כיפת האורז הקדושה: עוף בטריאקי בכיפת אורז מטוגן

יש לנו בשבילכם מתכון שהוא ארוחה, קבלו מתכון קל ופשוט להכנה של עוף בטריאקי המוגש בכיפת אורז מטוגן, חגיגה של צבעים וטעמים שכולם אוהבים
יש לנו בשבילכם מתכון שהוא ארוחה, קבלו מתכון קל ופשוט להכנה של עוף בטריאקי המוגש בכיפת אורז מטוגן, חגיגה של צבעים וטעמים שכולם אוהבים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    703
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 702.7 קק״ל 2810.7 קק״ל
    פחמימות 69.7 גרם 278.9 גרם
    שומן 20.3 גרם 81.2 גרם
    נתרן 2005.1 מ״ג 8020.3 מ״ג
    חלבון 54.7 גרם 218.9 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 15.7 גרם
    כולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 115.1 מ״ג 460.4 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 697.5 מ״ג 2789.9 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    703
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 702.7 קק״ל 2810.7 קק״ל
    פחמימות 69.7 גרם 278.9 גרם
    שומן 20.3 גרם 81.2 גרם
    נתרן 2005.1 מ״ג 8020.3 מ״ג
    חלבון 54.7 גרם 218.9 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 15.7 גרם
    כולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 115.1 מ״ג 460.4 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 697.5 מ״ג 2789.9 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז מטוגן

הגשה


אופן הכנה

  1. שמים רוטב הסויה, הטריאקי והמירין בקערה ומערבבים. משתמשים ב-1/2 מכמות הרטבים למרינדה: מוסיפים את חתיכות העוף ומערבבים היטב עד לכיסוי המלא. משאירים במקרר ל-30 דקות לפחות. שומרים את שאריות הרטבים בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והגמבה, מערבבים וממשיכים לטגן יחד עוד כ-5 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות. מעבירים את הירקות לקערה ומשאירים בצד.
  3. באותה המחבת מחממים את שמן השומשום ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה.
  4. מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים היטב. מזיזים את האורז לצד אחד של המחבת ושופכים לצד הריק את הביצים הטרופות. מקשקשים עד שהן מתחילות להיתפס, ומערבבים עם האורז. מוסיפים את הירקות והרטבים ששמרנו בצד ומערבבים שוב.
  5. מעבירים את האורז לתבנית קוגלהוף, משטחים היטב, מכסים עם צלחת הגשה ושומרים בצד.
  6. מחממים קצת שמן במחבת ומטגנים את העוף עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו, במשך כ-7 דקות. מוסיפים את שאריות המרינדה וממשיכים להקפיץ עד שחתיכות העוף משחימות יפה.
  7. הופכים את התבנית עם האורז לצלחת הגשה, שמים במרכז את העוף, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.

    עוף בטריאקי מוגש בכיפת אורז מטוגן. צילום: אפיק גבאי
    עוף בטריאקי מוגש בכיפת אורז מטוגן. צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כיפת האורז הקדושה: עוף בטריאקי בכיפת אורז מטוגן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר ולהשיג להבא

    Avatar
    Shoshana Meir

    לקוביות הבשר להוסיף את המרינדה שהן הושרו או ?

      Avatar
      מערכת Foody

      את המרינדה של חזה העוף מוסיפים למחבת ומבשלים יחד. את כל התבשיל (עו והרוטב הנותר במחבת) מגישים עם האורז.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות