-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6036.1 קק״ל 6036.1 קק״לפחמימות 515.4 גרם 515.4 גרםשומן 411.6 גרם 411.6 גרםנתרן 1052.6 מ״ג 1052.6 מ״גחלבון 69.9 גרם 69.9 גרםסיבים תזונתיים 68.3 גרם 68.3 גרםשומן רווי 280.5 גרם 280.5 גרםכולסטרול 441.5 מ״ג 441.5 מ״גסידן 615.6 מ״ג 615.6 מ״גברזל 33.0 מ״ג 33.0 מ״גאשלגן 3896.5 מ״ג 3896.5 מ״גאבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 6 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות6036
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6036.1 קק״ל 6036.1 קק״לפחמימות 515.4 גרם 515.4 גרםשומן 411.6 גרם 411.6 גרםנתרן 1052.6 מ״ג 1052.6 מ״גחלבון 69.9 גרם 69.9 גרםסיבים תזונתיים 68.3 גרם 68.3 גרםשומן רווי 280.5 גרם 280.5 גרםכולסטרול 441.5 מ״ג 441.5 מ״גסידן 615.6 מ״ג 615.6 מ״גברזל 33.0 מ״ג 33.0 מ״גאשלגן 3896.5 מ״ג 3896.5 מ״גאבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 6036 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס כדורי שוקולד
-
300 גרם עוגיות ביסקוויט כשרות לפסחאו עוגיות יין
-
100 גרם חמאה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
3/4 כוס חלב 3%
-
1 כף אבקת קקאו
-
1 קורט מלח דק
שכבת קוקוס
-
200 גרם קוקוס טחון
-
1כוס או 240 גרם שמנת מתוקה 38%
-
2/3 כוס סוכר לבן
ציפוי
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם שמנת מתוקה 38%
קישוט
-
20 גרם קוקוס טחון
אופן הכנה
- מכינים את בסיס כדורי השוקולד: שמים בשקית סגורה את העוגיות ובעזרת מערוך מרסקים אותן לפירורים גסים. מניחים את העוגיות המרוסקות בקערה גדולה.
- ממיסים בסיר על להבה נמוכה חלב, סוכר, חמאה, שוקולד ואבקת קקאו עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערת העוגיות המרוסקות. מערבבים בעזרת כף או מרית כך שכל הפירורים יהיו עטופים שוקולד משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה (אם תרצו לקשט בכדורי שוקולד את החיתוכיות אז השאירו לכם קצת מהכמות בצד, כדררו אותם וצפו אותם בקוקוס טחון).
- מכינים את שכבת הקוקוס: בסיר על להבה נמוכה שמים קוקוס, סוכר ושמנת מתוקה, ומביאים לרתיחה עד קבלת בלילה סמיכה.
- שופכים את בלילת הקוקוס מעל השכבה של השוקולד, משטחים ומעבירים להקפאה למשך כשעה.
- מכינים את הציפוי: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד מריר יחד עם השמנת המתוקה.
- מוזגים את הציפוי מעל שכבת הקוקוס ומשטחים עד ציפוי אחיד.
- מעבירים להתייצבות בהקפאה למשך 4 שעות או לילה במקרר.
- מוציאים מקירור, מחלצים מנייר האפייה ומקשטים. פורסים לחיתוכיות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את בסיס כדורי השוקולד: שמים בשקית סגורה את העוגיות ובעזרת מערוך מרסקים אותן לפירורים גסים. מניחים את העוגיות המרוסקות בקערה גדולה.
- ממיסים בסיר על להבה נמוכה חלב, סוכר, חמאה, שוקולד ואבקת קקאו עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערת העוגיות המרוסקות. מערבבים בעזרת כף או מרית כך שכל הפירורים יהיו עטופים שוקולד משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה (אם תרצו לקשט בכדורי שוקולד את החיתוכיות אז השאירו לכם קצת מהכמות בצד, כדררו אותם וצפו אותם בקוקוס טחון).
- מכינים את שכבת הקוקוס: בסיר על להבה נמוכה שמים קוקוס, סוכר ושמנת מתוקה, ומביאים לרתיחה עד קבלת בלילה סמיכה.
- שופכים את בלילת הקוקוס מעל השכבה של השוקולד, משטחים ומעבירים להקפאה למשך כשעה.
- מכינים את הציפוי: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד מריר יחד עם השמנת המתוקה.
- מוזגים את הציפוי מעל שכבת הקוקוס ומשטחים עד ציפוי אחיד.
- מעבירים להתייצבות בהקפאה למשך 4 שעות או לילה במקרר.
- מוציאים מקירור, מחלצים מנייר האפייה ומקשטים. פורסים לחיתוכיות ומגישים.
הערות
- ניתן לקשט בכדורי שוקולד שהכנו
- העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה למשך 5 ימים
הערות
- ניתן לקשט בכדורי שוקולד שהכנו
- העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה למשך 5 ימים
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
מתכון מעולה אבל הציפוי שוקולד לא נדבק לשכבת הקוקוס. מה לעשות? תודה
היי ליאור, אפשר לשים את ציפוי השוקולד מיד לאחר שכבת הקוקוס, כששניהם חמים
מתכון מעולה, הכנתי לכבוד שבת של פסח❤
משמח מאוד לקרוא, שילת!
בתור אחת שמכינה המון פעמים את המתכונים של עדי וכזו גם שמצליחים לה המתכונים, אני לא יודעת מה השתבש פה.. ( אולי אילו טעויות הקלדה ואולי לא). קודם כל , שכבת כדורי השוקולד : בתור מי שהכינה את המתכון אפילו בתבנית קטנה יותר מזו שנתונה במתכון, השכבה יצאה מאוד דקה ולא בעובי המוצג בסרטון. בנוסף, כמות החמאה משום מה הפכה את תערובת השוקולד לשומנית מאוד (וערבבתי את הבלילה על הגז בכל זמן נתון על מנת ליצור אמולסיה מיטבית) , וכתוצאה מכך נאלצתי לספוג את השומן עם נייר סופג. בתערובת הקוקוס אני אפילו לא יודעת מה התפקשש.. עשיתי בדיוק מה שהמתכון אמר אבל הקוקוס לא הפך לבלילה סמיכה גם אחרי רבע שעה על הגז.. בניסיון להציל את זה, חשבתי שאולי פשוט אין לקוקוס מספיק נוזלים לשאוב ולספוג אז הוספתי עוד שמנת מתוקה וגם זה לא עזר.. התערובת נשארה פירורית.. לרוב כיף לי ומצליחים לי המתכונים של עדיקוש ואני מבינה את ההשקעה העומדת מאחורי כל מתכון המפורסם ומעריכה אותה, אבל לדעתי אולי כדאי לבדוק את המתכון הזה מחדש ולראות מה אפשר לשפר בכדי לדייק אותו. אני רק רוצה להבהיר שזאת אינה תגובה הבאה להעליב או להוריד את עדי אלא בתור ביקורת בונה מנסיוני עם המתכון. חג שמח 🙂
היי יעל, אנחנו תמיד שמחים לביקורת בונה ולהבעת דעה מכובדת. במתכון לא נפלה טעות, כפי שתוכלי לראות בסרטון (מתחת למתכון), הכל נעשה כמו שצריך, איננו יודעים מדוע שכבת השוקולד יצאה שומנית (ביחס לכמות שאר המרכיבים בשכבת השוקולד, אין המון שומן). גם בנוגע לשכבת הקוקוס איננו יודעים מה קרה, אמורים להביא את התערובת לרתיחה והתערובת צריכה להתגבש במידה מסוימת (כמו בסרטון). הוספת שמנת או בישול על להבה נמוכה לא אמורה להיות במקרה זה.