
חלומו של כל רעב: תבשיל דגים ושומר לימוני
הוא דל בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, גם אם את אוהבים טעמי אניס וגם אם פחות, אתם תתאהבו בשומר במנה הזאת! תבשיל דגים ושומר ברוטב לימוני
הוא דל בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, גם אם את אוהבים טעמי אניס וגם אם פחות, אתם תתאהבו בשומר במנה הזאת! תבשיל דגים ושומר ברוטב לימוני
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 505.6 קק״ל 2022.5 קק״לפחמימות 43.1 גרם 172.5 גרםשומן 1.5 גרם 5.9 גרםנתרן 2196.3 מ״ג 8785.3 מ״גחלבון 42.3 גרם 169.4 גרםסיבים תזונתיים 44.2 גרם 176.7 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.1 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 1118.6 מ״ג 4474.2 מ״גברזל 7.8 מ״ג 31.4 מ״גאשלגן 7617.6 מ״ג 30470.4 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 16.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות506
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 505.6 קק״ל 2022.5 קק״לפחמימות 43.1 גרם 172.5 גרםשומן 1.5 גרם 5.9 גרםנתרן 2196.3 מ״ג 8785.3 מ״גחלבון 42.3 גרם 169.4 גרםסיבים תזונתיים 44.2 גרם 176.7 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.1 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 1118.6 מ״ג 4474.2 מ״גברזל 7.8 מ״ג 31.4 מ״גאשלגן 7617.6 מ״ג 30470.4 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 16.4 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 506 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים



אופן הכנה
- במחבת גדולה מטגנים את השום והסלרי עד לריכוך (ללא צבע).
- מטגנים את השומר הפרוס עד שהוא מתרכך מעט.
במחבת גדולה מטגנים את השומר ושאר הירקות. צילום: שניר גואטה מטגנים את השומר הפרוס עד שהוא מתרכך מעט. צילום: שניר גואטה - מוסיפים את הלימונים הפרוסים ללא גרעינים.
- אחרי שהשומר מתרכך מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדי שיעטפו את כל הירקות.
אחרי שהשומר מתרכך מוסיפים את התבלינים. צילום: שניר גואטה - מוסיפים רבע כוס מים פושרים, מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומנמיכים את האש, מבשלים על להבה נמוכה בינונית כ-20 דקות.
- אחרי שכל הירקות כבר ממש רכים מוסיפים את חתיכות הדג ומבשלים עוד כ-10 דק’ עם מכסה.
אחרי שכל הירקות רכים מוסיפים את חתיכות הדג. צילום: שניר גואטה - פותחים ומבשלים עוד כ-5 דק’ פתוח על חום גבוה כדי לצמצם מעט את הרוטב.
- מגישים לצד כל תוספת שתבחרו.
תבשיל דגים ושומר לימוני. צילום: שניר גואטה
אופן הכנה
- במחבת גדולה מטגנים את השום והסלרי עד לריכוך (ללא צבע).
- מטגנים את השומר הפרוס עד שהוא מתרכך מעט.
- מוסיפים את הלימונים הפרוסים ללא גרעינים.
- אחרי שהשומר מתרכך מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדי שיעטפו את כל הירקות.
- מוסיפים רבע כוס מים פושרים, מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומנמיכים את האש, מבשלים על להבה נמוכה בינונית כ-20 דקות.
- אחרי שכל הירקות כבר ממש רכים מוסיפים את חתיכות הדג ומבשלים עוד כ-10 דק’ עם מכסה.
- פותחים ומבשלים עוד כ-5 דק’ פתוח על חום גבוה כדי לצמצם מעט את הרוטב.
- מגישים לצד כל תוספת שתבחרו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן