
בולמס – לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי
- נעמה פלד
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.6 קק״ל 4167.0 קק״לפחמימות 21.8 גרם 523.4 גרםשומן 11.7 גרם 281.0 גרםנתרן 284.7 מ״ג 6833.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 262.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 105.2 גרםשומן רווי 6.7 גרם 161.1 גרםכולסטרול 53.9 מ״ג 1294.0 מ״גסידן 97.6 מ״ג 2341.3 מ״גברזל 4.0 מ״ג 96.2 מ״גאשלגן 59.9 מ״ג 1438.7 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 103.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 50 דק׳כולל 3 שעות ו-35 דק׳
-
קלוריות174
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.6 קק״ל 4167.0 קק״לפחמימות 21.8 גרם 523.4 גרםשומן 11.7 גרם 281.0 גרםנתרן 284.7 מ״ג 6833.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 262.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 105.2 גרםשומן רווי 6.7 גרם 161.1 גרםכולסטרול 53.9 מ״ג 1294.0 מ״גסידן 97.6 מ״ג 2341.3 מ״גברזל 4.0 מ״ג 96.2 מ״גאשלגן 59.9 מ״ג 1438.7 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 103.2 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-35 דק׳ | קלוריות 174 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
שימון כדורי הבצק
-
1/4 כוס שמן קנולה
מלית
-
1/2 ק"ג עלי מנגולד
-
2 בצל ירוקקצוצים דק
-
1 שן שוםכתושה
-
200 גרם גבינת פטה 5%מגורדת
-
200 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
1 ביצה L

אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק, פרט לחלב.
- את החלב מוסיפים לאט לאט, בהדרגה, תוך כדי לישה של הבצק.
- לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ואחיד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח.
- מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים את קערת המיקסר, מכוונים את הטיימר למשך שעה ואת חום המיקסר לדרגה 2 ומשאירים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- כעת מפעילים שוב את המיקסר עם וו הלישה, ללישה במהירות 2 למשך 5 דקות, ואז חוזרים על פעולת התפיחה למשך שעה נוספת.
- מכינים את המלית: קוצצים גס את החלק הירוק של עלי המנגולד (משתמשים רק בחלק זה) ומבשלים בסיר מלא במים רותחים וכפית מלח במשך כמה דקות, עד שהעלים מאבדים חיוניות והופכים לרכים.
- מסננים את עלי המנגולד מהמים ושוטפים תחת ברז במים קרים, סוחטים את העלים וקוצצים אותם היטב.
- מערבבים היטב בקערה את עלי המנגולד, הגבינות, הביצה, השום, המלח (בזהירות, הגבינות מלוחות מאוד) והפלפל.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים אותו ל-24 כדורים.
- מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים את הידיים ואת משטח העבודה.
- פותחים בעזרת האצבעות את כדור הבצק, מניחים במרכז כף ממלית המנגולד והגבינות, סוגרים את כדור הבצק ומניחים אותו בתבנית כך שהסגירה של הבצק כלפי מטה.
פותחים בעזרת האצבעות את כדור הבצק ומניחים במרכז כף ממלית המנגולד והגבינות. צילום: נמרוד סונדרס צילום: נמרוד סונדרס בולמס. צילום: נמרוד סונדרס סוגרים את כדור הבצק ומניחים אותו בתבנית, כך שהסגירה של הבצק כלפי מטה. צילום: נמרוד סונדרס - מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שלחמניות הבולמס מזהיבות.
מברישים בביצה. צילום: נמרוד סונדרס מפזרים שומשום. צילום: נמרוד סונדרס לחמניות בולמס מדהימות במילוי מנגולד וגבינות! צילום: נמרוד סונדרס לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק, פרט לחלב.
- את החלב מוסיפים לאט לאט, בהדרגה, תוך כדי לישה של הבצק.
- לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ואחיד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח.
- מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים את קערת המיקסר, מכוונים את הטיימר למשך שעה ואת חום המיקסר לדרגה 2 ומשאירים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- כעת מפעילים שוב את המיקסר עם וו הלישה, ללישה במהירות 2 למשך 5 דקות, ואז חוזרים על פעולת התפיחה למשך שעה נוספת.
- מכינים את המלית: קוצצים גס את החלק הירוק של עלי המנגולד (משתמשים רק בחלק זה) ומבשלים בסיר מלא במים רותחים וכפית מלח במשך כמה דקות, עד שהעלים מאבדים חיוניות והופכים לרכים.
- מסננים את עלי המנגולד מהמים ושוטפים תחת ברז במים קרים, סוחטים את העלים וקוצצים אותם היטב.
- מערבבים היטב בקערה את עלי המנגולד, הגבינות, הביצה, השום, המלח (בזהירות, הגבינות מלוחות מאוד) והפלפל.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים אותו ל-24 כדורים.
- מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים את הידיים ואת משטח העבודה.
- פותחים בעזרת האצבעות את כדור הבצק, מניחים במרכז כף ממלית המנגולד והגבינות, סוגרים את כדור הבצק ומניחים אותו בתבנית כך שהסגירה של הבצק כלפי מטה.
- מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שלחמניות הבולמס מזהיבות.
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
הערות
- הלחמניות האפויות עוברות הקפאה מצויין!
הערות
- הלחמניות האפויות עוברות הקפאה מצויין!

הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
האם לא צריך לעשות התפחה נוספת אחרי מילוי

עדיף לעשות עוד התפחה קצרה.
בעוד איזה מילואי אפשר להכין?

ניתן להכין עם מלית פטריות או מלית גבינות. הבצק מהמם!
הי, האם חייב להשתמש במיקסר ללישה וההתפחה?

ממש לא. ניתן להתפיח בשיטה הרגילה.