בורקס בשר פיקנטי של משה שגב

כולם כבר מכירים מילוי של תפוחי אדמה, גבינה או תרד - משה שגב עם מתכון מקורי של בורקס בשר מעט פיקנטי. מכינים מבצק עלים מוכן בזריזות ובקלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את המילוי: שורפים את הפלפל החריף על אש גלויה עד שהוא משחיר. קוצצים ושומרים בצד.
  3. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קולפים ומגרדים את תפוחי האדמה על פומפייה. קוצצים דק את הכוסברה.
  4. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ותפוח האדמה המגורד ומזהיבים.
  5. מוסיפים את שני סוגי הבשר ומתחילים לפורר אותם בעזרת כף עץ.
  6. מוסיפים את הפלפל החריף לפי רמת החריפות הרצויה, את השום, הכמון והאריסה ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה וטעימה עם מעט מאוד נוזלים.
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את עלי הכוסברה ומערבבים. מקררים על מנת שהמלית לא תהיה חמה בעת המילוי.
  8. מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח עבודה מקומח. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ ומניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית.
  9. בקערית קטנה טורפים את הביתה ומורחים מסביב למלית על דפנות הבצק ומקפלים לשתיים. בעזרת לחיצת מזלג מהדקים את דפנות הבצק.
  10. מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  11. מעבירים את הבורקס לתבנית ומורחים עם המברשת בביצה. מפזרים את השומשום ואופים כ-20-30 דקות עד שהבורקס תופח ומקבל גוון חום.
  12. מצננים כ-10 דקות ומגישים עם טחינה גולמית ומלפפון חמוץ.

הערות

  • אם מעדיפים בורקס לא פיקנטי, מוותרים על הפלפל החריף במילוי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 957.6 קק״ל 3830.6 קק״ל
פחמימות 14.8 גרם 59.3 גרם
שומן 80.0 גרם 319.9 גרם
נתרן 652.3 מ״ג 2609.1 מ״ג
חלבון 54.0 גרם 216.0 גרם
סיבים תזונתיים 10.9 גרם 43.5 גרם
שומן רווי 21.2 גרם 84.6 גרם
כולסטרול 198.2 מ״ג 792.8 מ״ג
סידן 632.0 מ״ג 2528.0 מ״ג
ברזל 16.0 מ״ג 64.1 מ״ג
אשלגן 837.1 מ״ג 3348.3 מ״ג
אבץ 15.5 מ״ג 62.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody