רקע יטבתה

בורקס מים אלוהי: סו בורק טורקי עם גבינות ותרד

בורקס מים טורקי אלוהי שכל ביס ממנו הוא חלום! סו בורק במילוי גבינות ותרד שיוצא עם ריח משגע מהתנור - קריספי מבחוץ ורך כמו ענן מבפנים
בורקס מים טורקי אלוהי שכל ביס ממנו הוא חלום! סו בורק במילוי גבינות ותרד שיוצא עם ריח משגע מהתנור - קריספי מבחוץ ורך כמו ענן מבפנים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    2445
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2444.7 קק״ל 2444.7 קק״ל
    פחמימות 24.9 גרם 24.9 גרם
    שומן 229.2 גרם 229.2 גרם
    נתרן 1715.4 מ״ג 1715.4 מ״ג
    חלבון 80.8 גרם 80.8 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 49.6 גרם 49.6 גרם
    כולסטרול 1265.6 מ״ג 1265.6 מ״ג
    סידן 1191.8 מ״ג 1191.8 מ״ג
    ברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 2152.8 מ״ג 2152.8 מ״ג
    אבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    2445
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2444.7 קק״ל 2444.7 קק״ל
    פחמימות 24.9 גרם 24.9 גרם
    שומן 229.2 גרם 229.2 גרם
    נתרן 1715.4 מ״ג 1715.4 מ״ג
    חלבון 80.8 גרם 80.8 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 49.6 גרם 49.6 גרם
    כולסטרול 1265.6 מ״ג 1265.6 מ״ג
    סידן 1191.8 מ״ג 1191.8 מ״ג
    ברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 2152.8 מ״ג 2152.8 מ״ג
    אבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור

מאפה פריך מבחוץ ומתפצפץ מבפנים. הכינו אותו לארוחת בוקר מפוארת בסגנון טורקי!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


מלית

שימון


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה טורפים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית והתרד.
  3. משמנים את התבנית ומסדרים בה שני עלי פילו, כך שהם מכסים את תחתיתה, ושוליהם גולשים בנדיבות החוצה.

    סו בורק 2
    מרפדים את התבנית בעלי פילו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  4. בוחרים שני עלי פילו יפים ושלמים ושומרים בצד מכוסים במגבת, הם יהיו לכיסוי המאפה.
  5. חוצים ל-2 את כל עלי הפילו הנותרים, כך שמתקבלות שתי ערמות.
  6. שמים ערמה אחת בצד ומכסים אותה במגבת.
  7. מהערמה השנייה - לוקחים עלה אחד, טובלים אותו בבלילה, מקמטים אותו בעדינות עמו נייר שרוצים לזרוק לפח, ומניחים בתבנית.

    סו בורק 1
    מכינים את הבלילה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  8. מכינים כך את כל חצאי העלים ומניחים אותם זה לצד זה, כך שמתקבלת שכבת עלים מרושלת המכסה את כל התחתית.
  9. מפזרים מעל העלים שבתבנית בצורה אחידה, את התרד והגבינות.
  10. לוקחים את ערמת עלי הפילו שהנחנו בצד, ומכינים שכבה נוספת של עלי פילו מקומטים. טובלים את העלים בבלילה ומניחים בתבנית בצורה מקומטת אחד ליד השני, כך שמתקבלת שכבה עליונה מרושלת.
  11. סוגרים ומקפלים מעל את שולי עלי הפילו שהנחנו בבסיס התבנית וגלשו לשולים.

    סו בורק 4
    יוצקים את תערובת הביצים והשמנת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  12. יוצקים עליהם את מה שנשאר מתערובת הביצים.
  13. מורחים במעט שמן או חמאה את שני העלים היפים שהנחנו בצד ומכסים את כל המאפה.
  14. מועכים טיפונת ביד, רק כדי לוודא שגם השכבה העליונה ספוגה בבלילה.
  15. אופים במשך 40-50 דקות או עד שהמאפה מוכן וזהוב, ממתינים 10 דקות פורסים ומגישים.

    סו בורק 7
    סו בורק - בורקס מים טורקי משגע! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס מים אלוהי: סו בורק טורקי עם גבינות ותרד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    אתי קפרי

    סליחה, טעות שלי לגבי עלי הפילו

    Avatar
    אתי קפרי

    נראה טוב ההסבר בהתחלה חסר. לא נאמר לפאוס שני עלים בבסיס התבנית. כמה גבינה בולגרית במשקל? קוביה? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, מסדרים שני עלים בתחתית התבנית. קובייה גבינה בולגרית. הכל רשום במצרכים ואופן הכנה. בהצלחה!

      Avatar
      מלכה גטר

      מתכון מפתיע בפשטות ההכנה ולעומת זאת נותן תוצאה מהממת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות