בולו – מתכון של עוגיות טונסאיות לשבירת הצום של יום כיפור

עוגיות בולו מהמטבח הצפון אפריקאי. כיכרות מבושמות בניחוח שומר, תפוזים ושקדים ומקושטות בסולמות מלאכים. אתם רק צריכים להכין תה מתוק מתוק ולחכות לברכת מלאכים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

לפעמים כשאני הולכת בשביל הקטן המוביל לבית שלנו בקיבוץ, מריחה את ניחוח הדשא הקצור ומחייכת לילדי חופש באופניים, אני קצת מתגעגעת לניחוחות הבית הקודם שלי בגבעתיים. בקיבוץ אין חדרי מדרגות וצמרות העצים מסתירות חיים של אחרים. בגבעתיים, בערבו של יום, כשחזרתי מהעבודה, אחרי שהקשתי את הקוד לדלת הראשית (שהיה כל כך פשוט עד ששכחתי אותו 50 פעמים) פגשתי את ניחוחות ארוחת הערב של כל השכנים. מימין פתיתים ומקלחות, מלמעלה “לא הכנת שיעורים” יחד עם “אתה רוצה מקושקשת או שטוחה? תענה לי כברררר” ומשמאל… האוכל של אסתר.

אסתר גרה לבדה בקומת הקרקע, כמעט אין יוצא ואין בא. לפעמים אחד האחיינים שלה היה מקיש בדלת, מגיע עם קופסאות פלסטיק ריקות ויוצא תוך דקות עם קופסאות אחרות מלאות. “אני אוהבת את השקט שלי” היא אמרה לי פעם, דרך תריסי המרפסת. יש לי בראש תמונות של אסתר. אסתר רואה טלנובלה טורקית ובוכה. אסתר קוראת לאשה וגוזרת מתכונים. אסתר קוראת ספר בצרפתית ושומעת ברקע יהורם גאון. אסתר יושבת ליד שולחן הפורמייקה הקטן, המכוסה במפת פלסטיק עם חמניות צהובות, מכינה עוגיות.

עוד כמה שעות יום כיפור. האחיין שלה הפעם בא עם שופר וקופסאות פלסטיק. הצמדתי את האוזן לדלת כדי לשמוע את תקיעת השופר ואת הברכות של אסתר שנחתו כמו גשמי ברכה על הראש של האחיין שלה. כשהאחיין והשופר וקופסאות הפלסטיק יצאו יצאתי גם אני לאחל לאסתר חתימה טובה. את עוגיות הבולו האלה אכלתי מידה של אסתר שהושטה דרך תריסי המרפסת. כשביקשתי מתכון היא נתנה אותו בשמחה, “את הקמח תוסיפי לאט לאט” יחד עם ההזהרה היא הושיטה לי גם צנצנת זרעי יאנסון (שומר). “תכיני לך תה מתוק לא דיאט” היא קראה אחרי “ותצומי”.

“נ-ע-מה” היא נזכרה פתאום “אל תשכחי לעשות קישוט של סולמות. זה בשביל המלאכים שעולים ויורדים. גם את צריכה שמירה” היא סגרה את התריסים ואת השיחה.

עוגיות הבולו של אסתר השכנה. השמירה כבר בפנים.

מצרכים

לבצק עוגיות בולו:

לקישוט:

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מצפים 3 תבניות תנור בנייר אפייה.
  3. בקערת המיקסר לשים את כל חומרי הבצק. את הקמח מוסיפים בהדרגה. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קמח.
  4. מגלגלים את בצק הבולו בידיים משומנות לכדורים בגודל של כדור פינג פונג.
  5. צרים מכל כדור צורה של אליפסה פחוסה (שטוחה), בעזרת סכין יוצרים קישוט של משבצות ומקשטים בשקד.עוגיות בולו ליום כיפור
  6. אופים בערך חצי שעה עד שעוגיות הבולו מקבלות גוון חום זהוב עמוק.
  7. מקררים ושומרים בקופסה אטומה.
  8. מגישים בתום צום יום הכיפורים עם תה מתוק מתוק.

    עוגיות בולו ליום כיפור
    עוגיות בולו ליום כיפור, מגישים עם תה מתוק מתוק

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 230.7 קק״ל 6921.5 קק״ל
פחמימות 28.3 גרם 848.6 גרם
שומן 11.4 גרם 340.9 גרם
נתרן 40.5 מ״ג 1216.5 מ״ג
חלבון 4.9 גרם 145.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 53.4 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 34.2 גרם
כולסטרול 25.3 מ״ג 759.6 מ״ג
סידן 30.3 מ״ג 908.5 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 37.4 מ״ג
אשלגן 124.9 מ״ג 3747.8 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 22.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    שירן

    תודה על המתכון הנהדר!!! יצאו בולו מעוליםםם

    Avatar
    אילנה סממה

    אצלנו מוסיפים בתוך הבצק בשביל הילדים, קוביות שוקולד מריר זה ממש טעים

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע נהדר! תודה על השיתוף!

      Avatar
      Foody Foody

      כן, זה אפשרי. גמר חתימה טובה ובהצלחה!

הצג עוד