-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.8 קק״ל 3899.0 קק״לפחמימות 0.3 גרם 1.6 גרםשומן 73.4 גרם 440.3 גרםנתרן 2.5 מ״ג 14.8 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.1 גרםשומן רווי 5.6 גרם 33.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.8 מ״ג 34.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 23.2 מ״ג 138.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות650
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.8 קק״ל 3899.0 קק״לפחמימות 0.3 גרם 1.6 גרםשומן 73.4 גרם 440.3 גרםנתרן 2.5 מ״ג 14.8 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.1 גרםשומן רווי 5.6 גרם 33.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.8 מ״ג 34.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 23.2 מ״ג 138.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 650 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית תפוחי אדמה
-
3 תפוחי אדמה לאפייה ובישול גדוליםלא קלופים
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/4 כפית כורכום
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
טיגון
-
2 כוסות שמן קנולהלטיגון עמוק
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים, ומקלפים אותם.
- מועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה.
- מערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הכורכום, המלח והפלפל יחד בקערה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וצהבהבה.
- מערבבים את התערובת עם הפירה.
- בינתיים מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- מרכיבים את הבוריק: מניחים עלה סיגר על משטח העבודה.
- במרכז עלה הסיגר מניחים 2 כפות מלית תפוחי אדמה.
- מברישים בעדינות את שולי העלה בחלבון הביצה ומקפלים לשני חלקים, ליצירת כיסון. מועכים מעט מלמעלה, להידוק הבוריק.
- מטגנים את הבוריק: כשהשמן רותח, מכניסים את הבוריק לתוכו ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבה.
- להוצאת הבוריק מהשמן, משתמשים במלקחיים או בכף מחוררת, ומניחים לשמן העודף לטפטף בחזרה לתוך הסיר.
- מניחים את הבוריק על גבי רב מגבת ג’מבו למספר שניות, ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים, ומקלפים אותם.
- מועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה.
- מערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הכורכום, המלח והפלפל יחד בקערה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וצהבהבה.
- מערבבים את התערובת עם הפירה.
- בינתיים מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- מרכיבים את הבוריק: מניחים עלה סיגר על משטח העבודה.
- במרכז עלה הסיגר מניחים 2 כפות מלית תפוחי אדמה.
- מברישים בעדינות את שולי העלה בחלבון הביצה ומקפלים לשני חלקים, ליצירת כיסון. מועכים מעט מלמעלה, להידוק הבוריק.
- מטגנים את הבוריק: כשהשמן רותח, מכניסים את הבוריק לתוכו ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבה.
- להוצאת הבוריק מהשמן, משתמשים במלקחיים או בכף מחוררת, ומניחים לשמן העודף לטפטף בחזרה לתוך הסיר.
- מניחים את הבוריק על גבי רב מגבת ג’מבו למספר שניות, ומגישים חם.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן