מתכון לוופל בלגי של קרין גורן – חגיגה!

בואו ללמוד איך מכינים מאותה הבלילה ארוחת בוקר אולטימטיבית, במיוחד של יום שבת - מתכון לוופל בלגי ולפנקייקים, שמגישים עם חמאה ומייפל ומפנקים את המשפחה
בואו ללמוד איך מכינים מאותה הבלילה ארוחת בוקר אולטימטיבית, במיוחד של יום שבת - מתכון לוופל בלגי ולפנקייקים, שמגישים עם חמאה ומייפל ומפנקים את המשפחה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    400
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 400.1 קק״ל 1600.5 קק״ל
    פחמימות 50.8 גרם 203.3 גרם
    שומן 16.6 גרם 66.5 גרם
    נתרן 352.6 מ״ג 1410.4 מ״ג
    חלבון 12.6 גרם 50.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרם
    כולסטרול 180.0 מ״ג 719.9 מ״ג
    סידן 120.8 מ״ג 483.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 176.1 מ״ג 704.5 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    400
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 400.1 קק״ל 1600.5 קק״ל
    פחמימות 50.8 גרם 203.3 גרם
    שומן 16.6 גרם 66.5 גרם
    נתרן 352.6 מ״ג 1410.4 מ״ג
    חלבון 12.6 גרם 50.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרם
    כולסטרול 180.0 מ״ג 719.9 מ״ג
    סידן 120.8 מ״ג 483.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 176.1 מ״ג 704.5 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור

מתכון לוופל בלגי היה בעבר מתכון מורכב, שהיה קשה למצוא וגם לאף אחד לא היה חשק להתעסק איתו. המתכון דרש בעבר התעסקות עם שמרים והתפחה, למי היה כוח לזה?

כיום כבר יש הרבה מאוד מתכונים לוופל בלגי, אבל מעט מאוד מתכונים מנצחים. כדי להכין וופלים גדולים, רכים ומושלמים, כמו שמגישים לכם במסעדות – צריך מתכון של מקצוענית.

קרין גורן חושפת מתכון לוופל בלגי מושלם, כזה שכולם יכולים להכין לבד בבית, בתוך 20 דקות בלבד.

הבלילה של הוופל היא לא מדע מדויק, כפי שאומרת גורן. אז אם הבלילה נראית לכם סמיכה מדי –  הוסיפו לה מעט חלב. אם היא דלילה מדי – הוסיפו מעט קמח.

ניתן להמיר את הקמח גם לקמח ללא גלוטן, אבל חשוב לקחת בחשבון שהתוצאה תהיה פחות אוורירית, לכן כדאי להוסיף חצי כפית סודה לשתייה.

הבלילה יכולה להתאים גם להכנת פנקייק, אבל אנחנו כאן בשביל מתכון לוופל בלגי, עם מייפל, אבקת סוכר, חמאה, שוקולד, פירות… אתם עדיין כאן? זה הזמן לרוץ למטבח ולספר לנו בתגובות איך יצא.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילה


אופן הכנה

  1. בקערה טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת וסוכר.
  2. בקערה נפרדת: מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את הנוזלים. מערבבים מעט עד לקבלת בצק.
  3. משמנים מחבת וופל בלגי ומחממים. יוצקים תערובת במצקת וסוגרים את המחבת. מבשלים על האש משני הצדדים עד שכמות האדים פוחתת משמעותית. עורמים בצלחת את הוופלים המוכנים ושוב משמנים ומבשלים על האש.
  4. להכנת פנקייקס - מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח.
  5. מגישים חם עם חמאה וסירופ מייפל.

הערות

  • אפשר להכין 4 וופלים ענקיים או 20 פנקייקס קטנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לוופל בלגי של קרין גורן – חגיגה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    נוית

    האם יש לך המלצה למכשיר טוב שאופה משני הצדדים? זה לא פחות חשוב ממתכון טוב ואני לא מוצאת משהו מוצלח…

      Avatar
      Foody Foody

      לא יכולים להמליץ לך כל מכשיר מסוים, אך בחנויות האפייה יש מכשירים טובים להכנת וופל בלגי.

    Avatar
    יפית ברקוביץ

    הי. האם אפשר להמיר לקמח קונדיטור ללא גלוטן? אם כן באותה כמות הקמח שבמתכון?

      Avatar
      Foody Foody

      במתכון זה ניתן להמיר את הקמח לקמח קונדיטור ללא גלוטן, התוצאה תהיה מעט פחות אוורירית. כדאי להוסיף חצי כפית סודה לשתייה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות