עוגיות סחלב מטריפות רק ב-3 מצרכים של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89.4 קק״ל 2680.5 קק״לפחמימות 12.0 גרם 359.0 גרםשומן 5.6 גרם 168.7 גרםנתרן 0.7 מ״ג 20.1 מ״גחלבון 0.5 גרם 16.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.8 גרםשומן רווי 3.3 גרם 98.0 גרםכולסטרול 16.4 מ״ג 492.0 מ״גסידן 2.5 מ״ג 74.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 6.8 מ״ג 203.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות89
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89.4 קק״ל 2680.5 קק״לפחמימות 12.0 גרם 359.0 גרםשומן 5.6 גרם 168.7 גרםנתרן 0.7 מ״ג 20.1 מ״גחלבון 0.5 גרם 16.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.8 גרםשומן רווי 3.3 גרם 98.0 גרםכולסטרול 16.4 מ״ג 492.0 מ״גסידן 2.5 מ״ג 74.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 6.8 מ״ג 203.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״גסגור
צמד המלים “סחלב חם” גורם לי מיד להרגיש בחורף. אבל לא חורף אירופאי כזה, מושלג ואפל, עם מעילים פרוותיים ודוכני ערמונים קלויים. לא, חורף בגרסה הישראלית. כזה שבו כל יום גשום הוא אירוע מרגש ומשמח, הפרדסים והחנויות מתמלאים בפירות הדר, ואפילו מהספל החם שמחזיקים בידיים עולים ניחוחות של פריחה.
לעוגיות הבאות יש טעם וריח של סחלב – משקה החורף הסמיך שלנו. המתכון שלהן כל כך מהיר, שאפשר להספיק להכין אותן עוד לפני שהעננים מתפזרים והשמש החורפית מופיעה שוב. בזכות אבקת הסחלב, שמחליפה חלק מהקמח ואת כל הסוכר שבבצק, המרקם נימוח במיוחד והמתיקות מתונה יחסית. מי שרוצה מוזמן לקפל פנימה גם פיסטוקים קצוצים, שיוסיפו קראנץ’ ויזכירו עוד יותר את הסחלב הקלאסי – אבל אני אישית אוהבת את העוגיות שלי מתמוססות בלי שום תוספות.
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 89 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
100גרם או 3/4 כוס אבקת סחלב אינסטנט
-
1כוס או 125 גרם קמח לבן
-
200 גרם חמאה רכה
ציפוי
-
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבבים בקערה אבקת סחלב וקמח.
- מוסיפים חמאה ומערבבים כמה שפחות, עד לקבלת בצק רך ונוח לגלגול אבל לא דביק (לאזן את מרקם הבצק אם צריך עם עוד קצת קמח או מים).
- יוצרים כדורי בצק קטנים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך כ-25 דקות עד לקבלת צבע בהיר.
- מצננים מעט ומגלגלים באבקת סוכר. שומרים במקרר בקופסה סגורה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבבים בקערה אבקת סחלב וקמח.
- מוסיפים חמאה ומערבבים כמה שפחות, עד לקבלת בצק רך ונוח לגלגול אבל לא דביק (לאזן את מרקם הבצק אם צריך עם עוד קצת קמח או מים).
- יוצרים כדורי בצק קטנים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך כ-25 דקות עד לקבלת צבע בהיר.
- מצננים מעט ומגלגלים באבקת סוכר. שומרים במקרר בקופסה סגורה.
הערות
- למתכון טבעוני (וגם פרווה כמובן) במקום חמאה: מרגרינה או נטורינה רכה באותה כמות.
- למתכון ללא גלוטן במקום קמח: תערובת קמח ללא גלוטן באותה כמות.
- למתכון ללא תוספת סוכר במקום אבקת סחלב: חבילה (חצי כוס אבקה) של אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר + כפית תמצית מי ורדים. במקום אבקת סוכר לקישוט: טוחנים במטחנת תבלינים יחד שליש כוס אבקת חלב + שליש כוס תחליף סוכרלוז + שליש כוס קורנפלור.
הערות
- למתכון טבעוני (וגם פרווה כמובן) במקום חמאה: מרגרינה או נטורינה רכה באותה כמות.
- למתכון ללא גלוטן במקום קמח: תערובת קמח ללא גלוטן באותה כמות.
- למתכון ללא תוספת סוכר במקום אבקת סחלב: חבילה (חצי כוס אבקה) של אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר + כפית תמצית מי ורדים. במקום אבקת סוכר לקישוט: טוחנים במטחנת תבלינים יחד שליש כוס אבקת חלב + שליש כוס תחליף סוכרלוז + שליש כוס קורנפלור.
תגובות (24)
היי בסרטון רשום 1 כוס קמח אך במתכון הכתוב רשום 2 כוסות מה הכמות הנכונה?
1 כוס. תודה!
האם אפשר במקום חמאה שמן?
לא ניתן להמיר הכל בשמן, אפשר להמיר שליש מכמות החמאה בשמן אבל לא מעבר לכך