עוגיות סחלב מטריפות רק ב-3 מצרכים של קרין גורן

עוגיות סחלב חורפיות וטעימות רק ב-3 מצרכים. מערבבים את המרכיבים בקערה, יוצרים עיגולים ואופים עד שיוצאות לכם עוגיות נימוחות ומשגעות
עוגיות סחלב חורפיות וטעימות רק ב-3 מצרכים. מערבבים את המרכיבים בקערה, יוצרים עיגולים ואופים עד שיוצאות לכם עוגיות נימוחות ומשגעות
  • קרין גורן
שמרו
כשר
28 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    89
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.4 קק״ל 2680.5 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 359.0 גרם
    שומן 5.6 גרם 168.7 גרם
    נתרן 0.7 מ״ג 20.1 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 16.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 98.0 גרם
    כולסטרול 16.4 מ״ג 492.0 מ״ג
    סידן 2.5 מ״ג 74.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 6.8 מ״ג 203.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    89
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.4 קק״ל 2680.5 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 359.0 גרם
    שומן 5.6 גרם 168.7 גרם
    נתרן 0.7 מ״ג 20.1 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 16.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 98.0 גרם
    כולסטרול 16.4 מ״ג 492.0 מ״ג
    סידן 2.5 מ״ג 74.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 6.8 מ״ג 203.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור

צמד המלים “סחלב חם” גורם לי מיד להרגיש בחורף. אבל לא חורף אירופאי כזה, מושלג ואפל, עם מעילים פרוותיים ודוכני ערמונים קלויים. לא, חורף בגרסה הישראלית. כזה שבו כל יום גשום הוא אירוע מרגש ומשמח, הפרדסים והחנויות מתמלאים בפירות הדר, ואפילו מהספל החם שמחזיקים בידיים עולים ניחוחות של פריחה.

לעוגיות הבאות יש טעם וריח של סחלב – משקה החורף הסמיך שלנו. המתכון שלהן כל כך מהיר, שאפשר להספיק להכין אותן עוד לפני שהעננים מתפזרים והשמש החורפית מופיעה שוב. בזכות אבקת הסחלב, שמחליפה חלק מהקמח ואת כל הסוכר שבבצק, המרקם נימוח במיוחד והמתיקות מתונה יחסית. מי שרוצה מוזמן לקפל פנימה גם פיסטוקים קצוצים, שיוסיפו קראנץ’ ויזכירו עוד יותר את הסחלב הקלאסי – אבל אני אישית אוהבת את העוגיות שלי מתמוססות בלי שום תוספות.

מתוק בבית, הוצאת תכלת. צילום: שניר גואטה
מתוק בבית, הוצאת תכלת. צילום: שניר גואטה
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
28 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מערבבים בקערה אבקת סחלב וקמח.
  3. מוסיפים חמאה ומערבבים כמה שפחות, עד לקבלת בצק רך ונוח לגלגול אבל לא דביק (לאזן את מרקם הבצק אם צריך עם עוד קצת קמח או מים).
  4. יוצרים כדורי בצק קטנים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך כ-25 דקות עד לקבלת צבע בהיר.
  5. מצננים מעט ומגלגלים באבקת סוכר. שומרים במקרר בקופסה סגורה.
עוגיות סחלב
עוגיות סחלב

הערות

  • למתכון טבעוני (וגם פרווה כמובן) במקום חמאה: מרגרינה או נטורינה רכה באותה כמות.
  • למתכון ללא גלוטן במקום קמח: תערובת קמח ללא גלוטן באותה כמות.
  • למתכון ללא תוספת סוכר במקום אבקת סחלב: חבילה (חצי כוס אבקה) של אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר + כפית תמצית מי ורדים. במקום אבקת סוכר לקישוט: טוחנים במטחנת תבלינים יחד שליש כוס אבקת חלב + שליש כוס תחליף סוכרלוז + שליש כוס קורנפלור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות סחלב מטריפות רק ב-3 מצרכים של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שרונה ונועה פלקר
    Avatar
    jenny salomon

    וואו! וואו! וואו! נמס בפה… מושלם?

תגובות (24)

Avatar

    Avatar
    קרן

    היי בסרטון רשום 1 כוס קמח אך במתכון הכתוב רשום 2 כוסות מה הכמות הנכונה?

      Avatar
      מערכת Foody

      1 כוס. תודה!

    Avatar
    רונית אבידור

    האם אפשר במקום חמאה שמן?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא ניתן להמיר הכל בשמן, אפשר להמיר שליש מכמות החמאה בשמן אבל לא מעבר לכך

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות