איך מכינים גבינת לאבנה ביתית בקלי קלות?

מתכון של עדי חזן לגבינה הכי טעימה במקרר בהכנה ביתית - גבינת לאבנה, 12 שעות ויש לכם גבינה ביתית חמוצה להכנת הסנדביץ המושלם או סתם לניגוב עם הפיתה של אחרי פסח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    12 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    2

מצרכים

  אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את היוגורט והמלח ומעבירים לחיתול בד, קשור על הברז מעל הכיור.
    מערבבים יחד ומעבירים לחיתול בד. צילום: עדי חזן
    מערבבים יחד ומעבירים לחיתול בד. צילום: עדי חזן

    את החיתול הבד קשור על הברז מעל הכיור. צילום: עדי חזן
    את החיתול הבד קשור על הברז מעל הכיור. צילום: עדי חזן

  2. משאירים להגיר נוזלים במשך 12 שעות לפחות.

    משאירים להגיר נוזלים. צילום: עדי חזן
    משאירים להגיר נוזלים. צילום: עדי חזן

  3. ככל שתשאירו יותר, כך הגבינה תתייצב ותתקשה.
  4. מגישים עם שמן זית, זעתר או סומק.

    לאבנה. צילום: עדי חזן
    לאבנה. צילום: עדי חזן

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 0.0 קק״ל 0.0 קק״ל
פחמימות 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
נתרן 5426.1 מ״ג 5426.1 מ״ג
חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    יפה

    שלום, האם גם במזג אויר חם של הקיץ רצוי להשאיר מחוץ למקרר?

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי שהבית יהיה ממוזג

    Avatar
    Lihi Rosenberg

    שלום, איך יכול להיות שאין קלוריות או שומן? תוכלו בבקשה לבדוק ולעדכן?

      Avatar
      דוד גומל

      החישוב הוא מאוד פשוט

      Avatar
      דוד גומל

      החישוב מאוד פשוט

      Avatar
      דוד גומל

      החישוב מאוד פשוט אם בהתחלה יש לנו 7% שומן במשקל 1.5ק”ג אחרי ששמים מלח שמאיץ את הפרשת המים מהיוגורט ונשאר לנו 750גרם של לבנה עם אותו משקל של שומן אז יש לנו פי שתיים שומן 14=7X2 אז יש לנו תוצרת עם 14% שומן

      Avatar
      דוד גומל

      עוד טיפ כדאי לרפד בבד מסננת קשיחה מסננת קשיחה אשר שמים אותה בתוך קערה גדולה כך המים הניגרים יורדים לקערה ולא צריך לתלות מעל הכיור(פחות לכלוך ולא צריך לקשור אלא לשים את הבד על היוגורט.

    Avatar
    ערן

    תמונות מהממות עשו לי חשק אז הכנתי הבוקר. מקווה שיצליח כמו לך

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody