אסיאתית למהדרין: כיסוני גיוזה עוף
כיסוני גיוזה הם הדמפלינג או אם תרצו הכופתאות של המזרח הרחוק. מתכון קל להכנה של כיסוני גיוזה עוף עם רטבים אסיאתים שכל ביס חלום!
כיסוני גיוזה הם הדמפלינג או אם תרצו הכופתאות של המזרח הרחוק. מתכון קל להכנה של כיסוני גיוזה עוף עם רטבים אסיאתים שכל ביס חלום!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 60.9 קק״ל 1217.8 קק״לפחמימות 7.1 גרם 142.8 גרםשומן 2.2 גרם 44.0 גרםנתרן 176.9 מ״ג 3537.2 מ״גחלבון 4.3 גרם 86.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 11.2 גרםכולסטרול 20.8 מ״ג 416.2 מ״גסידן 9.8 מ״ג 195.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 81.6 מ״ג 1631.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות61
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 60.9 קק״ל 1217.8 קק״לפחמימות 7.1 גרם 142.8 גרםשומן 2.2 גרם 44.0 גרםנתרן 176.9 מ״ג 3537.2 מ״גחלבון 4.3 גרם 86.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 11.2 גרםכולסטרול 20.8 מ״ג 416.2 מ״גסידן 9.8 מ״ג 195.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 81.6 מ״ג 1631.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 61 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 חלמון L
-
1/2 כוס מים פושריםלפי הצורך
מילוי
-
300 גרם פרגיות טחונות
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוצים דק
-
קורט אבקת צ’ילי
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורד
-
1 כפית פלפל צ’ילי אדוםחריף, טרי, קצוץ דק
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כף שמן צ’ילימזרח מערב
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הקמח, את חלמון הביצה והמלח ומפעילים.
- מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם קצת עד שהתערובת אחידה, ללא גושים ולא נדבקת לקערה. הבצק צריך להיות חלק, אך לא רטוב מידי. אם הבצק רטוב מדי מתקנים עם מעט קמח.
- מעבירים את הבצק למנוחה במשך 30 דקות לפחות.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את כיסוני הגיוזה: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או מערוך.
- קורצים עיגולים בעזרת חותכן.
- מניחים ממילוי הבשר בנדיבות, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה בעזרת האצבעות.
- במחבת עמוקה מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הגיוזה עד להשחמה.
- מערבבים כוס מים עם הקמח והקורנפלור.
- שופכים את מי הקורנפלור על הגיוזה במחבת העמוקה ומוסיפים מים עד לגובה 3/4 הכיסונים.
- מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-5 דקות.
- בזמן הזה הנוזלים מתאדים, משאירים את הגיוזה במחבת וממשיכים לטגן עד שתחתית הגיוזה שחומה ופריכה.
- מגישים חם עם רוטב סויה ומעט שמן צ’ילי.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הקמח, את חלמון הביצה והמלח ומפעילים.
- מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם קצת עד שהתערובת אחידה, ללא גושים ולא נדבקת לקערה. הבצק צריך להיות חלק, אך לא רטוב מידי. אם הבצק רטוב מדי מתקנים עם מעט קמח.
- מעבירים את הבצק למנוחה במשך 30 דקות לפחות.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את כיסוני הגיוזה: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או מערוך.
- קורצים עיגולים בעזרת חותכן.
- מניחים ממילוי הבשר בנדיבות, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה בעזרת האצבעות.
- במחבת עמוקה מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הגיוזה עד להשחמה.
- מערבבים כוס מים עם הקמח והקורנפלור.
- שופכים את מי הקורנפלור על הגיוזה במחבת העמוקה ומוסיפים מים עד לגובה 3/4 הכיסונים.
- מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-5 דקות.
- בזמן הזה הנוזלים מתאדים, משאירים את הגיוזה במחבת וממשיכים לטגן עד שתחתית הגיוזה שחומה ופריכה.
- מגישים חם עם רוטב סויה ומעט שמן צ’ילי.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
האם ניתן להקפיא את חלקם לאחר הקיפול?
בהחלט
האם העוף מתבשל מספיק בזמן הזה?
כן, מדובר בכמות קטנה מאוד של פרגיות טחונות בכל גיוזה