-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 785.3 קק״ל 4711.9 קק״לפחמימות 49.5 גרם 296.8 גרםשומן 60.5 גרם 362.9 גרםנתרן 62.5 מ״ג 375.2 מ״גחלבון 15.2 גרם 90.9 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.2 גרםשומן רווי 23.6 גרם 141.5 גרםכולסטרול 10.1 מ״ג 60.6 מ״גסידן 102.2 מ״ג 613.5 מ״גברזל 2.9 מ״ג 17.5 מ״גאשלגן 265.5 מ״ג 1593.3 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות785
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 785.3 קק״ל 4711.9 קק״לפחמימות 49.5 גרם 296.8 גרםשומן 60.5 גרם 362.9 גרםנתרן 62.5 מ״ג 375.2 מ״גחלבון 15.2 גרם 90.9 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.2 גרםשומן רווי 23.6 גרם 141.5 גרםכולסטרול 10.1 מ״ג 60.6 מ״גסידן 102.2 מ״ג 613.5 מ״גברזל 2.9 מ״ג 17.5 מ״גאשלגן 265.5 מ״ג 1593.3 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 785 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מקלות פיצוחים
-
1 חלבון L
-
120גרם או 1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1/2 כוס שומשום
-
1 כוס גרעיני דלעת
-
1 כוס גרעיני חמנייה
-
1 כוס שקדים פרוסים
קרם יוגורט ודבש
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
260מ"ל או 2 גביעי יוגורט יווני 7%
-
80גרם או 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
5 כפות דבשנוזלי. אפשר להוסיף יותר, לפי הטעם
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 140 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מכינים את מקלות הפיצוחים: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החלבון והסוכר ומערבבים במשך 10 שניות.
- מוסיפים את השומשום, גרעיני הדלעת, גרעיני החמנייה והשקדים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה כחצי דקה עד דקה, עד שכל הפיצוחים מכוסים בתערובת החלבון והסוכר.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה או כף לשכבה כמה שיותר דקה ואחידה, בלי חורים.
- בעזרת סכין ארוכה חותכים למקלות בעובי של כ-5 ס”מ. מזיזים את הסכין ימינה ושמאלה כדי לייצר רווחים בין המקלות.
- אופים במשך 40-50 דקות או עד שתערובת הפיצוחים מתייבשת לגמרי ומתחילה להזהיב.
- מוציאים מהתנור, מצננים ורק אז חותכים או שוברים למקלות.
- מכינים את הקרם: שמים את השמנת המתוקה, היוגורט והאינסטנט פודינג בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם חלק וסמיך.
- מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף עד שהוא נטמע בקרם.
- מרכיבים את הקינוח: מעבירים לכוסות הגשה כמות נדיבה של מוס (אפשר להיעזר בשקית זילוף או כף), יוצקים מעל מעט דבש, נועצים כמה מקלות פיצוחים ומגישים.
- את שאריות המקלות שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר (עד שבועיים).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 140 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מכינים את מקלות הפיצוחים: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החלבון והסוכר ומערבבים במשך 10 שניות.
- מוסיפים את השומשום, גרעיני הדלעת, גרעיני החמנייה והשקדים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה כחצי דקה עד דקה, עד שכל הפיצוחים מכוסים בתערובת החלבון והסוכר.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה או כף לשכבה כמה שיותר דקה ואחידה, בלי חורים.
- בעזרת סכין ארוכה חותכים למקלות בעובי של כ-5 ס”מ. מזיזים את הסכין ימינה ושמאלה כדי לייצר רווחים בין המקלות.
- אופים במשך 40-50 דקות או עד שתערובת הפיצוחים מתייבשת לגמרי ומתחילה להזהיב.
- מוציאים מהתנור, מצננים ורק אז חותכים או שוברים למקלות.
- מכינים את הקרם: שמים את השמנת המתוקה, היוגורט והאינסטנט פודינג בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם חלק וסמיך.
- מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף עד שהוא נטמע בקרם.
- מרכיבים את הקינוח: מעבירים לכוסות הגשה כמות נדיבה של מוס (אפשר להיעזר בשקית זילוף או כף), יוצקים מעל מעט דבש, נועצים כמה מקלות פיצוחים ומגישים.
- את שאריות המקלות שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר (עד שבועיים).
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
קינוח מהמם, כמה קלוריות יש בכוס אחת וכמה רק במקלות
הקלוריות הרשומות מתייחסות לכוס קרם כולל מקל פיצוחים.
כמה זמן נשמר במקרר?
אפשר לשמור במקרר במשך כיומיים.