פשוט תולשים – בורקס קופים עם גבינות ושלל ירוקים

מאפה "פטנט" שמחבר בין בורקס למאפה שבוצעים עם הידיים (כי מי בכלל צריך סכין?), במלית גבינות בולגרית ותבור ובתוספת מנגולד וזעתר שמוסיפים צבע, טעם וריח משגעים!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

מלית

ציפוי

  • טרופה
  • 4 כפות זעתר
    תערובת זעתר ושומשום (תערובת תבלינים מצרית מחנויות מתמחות)

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.
  2. מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. טועמים - רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח, אם חסר ממליחים.
  3. חותכים מהבצק יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס”מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).
  4. מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן עד האפייה מעבירים למקרר.
  5. סמוך ככל הניתן להגשה: מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום. אופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מאפים אישיים.

 

המתכון מתוך אתר משק צוריאל.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 120.5 קק״ל 2410.6 קק״ל
פחמימות 10.0 גרם 199.3 גרם
שומן 7.1 גרם 142.8 גרם
נתרן 303.2 מ״ג 6063.0 מ״ג
חלבון 3.8 גרם 75.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.9 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 77.4 גרם
כולסטרול 26.9 מ״ג 537.6 מ״ג
סידן 36.4 מ״ג 728.4 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 28.8 מ״ג
אשלגן 46.7 מ״ג 933.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody