-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.8 קק״ל 3635.5 קק״לפחמימות 29.7 גרם 593.6 גרםשומן 7.6 גרם 151.3 גרםנתרן 177.2 מ״ג 3544.7 מ״גחלבון 3.0 גרם 60.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.8 גרםשומן רווי 3.0 גרם 60.7 גרםכולסטרול 41.8 מ״ג 836.8 מ״גסידן 15.5 מ״ג 310.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 49.4 מ״ג 988.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.8 קק״ל 3635.5 קק״לפחמימות 29.7 גרם 593.6 גרםשומן 7.6 גרם 151.3 גרםנתרן 177.2 מ״ג 3544.7 מ״גחלבון 3.0 גרם 60.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.8 גרםשומן רווי 3.0 גרם 60.7 גרםכולסטרול 41.8 מ״ג 836.8 מ״גסידן 15.5 מ״ג 310.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 49.4 מ״ג 988.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.6 מ״גסגור
כמה עוגיות יכול אדם להכין בשבוע? מגש ביום. נשמע הגיוני? אם מדובר במתכון של עוגיות טחינה עם שברי שוקולד משגעים, אז בהחלט כן. רק נסו פעם אחת ומובטח לכם שאת עוגיות הטחינה האלו לא תחליפו בשום מתכון אחר. והכי טוב? זמן ההכנה שלהן קצר – רק רבע שעה ויש לכן עוגיות טחינה מושלמות וממכרות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 182 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
3/4 כוס סוכר חום
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 ביצים L
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
2 כוסות שוקולד מרירקצוץ גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה או משטח אפייה סיליקוני רב שימושי.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים ביחד טחינה וחמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים וניל וביצים ומערבבים היטב.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים בעדינות רק עד להטמעה של הקמח.
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים קלות.
- יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג ומניחים על התבנית במרווחים גדולים (העוגיות מתפשטות במהלך האפיה).
- מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות, עד שהשוליים מתחילים להזהיב מעט.
- מוציאים ומניחים להצטננות על רשת (העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתקשות במהלך הקירור).
- מומלץ לשמור עוגיות טחינה בצנצנת עוגיות אטומה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה או משטח אפייה סיליקוני רב שימושי.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים ביחד טחינה וחמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים וניל וביצים ומערבבים היטב.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים בעדינות רק עד להטמעה של הקמח.
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים קלות.
- יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג ומניחים על התבנית במרווחים גדולים (העוגיות מתפשטות במהלך האפיה).
- מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות, עד שהשוליים מתחילים להזהיב מעט.
- מוציאים ומניחים להצטננות על רשת (העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתקשות במהלך הקירור).
- מומלץ לשמור עוגיות טחינה בצנצנת עוגיות אטומה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן