סנו רקע

טעימים ורכים: דונאטס אפויים מצופים עם סוכריות

בלי כמויות של שמן ובלי תבנית מיוחדת לדונאטס! מתכון קל וטעים להכנת דונאטס אפויים שמקשטים עם הילדים ונהנים לזלול ביחד
בלי כמויות של שמן ובלי תבנית מיוחדת לדונאטס! מתכון קל וטעים להכנת דונאטס אפויים שמקשטים עם הילדים ונהנים לזלול ביחד
  • שרית נובק
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    169
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 169.2 קק״ל 2030.2 קק״ל
    פחמימות 20.2 גרם 242.6 גרם
    שומן 4.8 גרם 58.0 גרם
    נתרן 34.3 מ״ג 411.6 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 39.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.7 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 31.6 גרם
    כולסטרול 35.2 מ״ג 422.7 מ״ג
    סידן 35.2 מ״ג 422.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 38.1 מ״ג 457.6 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    169
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 169.2 קק״ל 2030.2 קק״ל
    פחמימות 20.2 גרם 242.6 גרם
    שומן 4.8 גרם 58.0 גרם
    נתרן 34.3 מ״ג 411.6 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 39.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.7 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 31.6 גרם
    כולסטרול 35.2 מ״ג 422.7 מ״ג
    סידן 35.2 מ״ג 422.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 38.1 מ״ג 457.6 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

טעימים, מתוקים ואפויים – דונאטס יפהפיים שמכינים בקלות בתנור באמצעות פטנט שפוטר אתכם מלקנות תבנית דונאטס במיוחד! שרית נובק עם מתכון מופלא להכנת דונאטס מצופים עם סוכריות צבעוניות שכולם אוהבים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון בספריי שמן.
  2. מכינים את הדונאטס: בקערה, טורפים לתערובת אחידה את הביצה, הסוכר, המלח, תמצית הוניל, החלב, היוגורט והחמאה באמצעות מטרפה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הסוכריות ומערבבים מעט.
  4. חותכים רצועות ישרות של נייר אפיה טבעי סנו סושי בעובי 3-4 ס”מ, ומגלגלים מהרצועות גלילים בקוטר 1 ס”מ. מהדקים את הגלילים בשדכן או באטבים ומניחים במרכז תבניות המאפינס.
  5. מעבירים את תערובת הדונאטס לשקית זיפר סנו סושי, סוגרים את השקית וגוזרים חור קטן בקצה.
  6. יוצקים את בלילת הדונאטס לשקעים וממלאים בגובה של 1.5-2 ס”מ.

    דונאטס אפויים סנו סושי1
    מוזגים את בלילת הדונאטס לתבנית עם נייר האפייה המגולגל. צילום: שרית נובק

  7. אופים בתנור במשך 12-15 דקות או עד שהדונאטס מזהיבים ומתייצבים. מחלצים את הדונאטס מהתבנית, שולפים את גלילי נייר האפייה ומניחים לצינון.
  8. מכינים את הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם המים והלימון לבלילה סמיכה. אם היא סמיכה מידי - מוסיפים עוד טיפה מים. אם היא דלילה מידי - מוסיפים עוד מעט אבקת סוכר.
  9. מעבירים את הציפוי לשקית זיפר סנו סושי, סוגרים את השקית וגוזרים חור קטן בקצה. מצפים את הדונאטס בציפוי, מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומניחים להתייצבות עד להגשה.
דונאטס אפויים סנו סושי
דונאטס אפויים מתוקים וצבעוניים. צילום: שרית נובק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טעימים ורכים: דונאטס אפויים מצופים עם סוכריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות