רקע אלפרו
קאבר דסקטופ אלפרו

גראטן ירקות צבעוני וטבעוני

גראטן ירקות מופלא, שמסודר בצורת מניפה מרשימה, עם תפוח אדמה, בטטה, בצל סגול וזוקיני ברוטב בשמל מפנק שעוטף אותם כמו שמיכת פוך חמימה
גראטן ירקות מופלא, שמסודר בצורת מניפה מרשימה, עם תפוח אדמה, בטטה, בצל סגול וזוקיני ברוטב בשמל מפנק שעוטף אותם כמו שמיכת פוך חמימה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2718
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2718.0 קק״ל 2718.0 קק״ל
    פחמימות 335.7 גרם 335.7 גרם
    שומן 120.1 גרם 120.1 גרם
    נתרן 1872.7 מ״ג 1872.7 מ״ג
    חלבון 53.7 גרם 53.7 גרם
    סיבים תזונתיים 33.4 גרם 33.4 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 451.7 מ״ג 451.7 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 2938.7 מ״ג 2938.7 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2718
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2718.0 קק״ל 2718.0 קק״ל
    פחמימות 335.7 גרם 335.7 גרם
    שומן 120.1 גרם 120.1 גרם
    נתרן 1872.7 מ״ג 1872.7 מ״ג
    חלבון 53.7 גרם 53.7 גרם
    סיבים תזונתיים 33.4 גרם 33.4 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 451.7 מ״ג 451.7 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 2938.7 מ״ג 2938.7 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור

אם לצרפתים גראטן הוא טוב, ברור שגם אנחנו נאהב! מאפה הגורמה הטבעוני הזה משמיט את החומרים מהחי, ושומר על הטעם עם ירקות צבעוניים פרוסים דק ומסודרים כמניפת צבעים מהממת טובלים בבשמל טבעוני. והתוצאה? מעדן מהמם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


רוטב בשמל

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מסדרים את הירקות “בעמידה” לסירוגין לפי סוגים: תפוחי אדמה, בטטה, בצל, זוקיני. מצופפים וממלאים את התבנית במלואה.
  3. מכינים את הבשמל: מחממים את השמן במחבת.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

    גראטן ירקות 2
    מסדרים בתבנית את הירקות בעמידה לסירוגין

  5. שופכים פנימה את מוצר הסויה לבישול בהדרגה, כחצי כוס בכל פעם, וטורפים היטב כדי שלא יישארו גושים.

    גראטן ירקות צבעוני
    מוסיפים את מוצר הסויה לבישול ומערבבים.

  6. ממשיכים לבשל את הרוטב על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתחיל להסמיך.
  7. כעת מוסיפים גם את שמרי הבירה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
  8. מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מכבים את האש.
  9. יוצקים את הבשמל על הירקות בתבנית בתנועה סיבובית. הרוטב אמור לכסות את הירקות עד כ-3/4 גובה.
  10. אופים את הגראטן במשך 50-60 דקות עד שהירקות מתרככים והרוטב מתחיל להזהיב.
  11. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.

    גראטן ירקות 4
    גראטן ירקות בצורת מניפה ססגונית ברוטב בשמל. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה חן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות