עוף חגיגי של רותם ליברזון על תבשיל חיטה ופירות יבשים
מנה יוקרתית ומרשימה ממטבחה של רותם ליברזון: עוף חגיגי צלוי, שנאפה בתנור עם תבשיל עשיר של חיטה וחומוס ומתובל בדבש ופירות יבשים
מנה יוקרתית ומרשימה ממטבחה של רותם ליברזון: עוף חגיגי צלוי, שנאפה בתנור עם תבשיל עשיר של חיטה וחומוס ומתובל בדבש ופירות יבשים
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.4 קק״ל 1514.3 קק״לפחמימות 78.3 גרם 469.9 גרםשומן 20.4 גרם 122.4 גרםנתרן 172.3 מ״ג 1033.9 מ״גחלבון 23.7 גרם 142.5 גרםסיבים תזונתיים 23.2 גרם 139.0 גרםשומן רווי 19.8 גרם 119.1 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 118.5 מ״גסידן 49.2 מ״ג 295.3 מ״גברזל 20.8 מ״ג 124.6 מ״גאשלגן 483.7 מ״ג 2902.3 מ״גאבץ 20.1 מ״ג 120.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל 11 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות252
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.4 קק״ל 1514.3 קק״לפחמימות 78.3 גרם 469.9 גרםשומן 20.4 גרם 122.4 גרםנתרן 172.3 מ״ג 1033.9 מ״גחלבון 23.7 גרם 142.5 גרםסיבים תזונתיים 23.2 גרם 139.0 גרםשומן רווי 19.8 גרם 119.1 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 118.5 מ״גסידן 49.2 מ״ג 295.3 מ״גברזל 20.8 מ״ג 124.6 מ״גאשלגן 483.7 מ״ג 2902.3 מ״גאבץ 20.1 מ״ג 120.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 11 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 252 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 חבילה גרגירי חומוס יבשיםמושרים במים לילה שלם
-
1/2 חבילה חיטהמושרית במים לילה שלם
-
1 עוף שלם
מרינדה לעוף
-
1/2 כוס רוטב סויה
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
3 שיני שוםכתושות
-
3 כפות דבש
-
1 כפית פלפל שחור טחון
תבשיל חומוס וחיטה
-
2 בצליםקצוצים דק
-
6 שיני שוםקצוצות גס
-
1 כוס שזיפים מיובשים
-
1 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 חבילה גזרגזר גמדי (אפשר קפוא)
-
1 כפית כורכום
-
3 כפות דבש
-
קצוץ דק (או לפי הטעם)
קישוט
-
1/2 כוס גרגירי רימון
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה לעוף: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומשרים את העוף בתוכה למשך כמה שעות.
- מבשלים את החיטה והחומוס בסיר עם הרבה מים כדי שיתרככו.
- כאשר התרככו, מכניסים את החומוס והחיטה לתוך כלי רחב שמתאים לצליה בתנור.
- מוסיפים את הגזרים, את הדבש, את הפירות היבשים, הדבש והתבלינים ומערבבים היטב.
- מניחים במרכז התבנית את העוף המושרה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 60 דקות.
- בשלב זה מעבירים את התנור למצב גריל וצולים את העוף למשך 15 דקות נוספות.
- מקשטים את המנה בגרגרי הרימון ובפטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה לעוף: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומשרים את העוף בתוכה למשך כמה שעות.
- מבשלים את החיטה והחומוס בסיר עם הרבה מים כדי שיתרככו.
- כאשר התרככו, מכניסים את החומוס והחיטה לתוך כלי רחב שמתאים לצליה בתנור.
- מוסיפים את הגזרים, את הדבש, את הפירות היבשים, הדבש והתבלינים ומערבבים היטב.
- מניחים במרכז התבנית את העוף המושרה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 60 דקות.
- בשלב זה מעבירים את התנור למצב גריל וצולים את העוף למשך 15 דקות נוספות.
- מקשטים את המנה בגרגרי הרימון ובפטרוזיליה קצוצה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
כמה זה חצי חבילה חומוס/חיטה?
200 גרם
האם ניתן להכין עם שוקי עוף במקום עוף שלם והאם יש הבדלים בזמן הצלייה?
כן בטח, אפשר להחליף את העוף השלם בשוקי עוף. זמן הבישול לא ישתנה, מכיוון שבכל מקרה לוקח זמן עד שהעוף מתרכך.