רקע יטבתה

טראפלס שוקולד משגעים פלוס טריק לגנאש מושלם!

קבלו שלושה מתכונים עם גנאש שוקולד: טראפלס שוקולד מענגים, גנאש שוקולד מוקצף לזילוף וגנאש שוקולד להצלת עוגה שקרסה!
קבלו שלושה מתכונים עם גנאש שוקולד: טראפלס שוקולד מענגים, גנאש שוקולד מוקצף לזילוף וגנאש שוקולד להצלת עוגה שקרסה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    413
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 412.9 קק״ל 4955.1 קק״ל
    פחמימות 33.1 גרם 397.6 גרם
    שומן 29.4 גרם 353.1 גרם
    נתרן 17.6 מ״ג 210.8 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 60.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.7 גרם
    שומן רווי 18.4 גרם 220.9 גרם
    כולסטרול 4.5 מ״ג 53.4 מ״ג
    סידן 56.8 מ״ג 681.2 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 35.9 מ״ג
    אשלגן 305.2 מ״ג 3662.4 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 18.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    413
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 412.9 קק״ל 4955.1 קק״ל
    פחמימות 33.1 גרם 397.6 גרם
    שומן 29.4 גרם 353.1 גרם
    נתרן 17.6 מ״ג 210.8 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 60.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.7 גרם
    שומן רווי 18.4 גרם 220.9 גרם
    כולסטרול 4.5 מ״ג 53.4 מ״ג
    סידן 56.8 מ״ג 681.2 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 35.9 מ״ג
    אשלגן 305.2 מ״ג 3662.4 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 18.1 מ״ג
    סגור

גנאש שוקולד הוא תערובת של שמנת מתוקה ושוקולד המשמש לעיטור וציפוי עוגות וממתקים. איך מכינים גנאש שוקולד מוצלח?

  1. היחס בין השמנת המתוקה לשוקולד משתנה ממתכון למתכון ובכל יחס נוכל לקבל תוצאה שונה לגמרי. כשרוצים להכין טראפלס משתמשים ביותר שוקולד משמנת, כשרוצים גנאש מוקצף ואוורירי לזילוף משתמשים ביחס שווה של שוקולד ושמנת מתוקה וכשרוצים “להציל” עוגה ששקעה משתמשים בגנאש שיש בו יותר שמנת משוקולד.
  2. חשוב מאוד: לבחור חומרי גלם איכותיים לגנאש. טעם הגנאש מורגש ביותר ושימוש בשמנת טובה ושוקולד איכותי יעשו את כל ההבדל בין עוגה חמודה, לעוגה שהיא וואו!
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

גנאש מוקצף לזילוף

גנאש שוקולד להצלת עוגה


אופן הכנה 

  1. מכינים את הטראפלס: קוצצים את השוקולד ושמים אותו בקערת ערבוב.
  2. בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה.
  3. שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים במשך 1-2 דקות.
  4. מערבבים היטב את השוקולד והשמנת בעזרת כף או מרית.
  5. מעבירים את הגנאש לקירור למשך 60 דקות, עד שהוא יציב.
  6. מניחים את אבקת הקקאו בקערה קטנה.
  7. מוציאים את הגנאש שהתייצב מהמקרר, קורצים ממנו בעזרת כף כמות קטנה ומכדררים בעזרת הידיים לכדור.
  8. מניחים את הכדור בקערת הקקאו וטובלים אותו מכל הצדדים.
  9. מוציאים את הכדור לצלחת הגשה.
  10. חוזרים על התהליך עם כל הגנאש. אם הגנאש מתרכך מידי וקשה לגלגל אותו, מחזירים אותו למקרר להמשך התייצבות ל-20 דקות, וממשיכים בעבודה.
  11. מכינים את הגנאש המוקצף לזילוף: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
  12. בסיר קטן מחממים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
  13. שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים כ-1-2 דקות.
  14. מערבבים היטב את השוקולד כדי שלא יהיו גושים ומעבירים לקירור של 30 דקות.
  15. מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים בעזרת בלון הקצפה את הקרם עד לקבלת קצפת שוקולד יציבה.
  16. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים מעל עוגות, קאפקייקס או כל קינוח.
  17. מכינים את גנאש השוקולד להצלת העוגה: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה מתאימה לערבוב.
  18. בסיר קטן מחממים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
  19. שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים במשך כדקה.
  20. מערבבים היטב את השוקולד כדי שלא יהיו גושים.
  21. מוזגים את הגנאש מעל העוגה כך שהשקע בעוגה יקבל את מירב הגנאש והשקע “יעלם”.
  22. כעת אפשר לפזר סוכריות צבעוניות.

    גנאש שוקולד
    טראפלס שוקולד מושלמים! צילום: שי נייבורג, סטיילינג קולינרי: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טראפלס שוקולד משגעים פלוס טריק לגנאש מושלם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות