כיפת האורז הקדושה: עוף בטריאקי בכיפת אורז מטוגן

יש לנו בשבילכם מתכון שהוא ארוחה, קבלו מתכון קל ופשוט להכנה של עוף בטריאקי המוגש בכיפת אורז מטוגן, חגיגה של צבעים וטעמים שכולם אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

אורז מטוגן

הגשה

אופן הכנה

  1. שמים רוטב הסויה, הטריאקי והמירין בקערה ומערבבים. משתמשים ב-1/2 מכמות הרטבים למרינדה: מוסיפים את חתיכות העוף ומערבבים היטב עד לכיסוי המלא. משאירים במקרר ל-30 דקות לפחות. שומרים את שאריות הרטבים בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והגמבה, מערבבים וממשיכים לטגן יחד עוד כ-5 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות. מעבירים את הירקות לקערה ומשאירים בצד.
  3. באותה המחבת מחממים את שמן השומשום ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה.
  4. מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים היטב. מזיזים את האורז לצד אחד של המחבת ושופכים לצד הריק את הביצים הטרופות. מקשקשים עד שהן מתחילות להיתפס, ומערבבים עם האורז. מוסיפים את הירקות והרטבים ששמרנו בצד ומערבבים שוב.
  5. מעבירים את האורז לתבנית קוגלהוף, משטחים היטב, מכסים עם צלחת הגשה ושומרים בצד.
  6. מחממים קצת שמן במחבת ומטגנים את העוף עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו, במשך כ-7 דקות. מוסיפים את שאריות המרינדה וממשיכים להקפיץ עד שחתיכות העוף משחימות יפה.
  7. הופכים את התבנית עם האורז לצלחת הגשה, שמים במרכז את העוף, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.

    עוף בטריאקי מוגש בכיפת אורז מטוגן. צילום: אפיק גבאי
    עוף בטריאקי מוגש בכיפת אורז מטוגן. צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 687.6 קק״ל 2750.3 קק״ל
פחמימות 68.9 גרם 275.5 גרם
שומן 18.9 גרם 75.6 גרם
נתרן 2464.4 מ״ג 9857.4 מ״ג
חלבון 53.6 גרם 214.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.5 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
כולסטרול 284.9 מ״ג 1139.6 מ״ג
סידן 116.6 מ״ג 466.4 מ״ג
ברזל 4.1 מ״ג 16.4 מ״ג
אשלגן 916.4 מ״ג 3665.6 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 9.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody