עוגת שיש פירות יער – לא לנסיכות בלבד!
קבלו אותה במחיאות כפיים סוערות: עוגת שיש קוגלהוף מפתיעה עם אפקט שיש בצבעים וורדרדים בפנים, וציפוי גנאש שוקולד פטל ורוד וחמצמץ מבחוץ
קבלו אותה במחיאות כפיים סוערות: עוגת שיש קוגלהוף מפתיעה עם אפקט שיש בצבעים וורדרדים בפנים, וציפוי גנאש שוקולד פטל ורוד וחמצמץ מבחוץ
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6590.2 קק״ל 6590.2 קק״לפחמימות 600.1 גרם 600.1 גרםשומן 433.7 גרם 433.7 גרםנתרן 4254.2 מ״ג 4254.2 מ״גחלבון 85.4 גרם 85.4 גרםסיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרםשומן רווי 170.9 גרם 170.9 גרםכולסטרול 1782.2 מ״ג 1782.2 מ״גסידן 965.1 מ״ג 965.1 מ״גברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 1580.8 מ״ג 1580.8 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות6590
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6590.2 קק״ל 6590.2 קק״לפחמימות 600.1 גרם 600.1 גרםשומן 433.7 גרם 433.7 גרםנתרן 4254.2 מ״ג 4254.2 מ״גחלבון 85.4 גרם 85.4 גרםסיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרםשומן רווי 170.9 גרם 170.9 גרםכולסטרול 1782.2 מ״ג 1782.2 מ״גסידן 965.1 מ״ג 965.1 מ״גברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 1580.8 מ״ג 1580.8 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 6590 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
250גרם או 1 1/4 כוסות סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
1 1/3 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1 1/2 כפיות תמצית וניל
-
2 כוסות קמח תופח
בלילה ורודה
-
3/4 כוס פטל קפוא
קישוט
-
2/3 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1/2 כוס פטל קפוא
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים תבנית קוגלהוף בעזרת ספריי שמן (חשוב להגיע לכל הפינות והשקעים) ומקמחים היטב. מנערים את עודפי הקמח.
- בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. מקציפים עד קבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים לאט לאט ובזרם דק את השמנת ואת השמן.
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. מערבלים ממש מעט עד לאיחוד.
- שופכים 2/3 מבלילת העוגה לתבנית הקוגלהוף.
- בבלנדר מוט טוחנים את פירות היער למרקם חלק.
- מכניסים לקערת המיקסר את רסק פירות היער ומערבבים עם הבלילה שנותרה בקערה.
- מוסיפים תלוליות של תערובת פירות היער לתבנית הקוגלהוף ומערבבים מעט בעזרת שיפוד או ידית כף עץ לקבלת דוגמת שיש.
- אופים במשך כ-55 דקות עד שהקיסם יוצא יבש ועם פירורים בודדים.
- לאחר סיום האפייה, נותנים לעוגה להצטנן בתוך התבנית. כאשר היא התקררה, מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית. כשהעוגה קרה לגמרי מכינים את הגנאש.
- מכינים את הגנאש הורוד: בקערה חסינה לחום שמים את הפטל והשמנת המתוקה. מחממים במיקרוגל עד לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד הלבן לתערובת החמה ונותנים לו להתרכך מעט.
- בעזרת בלנדר מוט מאחדים את התערובת.
- יוצקים את הגנאש הורוד מעל העוגה ומקשטים עם פטל או סוכריות קטנות (לא חובה).
- יש לשמור את העוגה בקירור עד להגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים תבנית קוגלהוף בעזרת ספריי שמן (חשוב להגיע לכל הפינות והשקעים) ומקמחים היטב. מנערים את עודפי הקמח.
- בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. מקציפים עד קבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים לאט לאט ובזרם דק את השמנת ואת השמן.
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. מערבלים ממש מעט עד לאיחוד.
- שופכים 2/3 מבלילת העוגה לתבנית הקוגלהוף.
- בבלנדר מוט טוחנים את פירות היער למרקם חלק.
- מכניסים לקערת המיקסר את רסק פירות היער ומערבבים עם הבלילה שנותרה בקערה.
- מוסיפים תלוליות של תערובת פירות היער לתבנית הקוגלהוף ומערבבים מעט בעזרת שיפוד או ידית כף עץ לקבלת דוגמת שיש.
- אופים במשך כ-55 דקות עד שהקיסם יוצא יבש ועם פירורים בודדים.
- לאחר סיום האפייה, נותנים לעוגה להצטנן בתוך התבנית. כאשר היא התקררה, מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית. כשהעוגה קרה לגמרי מכינים את הגנאש.
- מכינים את הגנאש הורוד: בקערה חסינה לחום שמים את הפטל והשמנת המתוקה. מחממים במיקרוגל עד לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד הלבן לתערובת החמה ונותנים לו להתרכך מעט.
- בעזרת בלנדר מוט מאחדים את התערובת.
- יוצקים את הגנאש הורוד מעל העוגה ומקשטים עם פטל או סוכריות קטנות (לא חובה).
- יש לשמור את העוגה בקירור עד להגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן