אפשר גם בלי בשר: פאי רועים מעולה עם ירקות

מחפשים מנה צמחונית עשירה וטעימה וללא פשרות? פאי רועים צמחוני עם מלית של פטריות ועדשים שחורות ובציפוי של פירה תפוחי אדמה עשיר. מנה משביעה, בריאה וטעימה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

פירה תפוחי אדמה

מלית פטריות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. 
  2. מכינים פירה תפוחי אדמה: מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים ומבשלים עד ריכוך.
  3. מועכים לפירה ביחד עם שמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. מכינים מלית פטריות: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית. 
  5. מוסיפים את הפטריות, הגזר והבצל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה במשך 5 דקות או עד לריכוך. 
  6. מוסיפים רוטב עגבניות ואבקת מרק. מבשלים 3-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  7. מוסיפים יין אדום. מבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין ואז מוסיפים פנימה את העדשים המבושלות.
  8. טועמים ומתבלים במלח ופלפל. אם התערובת מעט יבשה (העדשים לפעמים סופחות את הנוזלים) מוסיפים מעט מים.  
  9. בתבנית חסינת חום בגודל בינוני מניחים את מלית הפטריות, ומעליה משטחים את הפירה. 
  10. “גורפים” את הפירה במזלג כדי ליצור פסים לקישוט. ניתן לזלף על הפירה עוד קצת שמן זית בכדי שיזהיב יפה. 
  11. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת המילוי מבעבעת מהצדדים. 
  12. מוציאים מהתנור, מצננים דקות ספורות ומגישים.
פאי רועים צמחוני
פאי רועים צמחוני

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1784.5 קק״ל 1784.5 קק״ל
פחמימות 150.5 גרם 150.5 גרם
שומן 102.4 גרם 102.4 גרם
נתרן 3758.9 מ״ג 3758.9 מ״ג
חלבון 46.1 גרם 46.1 גרם
סיבים תזונתיים 30.7 גרם 30.7 גרם
שומן רווי 12.7 גרם 12.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 79.0 מ״ג 79.0 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
אשלגן 738.9 מ״ג 738.9 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody