עוגיות סחלב נמסות על הלשון של קרין גורן

קרין גורן חוגגת את העונה הקרירה עם עוגיות סחלב נמסות ומעולות שתמיד כיף שיש בבית. הכינו תה או שוקו ובעיקר רוצו להכין עוגיות סחלב. אתם עוד כאן?
קרין גורן חוגגת את העונה הקרירה עם עוגיות סחלב נמסות ומעולות שתמיד כיף שיש בבית. הכינו תה או שוקו ובעיקר רוצו להכין עוגיות סחלב. אתם עוד כאן?
  • קרין גורן
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    90
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.8 קק״ל 2693.9 קק״ל
    פחמימות 9.0 גרם 268.6 גרם
    שומן 4.6 גרם 136.5 גרם
    נתרן 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 27.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 52.5 גרם
    כולסטרול 8.2 מ״ג 246.0 מ״ג
    סידן 2.2 מ״ג 65.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 9.9 מ״ג 296.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    90
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.8 קק״ל 2693.9 קק״ל
    פחמימות 9.0 גרם 268.6 גרם
    שומן 4.6 גרם 136.5 גרם
    נתרן 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 27.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 52.5 גרם
    כולסטרול 8.2 מ״ג 246.0 מ״ג
    סידן 2.2 מ״ג 65.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״ג
    אשלגן 9.9 מ״ג 296.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור

צמד המלים “סחלב חם” גורם לי מיד להרגיש בחורף. אבל לא חורף אירופאי כזה, מושלג ואפל, עם מעילים פרוותיים ודוכני ערמונים קלויים. לא, חורף בגרסה הישראלית. כזה שבו כל יום גשום הוא אירוע מרגש ומשמח, הפרדסים והחנויות מתמלאים בפירות הדר, ואפילו מהספל החם שמחזיקים בידיים עולים ניחוחות של פריחה.

לעוגיות הבאות יש את הטעם והריח של הסחלב – משקה החורף הסמיך שלנו. המתכון שלהן כל כך מהיר, שאפשר להספיק להכין אותן עוד לפני שהעננים מתפזרים והשמש החורפית מופיעה שוב. בזכות אבקת הסחלב, שמחליפה חלק מהקמח ואת כל הסוכר שבבצק, המרקם נימוח במיוחד והמתיקות מתונה יחסית. מי שרוצה מוזמן לקפל פנימה גם פיסטוקים קצוצים, שיוסיפו קראנץ’ ויזכירו עוד יותר את הסחלב הקלאסי – אבל אני אישית אוהבת את העוגיות שלי מתמוססות בלי שום תוספות.

מתוק בבית, הוצאת תכלת. צילום: שניר גואטה
מתוק בבית, הוצאת תכלת. צילום: שניר גואטה
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, בעזרת הידיים, לבצק אחיד (וזהו! לא ממשיכים ללוש). מוודאים שהבצק נוח לעבודה. אם הוא יבש מדי - מוסיפים שמן. אם הוא דביק - מוסיפים קמח.
  3. מגלגלים לכדורים בקוטר 3 ס”מ (גודל של עגבניית שרי).
  4. מסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרווחים.
  5. אופים 25 דקות עד להזהבה קלה (העוגיות נסדקות קצת, וזה בסדר - זה חלק מהיופי שלהן). מצננים.
  6. מכינים קערה עם אבקת סוכר. מגלגלים כל עוגייה באבקה, עד שהיא מצופה מכל הכיוונים (או מקשטים בנדיבות באבקת סוכר, בפיזור מלמעלה).
  7. שומרים בקופסה סגורה.
עוגיות סחלב נמסות. צילום: שניר גואטה
עוגיות סחלב נמסות. צילום: שניר גואטה

ספר חדש לקרין גורן - מתוק בבית (והכי מתוק בחיים)!

הערות

  • למתכון טבעוני (וגם פרווה כמובן) במקום חמאה: מרגרינה או נטורינה רכה באותה כמות.
  • למתכון ללא גלוטן במקום קמח: תערובת קמח ללא גלוטן באותה כמות.
  • למתכון ללא תוספת סוכר במקום אבקת סחלב: חבילה (חצי כוס אבקה) של אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר + כפית תמצית מי ורדים. במקום אבקת סוכר לקישוט: טוחנים במטחנת תבלינים יחד שליש כוס אבקת חלב + שליש כוס תחליף סוכרלוז + שליש כוס קורנפלור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות סחלב נמסות על הלשון של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שרונה ונועה פלקר
    Avatar
    jenny salomon

    וואו! וואו! וואו! נמס בפה… מושלם💞

תגובות (16)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      היי לאה, תוכלי לרכוש את הספר בחנויות הספרים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות