וופל בלגי עם גלידת קפה

שי-לי ליפא מכינה קינוח מתוק של ופל בלגי בליווי גלידת קפה מפנקת תוצרת בית. אפשר להגיש גם כארוחת בוקר מאוחרת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

גלידת קפה

ופל

אופן הכנה

  1. מכינים את הגלידה: מערבבים בקערה את המים והקפה עד להמסה. מצננים 5 דקות עד שהתערובת חמימה.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה בקערת המיקסר עם וו בלון לקצפת יציבה. בעזרת כף עץ מקפלים פנימה את החלב המרוכז ואת הקפה ומערבבים. מעבירים למכונת הגלידה ומערבלים 25-20 דקות עד שהגלידה מוכנה. לחלופין, מעבירים למקפיא וממתינים כ-4 שעות עד שהגלידה קופאת.
  3. מכינים את הוופל: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. ממיסים את החמאה.
  4. טורפים בקערה אחרת את הביצים. מוסיפים את החלב, החמאה ותמצית הווניל וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. משהים כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  5. מחממים את מכשיר הוופל לפי הוראות היצרן.
  6. משמנים בתרסיס השמן משני צדיו. יוצקים כ-3 כפות מהבלילה לכל ריבוע המכשיר, סוגרים ואופים 3-2 דקות עד שהוופל מוכן. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
  7. מגישים חם עם גלידת הקפה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 412.1 קק״ל 3297.2 קק״ל
פחמימות 52.9 גרם 422.8 גרם
שומן 17.7 גרם 141.8 גרם
נתרן 378.3 מ״ג 3026.3 מ״ג
חלבון 10.6 גרם 85.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.1 גרם
שומן רווי 10.2 גרם 81.5 גרם
כולסטרול 111.4 מ״ג 891.0 מ״ג
סידן 210.2 מ״ג 1681.5 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״ג
אשלגן 293.7 מ״ג 2349.4 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 7.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody