-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2678.5 קק״ל 2678.5 קק״לפחמימות 188.5 גרם 188.5 גרםשומן 166.6 גרם 166.6 גרםנתרן 2012.4 מ״ג 2012.4 מ״גחלבון 78.5 גרם 78.5 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 2.1 גרםשומן רווי 90.3 גרם 90.3 גרםכולסטרול 1890.9 מ״ג 1890.9 מ״גסידן 354.9 מ״ג 354.9 מ״גברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 784.2 מ״ג 784.2 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 5.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות2679
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2678.5 קק״ל 2678.5 קק״לפחמימות 188.5 גרם 188.5 גרםשומן 166.6 גרם 166.6 גרםנתרן 2012.4 מ״ג 2012.4 מ״גחלבון 78.5 גרם 78.5 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 2.1 גרםשומן רווי 90.3 גרם 90.3 גרםכולסטרול 1890.9 מ״ג 1890.9 מ״גסידן 354.9 מ״ג 354.9 מ״גברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 784.2 מ״ג 784.2 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 5.4 מ״גסגור
העוגות היפניות ידועות בקלילותן. כמעט קשה לקרוא לעוגה עוגת גבינה, כי היא בעצם ענן, או אולי עוגת פנקייק. מה שבטוח, מדובר בעוגת גבינה טעימה ברמות, ממכרת וגם יפהפיה שתגרוף מחמאות מכל האורחים. אז למה אתם מחכים? כנסו למטבח, עקבו אחר הוראות המתכון ותראו כי טוב וטעים!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 2679 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
250 גרם גבינת שמנת
-
120גרם או 1/2 כוס חלב 3%
-
6 ביצים Lמופרדות
-
70 גרם קמח לבן
-
20 גרם קורנפלור
-
100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם חמאה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
-
2 כפות אבקת סוכרלהגשה
-
1 חבילה סנו סושי – רדיד אלומיניום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ ועוטפים ברב מגבת ג’מבו סנו סושי עטוף ברדיד אלומיניום סנו סושי כדי ליצור בידוד.
- מערבבים היטב את הגבינה עד שהיא מתרככת.
- מחממים ביחד חלב וחמאה ומוסיפים לגבינה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מקררים מעט את התערובת ומוסיפים את החלמונים, אחד אחד.
- מוסיפים את המלח והווניל ומערבבים היטב.
- מנפים פנימה את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב.
- מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר.
- מוסיפים שליש מהקצף לתוך תערובת הגבינה ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן.
- מוסיפים עוד שליש מהקצף ומערבבים.
- מוסיפים את הקצף שנשאר ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית.
- יוצרים הגבהה עם רדיד אלומיניום סנו סושי (כפי שניתן לראות בתמונה) ומניחים בתבנית תנור.
- ממלאים את התבנית במים ומניחים מעל ההגבהה את התבנית עם הבלילה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
- מורידים את חום התנור ח-120 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.
- מורידים את החום ל-100 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל-15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- זורים אבקת סוכר מלמעלה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ ועוטפים ברב מגבת ג’מבו סנו סושי עטוף ברדיד אלומיניום סנו סושי כדי ליצור בידוד.
- מערבבים היטב את הגבינה עד שהיא מתרככת.
- מחממים ביחד חלב וחמאה ומוסיפים לגבינה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מקררים מעט את התערובת ומוסיפים את החלמונים, אחד אחד.
- מוסיפים את המלח והווניל ומערבבים היטב.
- מנפים פנימה את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב.
- מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר.
- מוסיפים שליש מהקצף לתוך תערובת הגבינה ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן.
- מוסיפים עוד שליש מהקצף ומערבבים.
- מוסיפים את הקצף שנשאר ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית.
- יוצרים הגבהה עם רדיד אלומיניום סנו סושי (כפי שניתן לראות בתמונה) ומניחים בתבנית תנור.
- ממלאים את התבנית במים ומניחים מעל ההגבהה את התבנית עם הבלילה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
- מורידים את חום התנור ח-120 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.
- מורידים את החום ל-100 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל-15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- זורים אבקת סוכר מלמעלה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
אוי, כמה שהעוגה הזו טעימה. אפשר לקחת שני גביעי שמנת חמוצה ולערבב היטב עם 2 כפות סובר, עד שהוא נמס. וברגע שהעודה מוכנה, להוציא אותנ ומרוח מעל את הקציפה, ולהחזיר לתנור הסגור. אחר-כך, כשהעוגה במקרר, נוצרת שכבת קרם עדינה ואוורירית מעל כל העונג הצרוף הזה…
רעיון מעולה, לימור, תודה רבה על השיתוף!