
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
בצק
-
500 גרם בצק פילאס קפואמופשר לילה במקרר
מלית
-
1 צרור עלי מנגולדצרור גדול, ללא הגזע הלבן
-
6 גבעולי זעתראו אורגנו, עלים בלבד
-
200 גרם גבינה בולגרית
-
200 גרם גבינת תבור
-
1 ביצה L
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.
- מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. טועמים - רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח, אם חסר ממליחים.
- חותכים מהבצק יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס”מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).
- מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן עד האפייה מעבירים למקרר.
- סמוך ככל הניתן להגשה: מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום. אופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מאפים אישיים.
המתכון מתוך אתר משק צוריאל.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
133.0
קק״ל
2660.2
קק״ל
פחמימות
10.5
גרם
209.6
גרם
שומן
7.7
גרם
154.0
גרם
נתרן
316.5
מ״ג
6329.7
מ״ג
חלבון
5.2
גרם
103.1
גרם
סיבים תזונתיים
0.6
גרם
12.9
גרם
שומן רווי
4.2
גרם
83.4
גרם
כולסטרול
28.3
מ״ג
566.4
מ״ג
סידן
49.2
מ״ג
984.8
מ״ג
ברזל
1.4
מ״ג
28.1
מ״ג
אשלגן
46.2
מ״ג
924.2
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
3.5
מ״ג
תגובות (0)