עוגה לט”ו בשבט עם טוויסט מטורף!

לכבוד חג האילנות יהודית מורחיים נזכרת איך היתה חוגגת כילדה עם משפחתה ומשתפת אותנו במתכון לעוגת ט"ו בשבט נימוחה ועסיסית עם טוויסט מטורף!
לכבוד חג האילנות יהודית מורחיים נזכרת איך היתה חוגגת כילדה עם משפחתה ומשתפת אותנו במתכון לעוגת ט"ו בשבט נימוחה ועסיסית עם טוויסט מטורף!
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5539
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5539.0 קק״ל 5539.0 קק״ל
    פחמימות 733.5 גרם 733.5 גרם
    שומן 252.4 גרם 252.4 גרם
    נתרן 1791.5 מ״ג 1791.5 מ״ג
    חלבון 83.2 גרם 83.2 גרם
    סיבים תזונתיים 43.6 גרם 43.6 גרם
    שומן רווי 31.0 גרם 31.0 גרם
    כולסטרול 1182.6 מ״ג 1182.6 מ״ג
    סידן 776.7 מ״ג 776.7 מ״ג
    ברזל 19.9 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 3712.2 מ״ג 3712.2 מ״ג
    אבץ 9.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5539
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5539.0 קק״ל 5539.0 קק״ל
    פחמימות 733.5 גרם 733.5 גרם
    שומן 252.4 גרם 252.4 גרם
    נתרן 1791.5 מ״ג 1791.5 מ״ג
    חלבון 83.2 גרם 83.2 גרם
    סיבים תזונתיים 43.6 גרם 43.6 גרם
    שומן רווי 31.0 גרם 31.0 גרם
    כולסטרול 1182.6 מ״ג 1182.6 מ״ג
    סידן 776.7 מ״ג 776.7 מ״ג
    ברזל 19.9 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 3712.2 מ״ג 3712.2 מ״ג
    אבץ 9.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    סגור

ט”ו בשבט הגיע חג לאילנות (ולעוגות הפירות היבשים העסיסיות)!

אני זוכרת איך כשהיינו ילדים אמא שלי הייתה מסדרת את שולחן החג עם כל הפירות היבשים והקמרדין (דפים חמוצים עשויים משמש המוכרים לכם בשם “לדר”), עם אגוז קוקוס חתוך לעילא (שאבא שלי היה שותה ממנו את המיץ) האבטיח האדום (שאבא שלי היה שומר מתחת למיטה של סבתא שלי מסוף הקיץ ועד בוא החג) וכל הטעמים הנפלאים, המלוחים עם המתוקים והשוקולדים עם החמוצים.

אבא שלי היה מברך על הפירות אחד אחד ואנחנו (הילדים) היינו טועמים ומכניסים כל אחד לשקית הפרטית שלו. בלילה כשהיינו נכנסים למיטה, כל אחד היה מנשנש את מה שהיה לו בשקית, שקית שאני חושבת הספיקה לי לשבוע שלם!

היום בבוקר אחותי, ריקי, התקשרה להזמין אותי אליה, לפרלמנט הפיצה המנצחת שלה (בהזדמנות הראשונה תקבלו את מתכון הפיצה של אחותי ריקי). אז בכדי לא להגיע בידיים ריקות החלטתי להכין מיד את העוגה המשובחת הזו שחוגגת הכי טוב שאפשר את ט”ו בשבט, וטומנת בתוכה הפתעה משוגעת ומשגעת שהופכת את הכל לנימוח ועסיסי: בירה שחורה!

ובהזדמנות זו, רציתי שתדעו שאתם הכוח המניע, בזכותכם אני ממשיכה בעשייה. אבקש מכם לאחר שאתם מכינים שתשתפו אותי ותתייגו גם באינסטגרם.

אשמח מאוד לראות את היצירות שלכם ולהתגאות בכם.

אני מבקשת לאחל לכל החברים היקרים ולכל משפחתי האהובה חג ט”ו בשבט טעים ושמח.

יום הולדת שמח לאילנות ♥ שנתבשר בבשורות טובות אמן. סופ”ש נפלא לכולם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לטמפ’ של 170 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף.
  2. בקערה מערבבים את הסוכר עם השמן, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הבירה וטורפים היטב.

    עוגת טו בשבט בירה שחורה (צילום: יהודית מורחיים)
    מוסיפים את הבירה השחורה והמפתיעה (צילום: יהודית מורחיים)

  3. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפיה, הסודה לשתייה וקורט מלח ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים לקמח ומערבבים קלות.
  4. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים לתערובת הרטובה בשתיים שלוש פעמים ומערבבים עד אשר הקמח נטמע ולא יותר.
  5. מעבירים את כל התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של כ-50 דקות.
  6. מכניסים קיסם למרכז העוגה, אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה.
  7. כשהעוגה מקוררת אפשר לקשט באבקת סוכר.
    עוגת טו בשבט בירה שחורה (צילום: יהודית מורחיים)
    ככה עושים “פסים” על העוגה (צילום: יהודית מורחיים)

    עוגת טו בשבט בירה שחורה (צילום: יהודית מורחיים)
    תמונה אחרונה בהחלט לעוגה מהממת עם פסים (צילום: יהודית מורחיים)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה לט”ו בשבט עם טוויסט מטורף!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות