סנו רקע

טעם גן עדן: עוגת תאנים עם קרם שקדים

אוהבי התאנים נא להתפקד: מצאנו את העוגה האולטימטיבית עבורכם! עוגת תאנים עם קרם שקדים ושבבי שקדים, שנראית סוף הדרך וטעימה בטירוף
אוהבי התאנים נא להתפקד: מצאנו את העוגה האולטימטיבית עבורכם! עוגת תאנים עם קרם שקדים ושבבי שקדים, שנראית סוף הדרך וטעימה בטירוף
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    4412
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4411.5 קק״ל 4411.5 קק״ל
    פחמימות 683.9 גרם 683.9 גרם
    שומן 535.4 גרם 535.4 גרם
    נתרן 1024.6 מ״ג 1024.6 מ״ג
    חלבון 351.2 גרם 351.2 גרם
    סיבים תזונתיים 261.4 גרם 261.4 גרם
    שומן רווי 331.8 גרם 331.8 גרם
    כולסטרול 1440.4 מ״ג 1440.4 מ״ג
    סידן 884.2 מ״ג 884.2 מ״ג
    ברזל 268.6 מ״ג 268.6 מ״ג
    אשלגן 648.7 מ״ג 648.7 מ״ג
    אבץ 262.0 מ״ג 262.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    4412
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4411.5 קק״ל 4411.5 קק״ל
    פחמימות 683.9 גרם 683.9 גרם
    שומן 535.4 גרם 535.4 גרם
    נתרן 1024.6 מ״ג 1024.6 מ״ג
    חלבון 351.2 גרם 351.2 גרם
    סיבים תזונתיים 261.4 גרם 261.4 גרם
    שומן רווי 331.8 גרם 331.8 גרם
    כולסטרול 1440.4 מ״ג 1440.4 מ״ג
    סידן 884.2 מ״ג 884.2 מ״ג
    ברזל 268.6 מ״ג 268.6 מ״ג
    אשלגן 648.7 מ״ג 648.7 מ״ג
    אבץ 262.0 מ״ג 262.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות
נעמה פלד
X

13 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-6 דקות עד שהתערובת נעשית בהירה ותפוחה. אפשר לעשות את השלב הזה גם בעזרת מיקסר ידני.
  3. מוסיפים לקערת המערבל את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.

    עוגת תאנים עם קרם שקדים 1
    מעבירים את בלילת השקדים לתבנית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  4. מוסיפים גם את קמח השקדים, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל קצרות, רק עד שהקמחים נטמעים בבלילה.
  5. מנתקים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים לתוכה את השקדים הפרוסים ומקפלים אותם בבלילה בעזרת מרית.
  6. מעבירים את הבלילה לתוך סנו סושי - תבניות אפייה מנייר עגולות ומיישרים.
  7. משבצים מעל הבלילה את רבעי התאנים עם החתך כלפי מעלה.

    עוגת תאנים עם קרם שקדים 6
    משבצים את התאנים החתוכות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  8. אופים בתנור במשך כ-45 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה יפה.
  9. מוציאים מהתנור ומזלפים מעל העוגה את הדבש בעודה חמה.
  10. חותכים ומגישים.

    עוגת תאנים עם קרם שקדים2
    עוגת תאנים עם קרם שקדים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טעם גן עדן: עוגת תאנים עם קרם שקדים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דביר רון

    האם צריך לשמור את העוגה במקרר? נמצאת כבר בתנור לשבת ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דביר, לא צריך לשמור במקרר 🙂 לכסות ולשמור על השיש

    Avatar
    רחל בלום

    לא הספקתי לצלם, חוסלה בשבת

      Avatar
      מערכת Foody

      הכי טוב! 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף, חזרי לספר איך יצא!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות