פלג בכור מגיש: המון פלפלונים ממולאים בכל מיני צבעים!

ארוחה בשרית, טעימה וצבעונית - פלפלונים בכל מיני צבעים, ממולאים בבשר בשר ואורז מתובלים שמתבשלים ברוטב אדום קלאסי ופיקנטי! מנה יפייפיה וטעימה לכל המשפחה
ארוחה בשרית, טעימה וצבעונית - פלפלונים בכל מיני צבעים, ממולאים בבשר בשר ואורז מתובלים שמתבשלים ברוטב אדום קלאסי ופיקנטי! מנה יפייפיה וטעימה לכל המשפחה
  • פלג בכור
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 2]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    129
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 129.1 קק״ל 2581.6 קק״ל
    פחמימות 5.1 גרם 101.0 גרם
    שומן 8.3 גרם 166.9 גרם
    נתרן 151.5 מ״ג 3029.9 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 158.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.7 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 40.1 גרם
    כולסטרול 23.8 מ״ג 476.6 מ״ג
    סידן 17.8 מ״ג 356.1 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 26.2 מ״ג
    אשלגן 304.1 מ״ג 6081.6 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 37.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    129
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 129.1 קק״ל 2581.6 קק״ל
    פחמימות 5.1 גרם 101.0 גרם
    שומן 8.3 גרם 166.9 גרם
    נתרן 151.5 מ״ג 3029.9 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 158.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.7 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 40.1 גרם
    כולסטרול 23.8 מ״ג 476.6 מ״ג
    סידן 17.8 מ״ג 356.1 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 26.2 מ״ג
    אשלגן 304.1 מ״ג 6081.6 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 37.9 מ״ג
    סגור

הסבב הראשון של הקורונה תפס אותנו עם המכנסיים למטה. אנחנו במשק עלעלים רעננים שמגדלים ומשווקים עלי מיקרו וגידולים הידרופוניים לשוק המוסדי, מצאנו את עצמנו עם טונות של יבול שללא ביקוש פשוט ילך לפח!

כדי לא לזרוק את היבול עליו עמלנו והשקענו, החלטנו לתרום לעמותות ובתי חולים ולנצל את כמויות הגידולים לעשות מצווה טובה. אבל מה עושים הלאה? סוגרים את המשק? ממשיכים לגדל?

באותה תקופה, שני ילדיו של עוזי (בעל הבית) עבדו במשק ואמרו שהם לא מוותרים. העמיסו את הרכב והתחילו לעשות טלפונים למכרים שלהם והציעו להם לרכוש באופן ישיר מאיתנו.

כך נולד הרעיון של “עלעלים עד הבית”, רעיון שבו אנחנו מפיצים ומחלקים ללקוחות את התוצרת שלנו ישירות לבתים במחירים של 50 אחוז ויותר פחות ממחירי השוק.

עד מהרה העניין תפס תאוצה והקמנו אפליקציית הזמנות. חקלאים נוספים מהאזור שראו את ההצלחה ביקשו מאיתנו לעזור להם ולמכור את התוצרת החקלאית שלהם. בין החקלאים תוכלו למצוא את שמן הזית של קיבוץ מגל, משק יעקובובסקי בצופית שמגדל פירות וירקות, רוח שתות – משק אקולוגי שמגדל תותים ומגוון פירות אדומים, משק מלכה, שדה יצחק – משק של גידולי פרחים, פלפלים ועגבניות ובהמשך הצטרפו גם משק יעקבס ואגדת לחם בכפר הרא”ה ששמם הולך לפניהם.

השת”פ עם המגדלים הנוספים טומן בחובו אג’נדה של איכות ללא פשרות, שאומרת שרק מגדלים ויצרנים איכותיים עובדים איתנו, המוצרים משלימים למוצרים שלנו ,והמחירים הוגנים ותחרותיים לצרכן.

בזמן הריצה היומית שלי קפץ לי רעיון מבריק, אם מותר לי להחמיא לעצמי. חשבתי שהעולם הולך היום לכיוון של קטן ואיכותי, כך גם עלי המיקרו אותם אנחנו מגדלים!!! אז למה לא פלפלונים ממולאים? מיד קפצו לי לראש הפלפלונים של משק מלכה והשאר היסטוריה.

התוצאה הלא פחות ממדהימה וטעימה לפניכם, שאפילו אני הופתעתי מהזמן הקצר שלקח לילדי הבוגרים והמאוד רעבים לטרוף את הכל.

התמונות והמתכון לפניכם – הכי פשוט להכין!

לעוד מתכונים מושלמים של פלג בכור לחצו כאן!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פלפלונים

מילוי

רוטב


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. קוטמים את החלק העליון של הפלפלונים ומרוקנים בעזרת האצבע את התוכן, כך שהפלפלונים יהיו נקיים לגמרי ומניחים בצד.
  3. מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. ממלאים את הפלפלונים עד הסוף-סוף. שימו לב! לא לדחוס מידי כי האורז מתנפח.

    ממלאים את הפלפלונים עד הסוף. צילום: פלג בכור
    ממלאים את הפלפלונים עד הסוף. צילום: פלג בכור

  4. מניחים את הפלפלונים בתבנית בפיירקס משומנת במעט עם שמן זית ומשמנים מעט גם את הפלפלונים הממולאים.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש (ללא הרוטב) עד שהפלפלונים משחימים מעט.
  6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עד לקבלת רוטב אחיד.
  7. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומורידים את חום התנור ל-180מעלות.
  8. שופכים את כל הרוטב על הפלפלים החמים. חשוב שהרוטב יהיה נוזלי ויכסה את הפלפלונים הממולאים לגמרי, במידה וחסרים נוזלים, הוסיפו עוד ציר/ מים.
  9. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

    פלפלונים צבעוניים ממולאים. צילום: פלג בכור
    פלפלונים צבעוניים ממולאים. צילום: פלג בכור

עוד מתכון של ממולאים שאתם פשוט חייבים להכין!
פלג בכור מגיש: המון פלפלונים ממולאים בכל מיני צבעים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר להקפיא ולחמם לפני השימוש.

    Avatar
    רחל

    האם יש משהו שמתאים להוסיף לרוטב במקום אריסה?

      Avatar
      Foody Foody

      האריסה בשביל הפיקנטיות של הרוטב. אפשר לוותר לגמרי או להחליף בכפית שטוחה פפריקה חריפה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות