דג סלמון וירקות בתבנית אחת

עידית נרקיס כ"ץ חוסכת לכם זמן ועבודה במטבח עם מנה מרשימה שמתאימה לארוחה משפחתית - דג סלמון וירקות בתבנית אחת. אל תספרו לאורחים כמה קל זה היה להכין אותה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

אתם מכירים את הארוחות האלו, שרק רציתם להכין משהו למשפחה כדי שיהיה מגוון ואתם מוצאים את עצמכם עם 3 סירים על הכיריים ועוד תבנית בתנור? אין לי בעיה לבשל כך, אבל לפעמים כמות הכלים שיש לשטוף בסוף מוציאה אותי מאיזון, אפילו שיש לי שוטף כלים צמוד שאוהב לסדר ולארגן את המטבח (מזל, כי אני מבלגנת אותו על בסיס קבוע).

בקיצור, לפעמים כל מה שצריך זה ארוחה בסיר אחד, או במקרה שלנו - ארוחה בתבנית אחת. שימו לב - כל חלק כאן צריך זמן אפייה שונה, אבל קחו את המתכון הזה כמתכון בסיס. תשנו את הירקות לכאלו שאתם אוהבים רק תזכרו כמה כללים קטנים: שמרו שהירקות יהיו בגודל אחיד (ולא תפוח אדמה אחד חצוי בגודל של תפוח ועוד אחד בגודל של גולה), שיהיו בגודל קטן יחסית כי זמן האפייה לא מאוד ארוך וזכרו שירקות קשים יצטרכו יותר זמן בעוד ירקות אחרים יצטרכו אפייה קצרה יותר. נסו לשלב את מה שאתם אוהבים - ומקסימום, זה לא יעבוד. תלמדו לתקן את הטעויות בניסיון הבא. מכאן, הדרך לארוחה עם דג וירקות קומפלט - קצרה מאוד.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
  2. חוצים את תפוחי האדמה הקטנים ומעבירים לקערה עם שיני השום ועשבי התיבול. יוצקים כף או שתיים של שמן זית וממליחים ב-1/2 כפית מלח. מסדרים בצד אחד של התבנית (עדיף עם הצד החתוך כלפי מטה) ומכניסים לתנור - בשליש התחתון, עדיף על רצפת התנור) ל-10 דקות.
  3. אם תפרחות הברוקולי גדולות מדי, חותכים אותן מעט ומעבירים לאותה קערה. מתבלים ב-1/2 כפית מלח וכף שמן זית, ומערבבים.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את הברוקולי בצד השני ואופים עוד 10 דקות.
  5. מכינים את הדג: מתבלים בשמן זית וממליחים משני הצדדים.
  6. מוציאים שוב את התבנית מהתנור, מזיזים לצד אחד את התפודים ולצד השני את הברוקולי ומוסיפים את נתחי הדג במרכז התבנית. מחזירים לתנור - הפעם לחלק העליון שלו - ואופים עוד 10 דקות.
  7. כעבור 10 דקות אפייה, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים עוד כ-5 דקות. לא זזים מהתנור בזמן שהגריל פועל, ההשחמה עלולה להיות מהירה מדי.

הערות

  • אני אוהבת לקנות שקית מוכנה מראש של פרחי ברוקולי, יש בה פחות פחת של הגזע ומקבלים מקסימום תפרחות
  • תפודים קטנים גם מגיעים בשקית פלסטיק מוכנה מראש - חפשו את אלו שמתאימים למיקרוגל. הם בגודל מושלם למתכון הזה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 618.0 קק״ל 2471.9 קק״ל
פחמימות 26.0 גרם 104.1 גרם
שומן 29.2 גרם 116.9 גרם
נתרן 2160.4 מ״ג 8641.6 מ״ג
חלבון 58.0 גרם 232.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.4 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 18.0 גרם
כולסטרול 118.0 מ״ג 472.0 מ״ג
סידן 71.1 מ״ג 284.3 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 8.1 מ״ג
אשלגן 1343.6 מ״ג 5374.3 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody