בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי שזוללים מיד כשיוצא מהתנור!
רק תציצו במגש הבורקסים הזה, ותתחילו לפנטז! בורקס תפוחי אדמה קריספי וטעים שמכינים בקלי קלות ויתחסל לפני שתספיקו להסתובב
רק תציצו במגש הבורקסים הזה, ותתחילו לפנטז! בורקס תפוחי אדמה קריספי וטעים שמכינים בקלי קלות ויתחסל לפני שתספיקו להסתובב
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 548.8 קק״ל 6037.1 קק״לפחמימות 51.1 גרם 562.0 גרםשומן 33.4 גרם 367.7 גרםנתרן 690.8 מ״ג 7599.0 מ״גחלבון 9.1 גרם 100.4 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 16.8 גרםשומן רווי 12.1 גרם 133.5 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 15.7 מ״ג 172.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 90.7 מ״ג 998.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות549
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 548.8 קק״ל 6037.1 קק״לפחמימות 51.1 גרם 562.0 גרםשומן 33.4 גרם 367.7 גרםנתרן 690.8 מ״ג 7599.0 מ״גחלבון 9.1 גרם 100.4 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 16.8 גרםשומן רווי 12.1 גרם 133.5 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 15.7 מ״ג 172.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 90.7 מ״ג 998.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 549 | כמות מנות 11 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
-
1 חבילה בצק עליםמופשר לפי הוראות היצרן
מילוי
-
4 תפוחי אדמה לאפייה ובישול של הדוד משה בינונייםקלופים
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון

אופן הכנה
- ראשית, ממלאים סיר גדול במים.
- שנית, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר יחד עם המלח ומביאים לרתיחה.
- כעת מבשלים למשך כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
מכינים מילוי פירה עם בצל מטוגן. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן - בינתיים מכינים את הבצל המטוגן: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להשחמה יפה.
- מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומרסקים לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מצננים את המילוי.
- כשהמילוי קר, מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים קצת כדי שיהיה יותר דק. חוצים אותו לאורך בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה.
מגלגלים לרולדות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן - מניחים את המילוי בנדיבות בקצה הקרוב אליכם ומקפלים את הבצק מעליו. משטחים טיפה לרולדה פחוסה ומהדקים את הקצה. חותכים לרולדות אישיות באורך 15 ס”מ.
- מעבירים את הרולדות לתבנית. מברישים את הרולדות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים למשך כ-25-30 דקות עד שהבורקסים משחימים יפה.
- מגישים מיד עם ירקות חתוכים ומלפפונים חמוצים.
בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן
אופן הכנה
- ראשית, ממלאים סיר גדול במים.
- שנית, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר יחד עם המלח ומביאים לרתיחה.
- כעת מבשלים למשך כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
- בינתיים מכינים את הבצל המטוגן: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להשחמה יפה.
- מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומרסקים לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מצננים את המילוי.
- כשהמילוי קר, מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים קצת כדי שיהיה יותר דק. חוצים אותו לאורך בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה.
- מניחים את המילוי בנדיבות בקצה הקרוב אליכם ומקפלים את הבצק מעליו. משטחים טיפה לרולדה פחוסה ומהדקים את הקצה. חותכים לרולדות אישיות באורך 15 ס”מ.
- מעבירים את הרולדות לתבנית. מברישים את הרולדות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים למשך כ-25-30 דקות עד שהבורקסים משחימים יפה.
- מגישים מיד עם ירקות חתוכים ומלפפונים חמוצים.
בשיתוף עם דוד משה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
הבורקס יצא מעולה תודה רבה

כיף לשמוע!
הבורקס האהוב עליי בורקס תפוחי אדמה מכינה כל ערב שישי

איזה כיף!