בניצה

פשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים. כלום עבודה ויש לכם פשטידה כיפית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. ממיסים את החמאה.
  2. מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
  3. משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
  4. חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
  5. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1786.8 קק״ל 1786.8 קק״ל
פחמימות 2.5 גרם 2.5 גרם
שומן 186.2 גרם 186.2 גרם
נתרן 358.0 מ״ג 358.0 מ״ג
חלבון 32.9 גרם 32.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 109.2 גרם 109.2 גרם
כולסטרול 1445.2 מ״ג 1445.2 מ״ג
סידן 175.2 מ״ג 175.2 מ״ג
ברזל 4.3 מ״ג 4.3 מ״ג
אשלגן 369.6 מ״ג 369.6 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody