-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 587.5 קק״ל 3524.7 קק״לפחמימות 18.6 גרם 111.6 גרםשומן 33.7 גרם 202.1 גרםנתרן 1880.0 מ״ג 11280.0 מ״גחלבון 55.6 גרם 333.4 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.4 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.1 גרםכולסטרול 125.4 מ״ג 752.5 מ״גסידן 109.6 מ״ג 657.5 מ״גברזל 3.6 מ״ג 21.4 מ״גאשלגן 1734.1 מ״ג 10404.8 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 10.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות588
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 587.5 קק״ל 3524.7 קק״לפחמימות 18.6 גרם 111.6 גרםשומן 33.7 גרם 202.1 גרםנתרן 1880.0 מ״ג 11280.0 מ״גחלבון 55.6 גרם 333.4 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.4 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.1 גרםכולסטרול 125.4 מ״ג 752.5 מ״גסידן 109.6 מ״ג 657.5 מ״גברזל 3.6 מ״ג 21.4 מ״גאשלגן 1734.1 מ״ג 10404.8 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 10.6 מ״גסגור
מנה קלאסית לאירוח. הדג מוגש בשלמותו לשולחן, אחרי שניצלה ברוטב עגבניות ארומטי ובמיצים של עצמו. שיטת העיטוף הצרפתית מכונה ״אום פפיוט״. למראה יפה במיוחד, מומלץ לעשות דוגמה לאורכו של הדג: בעזרת סכין מאוד מאוד חדה, יוצרים 2-3 חתכים לא עמוקים (חצי ס״מ) לאורכו ואז גם לרוחבו; בעת הצלייה, בשר הדג יציץ מבין החתכים וזה גם מאוד נוח לאכול ישירות מהתבנית במרכז שולחן.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 588 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
רוטב עגבניות
-
1/2 כוס שמן זית
-
5 שיני שוםקצוצות דק
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ דק
-
200גרם או 1 כוס עגבניות שריבשלות שלמות
-
2פחיות או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף טימין טריאו אורגנו
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים סוטאז׳ (סיר רחב ונמוך) עם שמן זית, מוסיפים את השום והצ’ילי, מטגנים רק עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות שרי ועגבניות מרוסקות ומטגנים 4-5 דקות עד שהנוזלים שלהן מתאדים.
- מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים למשך כ-20 דקות עד שהרוטב סמיך אבל עגבניות השרי שומרות על צורתן.
- פורסים יריעת רדיד אלומיניום סנו סושי בגודל של תבנית תנור בערך ומעליה מניחים נייר אפייה טבעי סנו סושי.
- מכינים את הדג לצלייה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הדג (או הדגים) במרכז. אם רוצים חורצים בו חריצים משני צדי הדג ומורחים בשמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים פרוסות לימון, שום ובצל ירוק בחלל של בטן הדג.
- יוצקים את כל רוטב העגבניות בנדיבות משני צדדיו של הדג. תופסים את קצוות רדיד האלומיניום יחד עם נייר האפייה ומהדקים כמו סוכריה משני הצדדים, אבל משאירים ״עין״ פתוחה במרכז; כלומר שהעיטוף בנוסח פפיוט משמש ככלי אבל הכוונה לצלות את הדג ולא לאפות אותו סגור.
- אופים 20 דקות בדיוק - בודקים עם סכין - הבשר צריך להיות לבן ועסיסי ומשוחרר מהאדרה.
- אפשר להגיש עם שומר, בצל ירוק ובצל סגול צלויים. חג שמח!
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים סוטאז׳ (סיר רחב ונמוך) עם שמן זית, מוסיפים את השום והצ’ילי, מטגנים רק עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות שרי ועגבניות מרוסקות ומטגנים 4-5 דקות עד שהנוזלים שלהן מתאדים.
- מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים למשך כ-20 דקות עד שהרוטב סמיך אבל עגבניות השרי שומרות על צורתן.
- פורסים יריעת רדיד אלומיניום סנו סושי בגודל של תבנית תנור בערך ומעליה מניחים נייר אפייה טבעי סנו סושי.
- מכינים את הדג לצלייה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הדג (או הדגים) במרכז. אם רוצים חורצים בו חריצים משני צדי הדג ומורחים בשמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים פרוסות לימון, שום ובצל ירוק בחלל של בטן הדג.
- יוצקים את כל רוטב העגבניות בנדיבות משני צדדיו של הדג. תופסים את קצוות רדיד האלומיניום יחד עם נייר האפייה ומהדקים כמו סוכריה משני הצדדים, אבל משאירים ״עין״ פתוחה במרכז; כלומר שהעיטוף בנוסח פפיוט משמש ככלי אבל הכוונה לצלות את הדג ולא לאפות אותו סגור.
- אופים 20 דקות בדיוק - בודקים עם סכין - הבשר צריך להיות לבן ועסיסי ומשוחרר מהאדרה.
- אפשר להגיש עם שומר, בצל ירוק ובצל סגול צלויים. חג שמח!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן