ורוד ואסלי: חומוס סלק
מתכון מושלם לארוח, לנשנוש עם קרקרים מול הטלויזיה, לכריכים וגם לארוחת צהריים. חומוס סלק טעים, כל כך יפה ואפילו בריא שמכינים בצ'יק ובלי הרבה כלים
מתכון מושלם לארוח, לנשנוש עם קרקרים מול הטלויזיה, לכריכים וגם לארוחת צהריים. חומוס סלק טעים, כל כך יפה ואפילו בריא שמכינים בצ'יק ובלי הרבה כלים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2406.0 קק״ל 2406.0 קק״לפחמימות 322.2 גרם 322.2 גרםשומן 79.9 גרם 79.9 גרםנתרן 3342.7 מ״ג 3342.7 מ״גחלבון 109.8 גרם 109.8 גרםסיבים תזונתיים 97.6 גרם 97.6 גרםשומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 692.3 מ״ג 692.3 מ״גברזל 38.9 מ״ג 38.9 מ״גאשלגן 5205.6 מ״ג 5205.6 מ״גאבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2406
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2406.0 קק״ל 2406.0 קק״לפחמימות 322.2 גרם 322.2 גרםשומן 79.9 גרם 79.9 גרםנתרן 3342.7 מ״ג 3342.7 מ״גחלבון 109.8 גרם 109.8 גרםסיבים תזונתיים 97.6 גרם 97.6 גרםשומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 692.3 מ״ג 692.3 מ״גברזל 38.9 מ״ג 38.9 מ״גאשלגן 5205.6 מ״ג 5205.6 מ״גאבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2406 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס סלק
-
2בינוניים או 200 גרם סלקיםאו 2 סלקים מאריזת וואקום
-
500 גרם גרגירי חומוס מבושליםאפשר קפואים ומופשרים
-
1/2כוס או 120 מ"ל טחינה גולמית
-
240מ"ל או 1 כוס מים
-
4 כפות מיץ לימוןאו לפי הטעם
-
1 שן שוםאו 2 (לפי הטעם)
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
הגשה
-
לפי הטעם
-
לא חובה
-
1 חופן כוסברהקצוצה או פטרוזיליה (או פחות)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- עוטפים את הסלקים הטריים בשכבת נייר אפייה ורנייר כסף ואופים כ-50 דקות, או עד שהם מתרככים. מקררים, מקלפים וחותכים לרבעים.
- שמים במעבד מזון עם להב קיצוץ את החומוס (שומרים כ-1/2 כוס להגשה), הטחינה, המים, מיץ הלימון, השום והתבלינים, לוחצים על תוכנית PUREE ומעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.
- מוסיפים את הסלקים, לוחצים על תוכנית PUREE, וממשיכים לעבד עד שהחומוס הצבע בצבע ורוד, וכל הסלק נטמע בתערובת.
- מצלחתים: מורחים את החומוס בצלחות הגשה, יוצקים מעל שמן זית, מפזרים גרגירי חומוס ועשבי תיבול ומגישים עם פיתות טריות בצד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- עוטפים את הסלקים הטריים בשכבת נייר אפייה ורנייר כסף ואופים כ-50 דקות, או עד שהם מתרככים. מקררים, מקלפים וחותכים לרבעים.
- שמים במעבד מזון עם להב קיצוץ את החומוס (שומרים כ-1/2 כוס להגשה), הטחינה, המים, מיץ הלימון, השום והתבלינים, לוחצים על תוכנית PUREE ומעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.
- מוסיפים את הסלקים, לוחצים על תוכנית PUREE, וממשיכים לעבד עד שהחומוס הצבע בצבע ורוד, וכל הסלק נטמע בתערובת.
- מצלחתים: מורחים את החומוס בצלחות הגשה, יוצקים מעל שמן זית, מפזרים גרגירי חומוס ועשבי תיבול ומגישים עם פיתות טריות בצד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
- אוכל שילדים יטרפו
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- בראנץ'
- מעבד מזון – BN653
- מעבדי מזון ובלנדרים נינג'ה
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים מכל העדות
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- נינג'ה בעשר דקות
- עולם ה- NINJA
- פיקניק
- צמחוני וטבעוני
- רטבים וממרחים
- תבשילים ביתיים