
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
כל העולם מדבר על בורקס דפי אורז, לי כל הענין הזה קצת קשה, כי איך אפשר לקרא למאפה הזה, טוב כלל שיהיה בורקס? הוא הרי לא משתווה לבורקס בצק עלים תוצרת בית. מצד שני, הימים ימי אפטר קורונה, פתחתי בצק עלים כאילו אני סמי בורקס ועכשיו המכנסיים לא עולים עליי, אז לפני שאני לובשת יריעת בצק עלים ונראית כמו בורקס מהלך, קבלו בורקס דפי אורז שהכי הכי מתקרב למקור, בעיקר בגלל מלית הגבינות העשירה והמהממת שמשתדכת מצוין לחציל.
מה רע?
מצרכים
-
1 חבילה דפי אורז
מלית
-
1 גביע סלט חציל קלוי מוכן
-
1 גביע יוגורט עיזים 3.9%
-
150 גרם גבינה בולגרית 24% משק צוריאל
-
150 גרם גבינה צפתית 5%
-
1 ביצה L
-
2 כפות קורנפלור
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית. ניתן להוסיף גם קשקבל או גבינות קשות אחרות, אבל ממש לא חייבים.
- מכינים על השיש קערה עם מים פושרים ולידה מגבת.
- טובלים כל דף אורז בקערה של מים חמימים ומשרים בערך 10 שניות.
- מעבירים את דף האורז למגבת. מניחים במרכז דף האורז כף מהמלית. סוגרים את הדף כמו מעטפה על המלית, חשוב לעבוד מהר.
- מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאחר שכל הבורקסים מוכנים מורחים אותם בעזרת מברשת בשמן זית ומפזרים מעט שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שהבורקסים מזהיבים.
בורקס דפי אורז במילוי גבינות וחצילים. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
165.1
קק״ל
1650.6
קק״ל
פחמימות
3.5
גרם
35.2
גרם
שומן
13.8
גרם
138.0
גרם
נתרן
234.3
מ״ג
2342.9
מ״ג
חלבון
7.2
גרם
71.6
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
5.2
גרם
שומן רווי
4.4
גרם
44.5
גרם
כולסטרול
28.5
מ״ג
284.7
מ״ג
סידן
73.8
מ״ג
738.3
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
7.3
מ״ג
אשלגן
33.2
מ״ג
332.5
מ״ג
אבץ
0.8
מ״ג
7.9
מ״ג
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים לשבת
- צמחוני
- שבועות
תגובות (20)
רעיון מעולה לחיסול החמץ לפני פסח
הברשתי בשמן – יצא במרקם של גומי. החזרתי לתנור עם הרבהה שמן – יצא מעדן. למה זה? מה עשיתי לא נכון?
נשמע שזמן האפייה הוא שהשפיע על פריכות דפי האורז ולא השמן.