-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5879.8 קק״ל 5879.8 קק״לפחמימות 431.5 גרם 431.5 גרםשומן 374.6 גרם 374.6 גרםנתרן 626.1 מ״ג 626.1 מ״גחלבון 100.1 גרם 100.1 גרםסיבים תזונתיים 36.1 גרם 36.1 גרםשומן רווי 112.3 גרם 112.3 גרםכולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 756.7 מ״ג 756.7 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 2572.8 מ״ג 2572.8 מ״גאבץ 11.0 מ״ג 11.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5880
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5879.8 קק״ל 5879.8 קק״לפחמימות 431.5 גרם 431.5 גרםשומן 374.6 גרם 374.6 גרםנתרן 626.1 מ״ג 626.1 מ״גחלבון 100.1 גרם 100.1 גרםסיבים תזונתיים 36.1 גרם 36.1 גרםשומן רווי 112.3 גרם 112.3 גרםכולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 756.7 מ״ג 756.7 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 2572.8 מ״ג 2572.8 מ״גאבץ 11.0 מ״ג 11.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5880 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק קלתית
קרם שקדים
-
200 גרם חמאה רכה
-
200 גרם אבקת סוכר
-
קורט מלח דק
-
1 כפית קליפת לימון
-
200 גרם שקדים טחונים
-
40 גרם קורנפלור
-
2 ביצים L
-
1 כפית רום
-
5 שזיפים בינונייםחצויים
הגשה
-
קורט אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק לקלתית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים יחד את הקמח, החמאה, המלח ואבקת הסוכר עד שמתקבלים פירורים דקים.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתחיל להתגבש.
- אוספים את הבצק בידיים לכדור, משטחים לצורת פיתה, עוטפים בסנו סושי - שקיות זיפר M ומקררים כבמשך כ-30 דקות.
- לאחר הקירור מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה דק.
- מרפדים תבנית פאי בבצק המרודד.
- מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומכניסים להקפאה למשך 15 דקות.
- בינתיים מכינים את קרם השקדים: במיקסר מערבלים היטב את החמאה, הסוכר, המלח וגרידת הלימון.
- מוסיפים את הקורנפלור ואת השקדים הטחונים ומערבבים.
- מוסיפים גם את הביצים ומערבלים היטב.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא ואופים אפיה עיוורת. לוקחים סנו סושי- נייר אפייה טבעי ומקמטים אותו.
- פותחים את נייר האפיה מחדש ומצמידים לקלתית מבפנים.
- מניחים על נייר האפייה משקולות אפיה (אפשר להשתמש בקטניות מיובשות) ואופים בתנור במשך כ-15 דקות.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומסירים את נייר האפיה והמשקולות.
- ממלאים את הקלתית האפויה בקרם השקדים.
- פורסים את חצאי השזיפים לפרוסות דקיקות ומסדרים מעל לקרם.
- אופים בתנור במשך 30-35 דקות עד שהקרם שמבצבץ מבין השזיפים מזהיב.
- מוציאים את הטארט מהתנור ומצננים אותו לטמפרטורת החדר.
- זורים מלמעלה מעט אבקת סוכר ומגישים פושר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק לקלתית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים יחד את הקמח, החמאה, המלח ואבקת הסוכר עד שמתקבלים פירורים דקים.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתחיל להתגבש.
- אוספים את הבצק בידיים לכדור, משטחים לצורת פיתה, עוטפים בסנו סושי - שקיות זיפר M ומקררים כבמשך כ-30 דקות.
- לאחר הקירור מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה דק.
- מרפדים תבנית פאי בבצק המרודד.
- מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומכניסים להקפאה למשך 15 דקות.
- בינתיים מכינים את קרם השקדים: במיקסר מערבלים היטב את החמאה, הסוכר, המלח וגרידת הלימון.
- מוסיפים את הקורנפלור ואת השקדים הטחונים ומערבבים.
- מוסיפים גם את הביצים ומערבלים היטב.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא ואופים אפיה עיוורת. לוקחים סנו סושי- נייר אפייה טבעי ומקמטים אותו.
- פותחים את נייר האפיה מחדש ומצמידים לקלתית מבפנים.
- מניחים על נייר האפייה משקולות אפיה (אפשר להשתמש בקטניות מיובשות) ואופים בתנור במשך כ-15 דקות.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומסירים את נייר האפיה והמשקולות.
- ממלאים את הקלתית האפויה בקרם השקדים.
- פורסים את חצאי השזיפים לפרוסות דקיקות ומסדרים מעל לקרם.
- אופים בתנור במשך 30-35 דקות עד שהקרם שמבצבץ מבין השזיפים מזהיב.
- מוציאים את הטארט מהתנור ומצננים אותו לטמפרטורת החדר.
- זורים מלמעלה מעט אבקת סוכר ומגישים פושר.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן