התהדיג כלול: אורז פרסי מושלם

מי היה מאמין שזה כל כך פשוט? מתכון של אורז פרסי מושלם, קלאסי ומפנק. עם טעמים עמוקים שמגיעים משורש הכורכום וקריספיות מושלמת של תפוחי אדמה שנחרכים בתחתית הסיר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים לחלוטין.
  2. משרים את האורז בקערה עם מי מלח לשעתיים מינימום ועדיף ללילה.
  3. מסננים את האורז ושוטפים אותו במים זורמים.
  4. מעבירים את האורז לסיר, ממלאים אותו במים ומביאים לרתיחה (שימו לב לבשל עד רתיחה - האורז צריך להיות כמעט מוכן).
  5. מסננים את האורז ומעבירים אותו לקערה.
  6. מוסיפים לקערה מלח, כוס מים וחצי כוס שמן ומערבבים היטב.
  7. יוצקים לסיר סוטאז’ רחב ונמוך את חצי כוס השמן הנותרת, מפזרים מלח, פלפל שחור וכורכום ומסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
  8. מתחילים בטיגון קצר של תפוחי האדמה - לא הופכים. מטגנים בלהבה גבוהה במשך כ-5 דקות.
  9. ממלאים את הסיר בכל כמות האורז ומשטחים ומהדקים עם הידיים או באמצעות כף.
  10. שופכים כוס מים מעל הכל. יוצרים ארובות לאדים בסיר.
  11. מבשלים במשך 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שמתחילים לצאת אדים מהארובות.
  12. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים כחצי שעה.

    אורז פרסי אדיר
    בתיאבון! צילום: רון יוחננוב

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 222.9 קק״ל 891.7 קק״ל
פחמימות 0.5 גרם 1.9 גרם
שומן 25.0 גרם 100.1 גרם
נתרן 194.1 מ״ג 776.5 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 0.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    אתי אנג'ל

    יצא לי ליגה ממש טעים מעלה תמונה