רקע ראש השנה

פינוק לשנה החדשה: פרופיטרול מוס דבש של עדי שילון

הקינוח הקלאסי מהמטבח הצרפתי שאי אפשר לסרב לו: פרופיטרול במילוי מוס דבש מענג, בציפוי שוקולד איכותי. כל ביס הוא עונג שמיימי מטריף חושים
הקינוח הקלאסי מהמטבח הצרפתי שאי אפשר לסרב לו: פרופיטרול במילוי מוס דבש מענג, בציפוי שוקולד איכותי. כל ביס הוא עונג שמיימי מטריף חושים
  • עדי שילון
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    451
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 450.6 קק״ל 6308.3 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 343.4 גרם
    שומן 35.5 גרם 497.1 גרם
    נתרן 74.4 מ״ג 1041.7 מ״ג
    חלבון 10.1 גרם 141.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 13.8 גרם
    שומן רווי 18.4 גרם 257.6 גרם
    כולסטרול 167.9 מ״ג 2349.9 מ״ג
    סידן 80.7 מ״ג 1129.4 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 142.0 מ״ג 1988.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    451
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 450.6 קק״ל 6308.3 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 343.4 גרם
    שומן 35.5 גרם 497.1 גרם
    נתרן 74.4 מ״ג 1041.7 מ״ג
    חלבון 10.1 גרם 141.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 13.8 גרם
    שומן רווי 18.4 גרם 257.6 גרם
    כולסטרול 167.9 מ״ג 2349.9 מ״ג
    סידן 80.7 מ״ג 1129.4 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 142.0 מ״ג 1988.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פרופיטרול

מוס דבש


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 185 מעלות.
  2. מכינים את הפרופיטרולים: בסיר קטן מרתיחים יחד מים, חלב, חמאה, סוכר ומלח.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד, מבשלים במשך 2 דקות נוספות לקבלת רביכה, בערבוב מתמיד.
  4. מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.
  5. מערבבים במהירות בינונית במשך 3-4 דקות, כדי לקרר את הבצק.
  6. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וממשיכים ללוש כדקה נוספת לקבלת בצק מבריק והומוגני.
  7. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק.
  8. מרפדים מגש שטוח בנייר אפייה ומזלפים פחזניות בקוטר 5-4 ס״מ.
  9. אופים במשך כ-25 דקות, נמנעים מלפתוח את דלת התנור בזמן הזה.

    פרופיטרול מוס דבש מצופה שוקולד 1
    מצננים את הפחזניות וממלאים במוס דבש. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  10. מורידים את חום התנור ל-170 מעלות ומשלימים אפייה במשך 5 דקות נוספות.
  11. מוציאים את התבנית מהתנור כאשר הפחזניות שחומות וקריספיות ומצננים.
  12. מכינים את המוס: בסיר קטן מרתיחים יחד את החלב ואת הווניל.
  13. בקערה נפרדת טורפים יחד את הדבש, הקורנפלור והחלמונים, עד שמתקבלת תערובת בהירה.
  14. מוסיפים את החלב הרותח ומערבבים היטב.
  15. מחזירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה, עד קבלת קרם יציב ומבעבע.
  16. מורידים מיד מהאש ומעבירים לקערה. מצננים לגמרי.

    פרופיטרול מוס דבש מצופה שוקולד 3
    טובלים בשוקולד מומס. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  17. לאחר שהקרם התקרר לגמרי מקציפים אותו עד שהקרם חוזר להיות רך, מבריק וללא גושים. מקפלים לתוכו את הקצפת הרכה.
  18. מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר.
  19. מכינים את הציפוי:  ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל, מוסיפים את חמאת הקקאו ומערבבים עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השקדים ומעבירים לכלי צר וגבוה, דומה בקוטר לפחזניות הממולאות.
  20. מרכיבים את המנה: יוצרים חריץ קטן בתחתית הפחזנית וממלאים במוס דבש בעזרת שק הזילוף.
  21. משפדים פחזניה עם שיפוד עץ, וטובלים בציפוי השוקולד. או שופכים את הציפוי על הפחזניות כאשר מונחות על רשת צינון.
  22. מעבירים את הפחזניות הממולאות למקרר למשך 15 דקות ומגישים.
    פרופיטרול מוס דבש מצופה שוקולד 4
    פרופיטרול מוס דבש מצופה שוקולד ושקדים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

    המתכון נכתב בשיתוף עם סבינה ולדמן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פינוק לשנה החדשה: פרופיטרול מוס דבש של עדי שילון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    סביון בר

    כמות המים כתובה במל והחלב בגרם זה בכוונה?

      Avatar
      מערכת Foody

      הטעות תוקנה, תודה על תשומת הלב.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות