עוף טוב - מהמשק לצלחת

האביב כבר כאן: פרגיות עם פול ברוטב לימון

אמרתם פסח? אמרתם פול! נתחי פרגיות עם פול ירוק טרי וירוקים בשילוב נפלא של רוטב לימון משגע, שהכי טעים להגיש לצד אורז לבן מבושל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

פרגיות

רוטב

פול מבושל

אופן הכנה

  1. מטגנים את הפרגיות: במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומטגנים את נתחי הפרגיות, כ-2 דקות מכל צד, עד השחמה.

    מטגנים את הפרגיות.

  2. מוציאים את הפרגיות ושומרים בצד.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את פרוסות השום, הזיתים, קוביות הלימון והתבלינים, כמה דקות, עד שהשום מזהיב.
  4. מוסיפים את קוביות שורש הסלרי, גבעולי הסלרי ועלי התרד הקצוצים ומבשלים 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהנפח של העלים מצטמצם.
  5. מוסיפים מים ומיץ לימון לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
  6. מבשלים את הפול: בינתיים, בסיר גדול אחר עם מים רותחים וכפית סוכר, מבשלים את הפולים במשך 2 דקות. מסננים.
  7. קולפים את הקליפה של הפולים.
  8. מוסיפים את הפולים ואת הפרגיות לסיר עם התבשיל, מערבבים בעדינות בכף עץ, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.

    מוסיפים את הפרגיות לרוטב.

  9. מגישים עם אורז לבן.

    בתיאבון! צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 398.9 קק״ל 2393.5 קק״ל
פחמימות 435.1 גרם 2610.8 גרם
שומן 35.4 גרם 212.2 גרם
נתרן 831.8 מ״ג 4990.9 מ״ג
חלבון 23.1 גרם 138.4 גרם
סיבים תזונתיים 33.5 גרם 201.0 גרם
שומן רווי 16.2 גרם 97.1 גרם
כולסטרול 13.5 מ״ג 80.7 מ״ג
סידן 522.3 מ״ג 3133.6 מ״ג
ברזל 16.9 מ״ג 101.5 מ״ג
אשלגן 3235.9 מ״ג 19415.7 מ״ג
אבץ 15.1 מ״ג 90.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    עינב

    מתכון של עוף מושלם לפסח אני רק מחליפה פול באפונה טרייה

הצג עוד