חג שבועות רקע

בולמס – לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי

בולמס הן לחמניות רכות בטירוף מהמטבח הבולגרי, העשויות מבצק שמרים, שבמרכזן מתחבא מילוי משגע של עלי מנגולד, בצל ירוק וגבינות פטה וקשקבל
בולמס הן לחמניות רכות בטירוף מהמטבח הבולגרי, העשויות מבצק שמרים, שבמרכזן מתחבא מילוי משגע של עלי מנגולד, בצל ירוק וגבינות פטה וקשקבל
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 3 שעות ו-35 דק׳
  • קלוריות
    174
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 173.6 קק״ל 4167.0 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 523.4 גרם
    שומן 11.7 גרם 281.0 גרם
    נתרן 284.7 מ״ג 6833.7 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 262.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 105.2 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 161.1 גרם
    כולסטרול 53.9 מ״ג 1294.0 מ״ג
    סידן 97.6 מ״ג 2341.3 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 96.2 מ״ג
    אשלגן 59.9 מ״ג 1438.7 מ״ג
    אבץ 4.3 מ״ג 103.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 3 שעות ו-35 דק׳
  • קלוריות
    174
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 173.6 קק״ל 4167.0 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 523.4 גרם
    שומן 11.7 גרם 281.0 גרם
    נתרן 284.7 מ״ג 6833.7 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 262.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 105.2 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 161.1 גרם
    כולסטרול 53.9 מ״ג 1294.0 מ״ג
    סידן 97.6 מ״ג 2341.3 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 96.2 מ״ג
    אשלגן 59.9 מ״ג 1438.7 מ״ג
    אבץ 4.3 מ״ג 103.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
נעמה פלד
X

13 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

שימון כדורי הבצק

מלית

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק, פרט לחלב.
  2. את החלב מוסיפים לאט לאט, בהדרגה, תוך כדי לישה של הבצק.
  3. לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ואחיד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח.
  4. מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים שעה וחצי עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  5. כעת מפעילים שוב את המיקסר עם וו הלישה, ללישה במהירות בינונית למשך 5 דקות, ואז חוזרים על פעולת התפיחה למשך שעה נוספת.
  6. מכינים את המלית: קוצצים גס את החלק הירוק של עלי המנגולד (משתמשים רק בחלק זה) ומבשלים בסיר מלא במים רותחים וכפית מלח במשך כמה דקות, עד שהעלים מאבדים חיוניות והופכים לרכים.
  7. מסננים את עלי המנגולד מהמים ושוטפים תחת ברז במים קרים, סוחטים את העלים וקוצצים אותם היטב.
  8. מערבבים היטב בקערה את עלי המנגולד, הגבינות, הביצה, השום, המלח (בזהירות, הגבינות מלוחות מאוד) והפלפל.
  9. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים אותו ל-24 כדורים.
  10. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  11. משמנים את הידיים ואת משטח העבודה.
  12. פותחים בעזרת האצבעות את כדור הבצק, מניחים במרכז כף ממלית המנגולד והגבינות, סוגרים את כדור הבצק ומניחים אותו בתבנית כך שהסגירה של הבצק כלפי מטה.
    בולמס3
    בולמס. צילום: נמרוד סונדרס

    בולמס4
    סוגרים את כדור הבצק ומניחים אותו בתבנית, כך שהסגירה של הבצק כלפי מטה. צילום: נמרוד סונדרס

  13. מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שלחמניות הבולמס מזהיבות.
    בולמס5
    מברישים בביצה. צילום: נמרוד סונדרס

    בולמס7
    מפזרים שומשום. צילום: נמרוד סונדרס

הערות

  • הלחמניות האפויות עוברות הקפאה מצויין!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בולמס – לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    דרורית

    יצא מצוין. אמנם הלחמניות נפתחו, אך עדיין המראה היה יפה והטעם משגע. תודה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות