![קארי עוף ובטטה בקרם קוקוס](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2022/07/21192202/%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-222573-Medium-1100x733.jpg)
הישר מהמזרח הרחוק: עוף בקארי וקרם קוקוס עם בטטות ואפונה
- אופיר חגי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 75.3 קק״ל 226.0 קק״לפחמימות 6.4 גרם 19.3 גרםשומן 3.8 גרם 11.3 גרםנתרן 1293.0 מ״ג 3879.0 מ״גחלבון 2.2 גרם 6.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 4.2 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.8 מ״ג 17.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 57.4 מ״ג 172.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות75
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 75.3 קק״ל 226.0 קק״לפחמימות 6.4 גרם 19.3 גרםשומן 3.8 גרם 11.3 גרםנתרן 1293.0 מ״ג 3879.0 מ״גחלבון 2.2 גרם 6.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 4.2 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.8 מ״ג 17.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 57.4 מ״ג 172.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
איזה כיף זה שלא צריך לצאת מהבית בשביל לאכול עוף בקארי וקרם קוקוס, רק צריך לדאוג לקארי אדום איכותי ולקרם קוקוס עם מרקם קטיפתי, ואתם בדרך למנה מהחלומות! מוסיפים לתבשיל גם בטטות, עדשים כתומות ואפונה ירוקה, עם אורז לבן בצד, ויש לכם ארוחה שלמה ומשביעה!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 75 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
-
1 כף אבקת מרק עוףמומסת בכוס מים רותחים
-
1 כף שמן חמניות
-
2 כפות ממרח קארי אדוםמזרח מערב
-
2 יחידות חזה עוף שלםחתוך לקוביות בגודל ביס
-
2 יחידות בטטותקלופות, חתוכות לגודל ביס
-
4 כפות עדשים אדומות
-
4 כפות מים רותחים
-
1 קרטון קרם קוקוסמזרח מערבקטן
-
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- ממיסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים. מערבבים היטב עד שאין גושים.
- מחממים את שמן החמניות במחבת גדולה או בווק, מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים במשך דקה.
מוסיפים את הקארי למחבת או לווק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל - מוסיפים למחבת את העוף, הבטטה והעדשים ומערבבים היטב לציפוי מלא בקארי.
- מוסיפים את המים הרותחיםעם אבקת המרק, 4 כפות מים נוספות וקרם הקוקוס. מרתיחים ומבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית.
מוסיפים את קרם הקוקוס. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל - מוסיפים את האפונה, מרתיחים שוב ומבשלים על אש בינונית 5 דקות נוספות.
מוסיפים את האפונה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל - טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח. מגישים עם אורז לבן.
עוף בקארי וקרם קוקוס עם בטטה, עדשים ואפונה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל
אופן הכנה
- ממיסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים. מערבבים היטב עד שאין גושים.
- מחממים את שמן החמניות במחבת גדולה או בווק, מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים למחבת את העוף, הבטטה והעדשים ומערבבים היטב לציפוי מלא בקארי.
- מוסיפים את המים הרותחיםעם אבקת המרק, 4 כפות מים נוספות וקרם הקוקוס. מרתיחים ומבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את האפונה, מרתיחים שוב ומבשלים על אש בינונית 5 דקות נוספות.
- טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח. מגישים עם אורז לבן.
![](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2022/07/21192410/%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-222567-Medium_720x250_acf_cropped.jpg)
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
מתכון מעולה! אני מוסיף 2 כפות חמאת בוטנים ומסטפק רק ב-2 כפות קארי שיצא פיקנטי ולא חריף מדי. תודה על המתכון
האם אפשר במקום חזה עוף להחליף לטופו??
בטח, אין שום בעיה