
הכי קל, הכי מרענן: חיתוכיות לימון וגבינה ללא אפייה
- ספיר דהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2571.9 קק״ל 2571.9 קק״לפחמימות 127.5 גרם 127.5 גרםשומן 194.2 גרם 194.2 גרםנתרן 442.6 מ״ג 442.6 מ״גחלבון 23.2 גרם 23.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרםשומן רווי 120.3 גרם 120.3 גרםכולסטרול 129.2 מ״ג 129.2 מ״גסידן 44.0 מ״ג 44.0 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 164.3 מ״ג 164.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות2572
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2571.9 קק״ל 2571.9 קק״לפחמימות 127.5 גרם 127.5 גרםשומן 194.2 גרם 194.2 גרםנתרן 442.6 מ״ג 442.6 מ״גחלבון 23.2 גרם 23.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרםשומן רווי 120.3 גרם 120.3 גרםכולסטרול 129.2 מ״ג 129.2 מ״גסידן 44.0 מ״ג 44.0 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 164.3 מ״ג 164.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 0.7 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 2572 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
150 גרם פתי בר וניל
-
60 גרם חמאהמומסת
קרם
-
225 גרם גבינת שמנת 30%
-
45 גרם אבקת סוכר
-
15 מ"ל מיץ לימון
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
150 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
15 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בצד.
- במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הביסקוויטים לאבקה ומערבבים יחד עם החמאה המומסת.
- משטחים את התערובת על התבנית, ומעבירים למקפיא.
- בקערה רחבה מניחים 45 גרם אבקת סוכר וגבינת שמנת, טורפים לבלילה חלקה.
- מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון וטורפים.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים 15 גרם אבקת סוכר ושמנת מתוקה, מקציפים כ-5 דק’ עד לקבלת קצפת יציבה.
מקציפים כ-5 דק’ עד לקבלת קצפת יציבה. צילום: ספיר דהן - מעבירים בערך 3 כפות מהקצפת לצלחת ומניחים במקרר עד לקישוט.
- את הקצפת הנותרת מאחדים עם תערובת הגבינה.
- שופכים את התערובת על התחתית, ומקפיאים למשך שעתיים.
- לאחר ההקפאה חותכים לריבועים. מעבירים את הקצפת ששמרנו לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים.
לאחר ההקפאה חותכים לריבועים. צילום: ספיר דהן - ניתן להוסיף מעל עוד קצת גרידת לימון.
חיתוכיות לימון וגבינה ללא אפייה. צילום: ספיר דהן בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה!
בבלוג הטעים שלה או באינסטגרם של ספיר דהן!
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בצד.
- במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הביסקוויטים לאבקה ומערבבים יחד עם החמאה המומסת.
- משטחים את התערובת על התבנית, ומעבירים למקפיא.
- בקערה רחבה מניחים 45 גרם אבקת סוכר וגבינת שמנת, טורפים לבלילה חלקה.
- מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון וטורפים.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים 15 גרם אבקת סוכר ושמנת מתוקה, מקציפים כ-5 דק’ עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים בערך 3 כפות מהקצפת לצלחת ומניחים במקרר עד לקישוט.
- את הקצפת הנותרת מאחדים עם תערובת הגבינה.
- שופכים את התערובת על התחתית, ומקפיאים למשך שעתיים.
- לאחר ההקפאה חותכים לריבועים. מעבירים את הקצפת ששמרנו לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים.
- ניתן להוסיף מעל עוד קצת גרידת לימון.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה!
בבלוג הטעים שלה או באינסטגרם של ספיר דהן!
הערות
- אפשר לוותר על הקישוט, ולהוסיף את כל הקצפת לתערובת הגבינה.
- את חיתוכיות הגבינה שומרים במקרר, אך ניתן גם להקפיא אותן ולאכול אותן קפואות.
הערות
- אפשר לוותר על הקישוט, ולהוסיף את כל הקצפת לתערובת הגבינה.
- את חיתוכיות הגבינה שומרים במקרר, אך ניתן גם להקפיא אותן ולאכול אותן קפואות.

הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
עוגה בלי אפייה כלבבי
מתכון מסורבל, במקום לכתוב בכוסות ובכפות הוא כתוב בגרמים, כך שהייתי צריכה לפנות כל פעם להמרת גרמים לכוסות. זה האריך את התהליך מאוד! מה גם זה לא יצא פורפוציונלי, אין מספיק גבינה יחסית לביסקוויטים. לגבי הטעם, נספר מחר.

המתכון מדוייק יותר כאשר הוא נכתב בגרמים. הדבר הכי מומלץ במטבח הוא משקל, ברגע שמתחילים להשתמש פשוט מתמכרים.
ספרי לנו איך יצא בסוף.
מתכון טעים, הכנתי עכשיו. אבל המידות לא נכונות…. הוספתי מפה ומשם עד שייצא טעים ומאוזן