כמה טיפשות במתכון פשוט. לא יאומן.
שלום, עדכנו את המתכון כך שיהיו כתובים הגרמים הנדרשים, נשמח לשמור על שפה מכבדת
נראה נהדר וטעים