בניצה – מאפה גבינות מהמטבח הבלקני

פשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים. כלום עבודה ויש לכם פשטידה כיפית
פשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים. כלום עבודה ויש לכם פשטידה כיפית
  • קרין גורן
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    3910
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3910.2 קק״ל 3910.2 קק״ל
    פחמימות 152.9 גרם 152.9 גרם
    שומן 338.0 גרם 338.0 גרם
    נתרן 2185.4 מ״ג 2185.4 מ״ג
    חלבון 58.1 גרם 58.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.5 גרם 5.5 גרם
    שומן רווי 165.4 גרם 165.4 גרם
    כולסטרול 1611.6 מ״ג 1611.6 מ״ג
    סידן 218.0 מ״ג 218.0 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 610.8 מ״ג 610.8 מ״ג
    אבץ 1387.8 מ״ג 1387.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    3910
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3910.2 קק״ל 3910.2 קק״ל
    פחמימות 152.9 גרם 152.9 גרם
    שומן 338.0 גרם 338.0 גרם
    נתרן 2185.4 מ״ג 2185.4 מ״ג
    חלבון 58.1 גרם 58.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.5 גרם 5.5 גרם
    שומן רווי 165.4 גרם 165.4 גרם
    כולסטרול 1611.6 מ״ג 1611.6 מ״ג
    סידן 218.0 מ״ג 218.0 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 610.8 מ״ג 610.8 מ״ג
    אבץ 1387.8 מ״ג 1387.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. ממיסים את החמאה.
  2. מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
  3. משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
  4. חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
  5. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.
עוד מתכונים של פשטידות ומאפים שאתם חייבים להכין:
בניצה – מאפה גבינות מהמטבח הבלקני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    Orly Shir

    אכלתי את המאפה בבולגריה והמתכון שלכם אפילו יותר טעים ועסיסי. תודה קרין האלופה

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לשמוע! תודה רבה 🙂 צלמי והעלי פעם הבאה, נשמח לראות!

      Avatar
      מערכת Foody

      תבנית חד פעמית בינונית.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות