חטיפי צ’יפס פיצה פריכים וטעימים
צ'יפס פיצה פריך, כזה שלא תפסיקו לנשנש. מכינים פירה, מוסיפים את שאר המרכיבים, יוצרים מהתערובת כדורים, מועכים בתבנית, לתנור וזה מושלם
צ'יפס פיצה פריך, כזה שלא תפסיקו לנשנש. מכינים פירה, מוסיפים את שאר המרכיבים, יוצרים מהתערובת כדורים, מועכים בתבנית, לתנור וזה מושלם
- יעל קצב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 74.1 קק״ל 1778.7 קק״לפחמימות 9.0 גרם 216.9 גרםשומן 4.2 גרם 101.1 גרםנתרן 187.0 מ״ג 4489.0 מ״גחלבון 4.3 גרם 102.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.7 גרםשומן רווי 1.9 גרם 46.2 גרםכולסטרול 8.1 מ״ג 193.5 מ״גסידן 90.8 מ״ג 2180.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 13.9 מ״ג 333.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות74
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 74.1 קק״ל 1778.7 קק״לפחמימות 9.0 גרם 216.9 גרםשומן 4.2 גרם 101.1 גרםנתרן 187.0 מ״ג 4489.0 מ״גחלבון 4.3 גרם 102.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.7 גרםשומן רווי 1.9 גרם 46.2 גרםכולסטרול 8.1 מ״ג 193.5 מ״גסידן 90.8 מ״ג 2180.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 13.9 מ״ג 333.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 74 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 כפות קורנפלור
-
1 כוס גבינה צהובה 22%מגוררת
-
1/2 כוס טבעות זיתים
הגשה
-
1 1/2 כוסות רוטב פיצה
אופן הכנה
- מכינים פירה: קולפים תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות גסות ומבשלים כ-15 דקות במים רותחים. כשתפוחי האדמה מתרככים מוציאים את המים בעזרת מסננת ומועכים עד לקבלת פירה חלק.
- מוסיפים לפירה שמן זית, מלח, פלפל שחור, קורנפלור, גבינה צהובה מגוררת וזיתים ומערבבים עד לקבלת בצק רך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים על תבנית נייר אפייה, מכדררים מתערובת הפירה כדורים בעזרת כפות הידיים בגודל פינג פונג ומסדרים אותם על התבנית במרווחים יחסית גדולים.
- מכסים את התבנית עם הכדורים בנייר אפייה נוסף ובעזרת תחתית של כוס מועכים את הכדורים לדיסקיות דקות. מסירים את נייר האפייה.
- מכניסים לתנור למשך 30 דקות עד להזהבה.
- טובלים את חטיפי צ’יפס פריכים ברוטב פיצה מוכן ובתאבון.
אופן הכנה
- מכינים פירה: קולפים תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות גסות ומבשלים כ-15 דקות במים רותחים. כשתפוחי האדמה מתרככים מוציאים את המים בעזרת מסננת ומועכים עד לקבלת פירה חלק.
- מוסיפים לפירה שמן זית, מלח, פלפל שחור, קורנפלור, גבינה צהובה מגוררת וזיתים ומערבבים עד לקבלת בצק רך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים על תבנית נייר אפייה, מכדררים מתערובת הפירה כדורים בעזרת כפות הידיים בגודל פינג פונג ומסדרים אותם על התבנית במרווחים יחסית גדולים.
- מכסים את התבנית עם הכדורים בנייר אפייה נוסף ובעזרת תחתית של כוס מועכים את הכדורים לדיסקיות דקות. מסירים את נייר האפייה.
- מכניסים לתנור למשך 30 דקות עד להזהבה.
- טובלים את חטיפי צ’יפס פריכים ברוטב פיצה מוכן ובתאבון.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן