-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.1 קק״ל 1124.4 קק״לפחמימות 109.7 גרם 438.9 גרםשומן 107.6 גרם 430.3 גרםנתרן 724.0 מ״ג 2895.9 מ״גחלבון 95.5 גרם 382.2 גרםסיבים תזונתיים 97.1 גרם 388.5 גרםשומן רווי 95.6 גרם 382.5 גרםכולסטרול 93.8 מ״ג 375.0 מ״גסידן 135.0 מ״ג 540.1 מ״גברזל 94.6 מ״ג 378.3 מ״גאשלגן 479.6 מ״ג 1918.5 מ״גאבץ 94.0 מ״ג 376.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות281
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.1 קק״ל 1124.4 קק״לפחמימות 109.7 גרם 438.9 גרםשומן 107.6 גרם 430.3 גרםנתרן 724.0 מ״ג 2895.9 מ״גחלבון 95.5 גרם 382.2 גרםסיבים תזונתיים 97.1 גרם 388.5 גרםשומן רווי 95.6 גרם 382.5 גרםכולסטרול 93.8 מ״ג 375.0 מ״גסידן 135.0 מ״ג 540.1 מ״גברזל 94.6 מ״ג 378.3 מ״גאשלגן 479.6 מ״ג 1918.5 מ״גאבץ 94.0 מ״ג 376.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 281 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
חצויים ל-4 חתיכות
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כפית קליפת לימון
-
2 כפות דבש
-
600 גרם עגבניות שרימחוברות לענפים
-
1 כוס זיתים ירוקיםמיקס זיתים מגולענים מכל סוג שאוהבים
-
4 גבעולי טימין טרי
אופן הכנה
- מחממים את התנור מראש לחום של 220 מעלות.
- ראשית, מרפדים תבנית גדולה ביריעת סנו סושי- נייר פייה טבעי ומסדרים בה במרווחים את חתיכות חזה העוף.
- שנית, מערבבים בקערית את שמן הזית, מיץ הלימון, גרידת הלימון והדבש.
- נוסף על כך, מושחים את חזה העוף בתערובת ויוצקים מעל את השאריות. מתבלים את העוף במלח ופלפל.
- כעת מניחים בין הפרוסות ומסביב ענפי עגבניות שרי ומפזרים זיתים וענפי תימין.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ובסנו סושי - רדיד אלומיניום.
- אופים את העוף בתנור במשך 15 דקות כשהוא מכוסה.
- מורידים את נייר האלומיניום ושוב צולים את העוף במשך 10-15 דקות נוספות, או עד שהעוף מתחיל להשחים ועגבניות השרי מתכווצות ומתחילות להיחרך.
- כשהעוף שחום ומבושל מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור מראש לחום של 220 מעלות.
- ראשית, מרפדים תבנית גדולה ביריעת סנו סושי- נייר פייה טבעי ומסדרים בה במרווחים את חתיכות חזה העוף.
- שנית, מערבבים בקערית את שמן הזית, מיץ הלימון, גרידת הלימון והדבש.
- נוסף על כך, מושחים את חזה העוף בתערובת ויוצקים מעל את השאריות. מתבלים את העוף במלח ופלפל.
- כעת מניחים בין הפרוסות ומסביב ענפי עגבניות שרי ומפזרים זיתים וענפי תימין.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ובסנו סושי - רדיד אלומיניום.
- אופים את העוף בתנור במשך 15 דקות כשהוא מכוסה.
- מורידים את נייר האלומיניום ושוב צולים את העוף במשך 10-15 דקות נוספות, או עד שהעוף מתחיל להשחים ועגבניות השרי מתכווצות ומתחילות להיחרך.
- כשהעוף שחום ומבושל מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
כתבתם שצריך להגיש מייד. אם אני מעדיפה להכין את זה יום-יומיים לפני, זה יהיה פחות מוצלח?
נכון, כי חזה העוף מתייבש מהר ולא נשמר היטב. לכן מומלץ להגיש את המנה ביום ההכנה.
אפשר גם להכין יום-יומיים מראש ולחמם לפני ההגשה?
לא, מכיוון שחזה העוף מתייבש מהר ולא נשמר היטב. יש להגיש ביום ההכנה.