בורקס מדפי אורז במילוי גבינות וחצילים – חביב הקהל

בורקס דפי אורז הוא ללא ספק הלהיט של התקופה האחרונה, קבלו מתכון לבורקס דפי אורז במילוי גבינות וחצילים שיזכיר לכם את הבלקן. תשמרו אחד לעצמכם! זה נחטף!
בורקס דפי אורז הוא ללא ספק הלהיט של התקופה האחרונה, קבלו מתכון לבורקס דפי אורז במילוי גבינות וחצילים שיזכיר לכם את הבלקן. תשמרו אחד לעצמכם! זה נחטף!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    165
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 165.1 קק״ל 1650.6 קק״ל
    פחמימות 3.5 גרם 35.2 גרם
    שומן 13.8 גרם 138.0 גרם
    נתרן 234.3 מ״ג 2342.9 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 71.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 44.5 גרם
    כולסטרול 28.5 מ״ג 284.7 מ״ג
    סידן 73.8 מ״ג 738.3 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 33.2 מ״ג 332.5 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    165
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 165.1 קק״ל 1650.6 קק״ל
    פחמימות 3.5 גרם 35.2 גרם
    שומן 13.8 גרם 138.0 גרם
    נתרן 234.3 מ״ג 2342.9 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 71.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 44.5 גרם
    כולסטרול 28.5 מ״ג 284.7 מ״ג
    סידן 73.8 מ״ג 738.3 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 33.2 מ״ג 332.5 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור

כל העולם מדבר על בורקס דפי אורז, לי כל העניין הזה קצת קשה, כי איך אפשר לקרא למאפה הזה, טוב ככל שיהיה, בורקס? הוא הרי לא משתווה לבורקס בצק עלים תוצרת בית. מצד שני, פתחתי בצק עלים כאילו אני סמי בורקס ועכשיו המכנסיים לא עולים עליי, אז לפני שאני לובשת יריעת בצק עלים ונראית כמו בורקס מהלך, קבלו בורקס דפי אורז שהכי הכי מתקרב למקור, בעיקר בגלל מלית הגבינות העשירה והמהממת שמשתדכת מצוין לחציל. מה רע?

בורקס דפי אורז הוא דרך נהדרת ליהנות מבורקס מבלי לספור קלוריות בכל ביס. הוא נטול גלוטן ויש בו הרבה פחות קלוריות מאשר בבורקס עם בצק עלים. אתם יכולים לשלוט בגבינות שאתם מכניסים למלית: אפשר לבחור בגבינות שמנות ואפשר גם ברזות (כמובן שלא מומלץ לבחור להשתמש רק בגבינות עם אחוזי שומן נמוכים בלבד, כי אז הבורקס יהיה חסר טעם). לא מטגנים אותו, רק מורחים אותו במעט שמן זית. על החציל תוכלו לוותר אם אתם לא אוהבים, אתם יכולים ללכת על בורקס על טהרת הגבינות או להוסיף תירס, פטריות או תוספת אחרת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים היטב את כל חומרי המלית. ניתן להוסיף גם קשקבל או גבינות קשות אחרות, אבל ממש לא חייבים.
  3. מכינים על השיש קערה עם מים פושרים ולידה מגבת.
  4. טובלים כל דף אורז בקערה של מים חמימים ומשרים בערך 10 שניות.
  5. מעבירים את דף האורז למגבת. מניחים במרכז דף האורז כף מהמלית. סוגרים את הדף כמו מעטפה על המלית, חשוב לעבוד מהר.
  6. מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. לאחר שכל הבורקסים מוכנים מורחים אותם בעזרת מברשת בשמן זית ומפזרים מעט שומשום.
  8. אופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שהבורקסים מזהיבים.

    בורקס דפי אורז במילוי גבינות וחצילים. צילום: שניר גואטה
    בורקס דפי אורז במילוי גבינות וחצילים. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס מדפי אורז במילוי גבינות וחצילים – חביב הקהל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    אור

    היי, מה זה אומר 1 גביע? זה כוס חד פעמי חם?

      Avatar
      Foody Foody

      הכוונה היא לכל המיכל/האריזה.

    Avatar
    בת-חן גמליאל

    רעיון מעולה לחיסול החמץ לפני פסח

    Avatar
    אחת

    הברשתי בשמן – יצא במרקם של גומי. החזרתי לתנור עם הרבהה שמן – יצא מעדן. למה זה? מה עשיתי לא נכון?

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע שזמן האפייה הוא שהשפיע על פריכות דפי האורז ולא השמן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות