המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית
קלאסיקה צרפתית אצלכם בבית: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית ומפוארת, שנראית בדיוק כמו בחלון ראווה של קונדיטוריה בפריז. או לה לה!
קלאסיקה צרפתית אצלכם בבית: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית ומפוארת, שנראית בדיוק כמו בחלון ראווה של קונדיטוריה בפריז. או לה לה!
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7228.8 קק״ל 7228.8 קק״לפחמימות 459.9 גרם 459.9 גרםשומן 536.9 גרם 536.9 גרםנתרן 1160.2 מ״ג 1160.2 מ״גחלבון 102.6 גרם 102.6 גרםסיבים תזונתיים 58.1 גרם 58.1 גרםשומן רווי 317.6 גרם 317.6 גרםכולסטרול 1383.6 מ״ג 1383.6 מ״גסידן 343.8 מ״ג 343.8 מ״גברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 979.5 מ״ג 979.5 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה שעהכולל 5 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות7229
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7228.8 קק״ל 7228.8 קק״לפחמימות 459.9 גרם 459.9 גרםשומן 536.9 גרם 536.9 גרםנתרן 1160.2 מ״ג 1160.2 מ״גחלבון 102.6 גרם 102.6 גרםסיבים תזונתיים 58.1 גרם 58.1 גרםשומן רווי 317.6 גרם 317.6 גרםכולסטרול 1383.6 מ״ג 1383.6 מ״גסידן 343.8 מ״ג 343.8 מ״גברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 979.5 מ״ג 979.5 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 5 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 7229 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס העוגה
-
4 ביצים Lמופרדות לחלמונים וחלבונים
-
150 גרם סוכר לבן
-
קורט מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
70 גרם קמח לבן
-
35 גרם אבקת קקאו
-
1/2 כפית אבקת אפייה
קרם שוקולד קרמל
-
200 גרם שוקולד קרמל מלוח
-
400 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%מופרדים 200 מ"ל + 200 מ"ל
קרם מסקרפונה
-
150 גרם גבינת מסקרפונה
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
-
30 גרם אבקת סוכר
-
100 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
גדר
-
1 חבילה בישקוטי
-
200 גרם שוקולד מריר 70% מעודן
-
50 גרם חמאת קקאו
רעפי שוקולד
-
100 גרם שוקולד מריר 70% מעודן
קישוט
-
פניני שוקולד זהב
אופן הכנה
- מכינים את קרם השוקולד קרמל: קוצצים את השוקולד ומכניסים לקערה עם 200 מ”ל שמנת מתוקה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס.
- מערבבים לתערובת חלקה ומכניסים למקרר לקירור מלא, במשך כ-4 שעות.
- מכינים את רעפי השוקולד: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל.
- שופכים את השוקולד על דף גיטרה (אפשר גם על נייר אפיה) ומיישרים בשכבה דקה.
- מגלגלים את הדף ומכניסים למקרר להתקשות של השוקולד.
- מכינים את בסיסי העוגה: תחילה מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם המלח ותמצית הווניל.
- מאחדים בעדינות את שתי התערובות - תערובת החלבונים המוקצפים ותערובת החלמונים.
- מערבבים בקערה היטב את המצרכים היבשים: קמח, קקאו ואבקת האפייה.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול רק עד לאיחוד.
- מחלקים את התערובת בין 2 תבניות בקוטר 18 ס”מ מרופדות בנייר אפיה.
- אופים בתנור במשך 15-18 דקות, עד שהעוגות מתייצבות.
- מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה עם מחית הווניל ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים את השמנת המתוקה, ומערבבים לתוך תערובת המסקרפונה בעדינות.
- מרכיבים את העוגה: מעבירים את הגנאש (תערובת השוקולד והשמנת המתוקה) המקורר לקערת מיקסר, מוסיפים את 200 מ”ל הנותרים של השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב.
- מניחים בסיס עוגה ראשון על צלחת הגשה.
- מזלפים מעל הבסיס מקרם השוקולד ומיישרים.
- מזלפים מעליו מקרם המסקרפונה ומיישרים.
- מניחים מעל בסיס עוגה נוסף וחוזרים על הפעולה: קרם שוקולד, וקרם מסקרפונה.
- מכינים את הגדר: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עם חמאת קקאו, ומערבבים לתערובת אחידה.
- טובלים כשליש מהבישקוטים בשוקולד המומס ומניחים לו לנזול בחופשיות.
- מסדרים את הבישקוטים עם השוקולד מסביב לעוגה.
- פותחים את דף הגיטרה ומניחים את רעפי השוקולד מעל העוגה.
- מקשטים בפניני שוקולד זהב ובדפי זהב.
אופן הכנה
- מכינים את קרם השוקולד קרמל: קוצצים את השוקולד ומכניסים לקערה עם 200 מ”ל שמנת מתוקה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס.
- מערבבים לתערובת חלקה ומכניסים למקרר לקירור מלא, במשך כ-4 שעות.
- מכינים את רעפי השוקולד: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל.
- שופכים את השוקולד על דף גיטרה (אפשר גם על נייר אפיה) ומיישרים בשכבה דקה.
- מגלגלים את הדף ומכניסים למקרר להתקשות של השוקולד.
- מכינים את בסיסי העוגה: תחילה מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם המלח ותמצית הווניל.
- מאחדים בעדינות את שתי התערובות - תערובת החלבונים המוקצפים ותערובת החלמונים.
- מערבבים בקערה היטב את המצרכים היבשים: קמח, קקאו ואבקת האפייה.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול רק עד לאיחוד.
- מחלקים את התערובת בין 2 תבניות בקוטר 18 ס”מ מרופדות בנייר אפיה.
- אופים בתנור במשך 15-18 דקות, עד שהעוגות מתייצבות.
- מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה עם מחית הווניל ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים את השמנת המתוקה, ומערבבים לתוך תערובת המסקרפונה בעדינות.
- מרכיבים את העוגה: מעבירים את הגנאש (תערובת השוקולד והשמנת המתוקה) המקורר לקערת מיקסר, מוסיפים את 200 מ”ל הנותרים של השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב.
- מניחים בסיס עוגה ראשון על צלחת הגשה.
- מזלפים מעל הבסיס מקרם השוקולד ומיישרים.
- מזלפים מעליו מקרם המסקרפונה ומיישרים.
- מניחים מעל בסיס עוגה נוסף וחוזרים על הפעולה: קרם שוקולד, וקרם מסקרפונה.
- מכינים את הגדר: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עם חמאת קקאו, ומערבבים לתערובת אחידה.
- טובלים כשליש מהבישקוטים בשוקולד המומס ומניחים לו לנזול בחופשיות.
- מסדרים את הבישקוטים עם השוקולד מסביב לעוגה.
- פותחים את דף הגיטרה ומניחים את רעפי השוקולד מעל העוגה.
- מקשטים בפניני שוקולד זהב ובדפי זהב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן