כל כך קל להכין שזה פשע! עוגיות מזרחיות של ליאור שרף

מתכון של ליאור שרף לעוגיות מזרחיות מלוחות שאי אפשר להפסיק לזלול! הבצק פשוט להכנה והעוגיות יוצאות פריכות בטירוף. נשנוש מושלם לכל שעה ביום
מתכון של ליאור שרף לעוגיות מזרחיות מלוחות שאי אפשר להפסיק לזלול! הבצק פשוט להכנה והעוגיות יוצאות פריכות בטירוף. נשנוש מושלם לכל שעה ביום
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
22 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    108
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 107.9 קק״ל 3776.1 קק״ל
    פחמימות 11.9 גרם 415.3 גרם
    שומן 5.8 גרם 204.7 גרם
    נתרן 226.5 מ״ג 7929.2 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 65.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 41.1 גרם
    כולסטרול 5.9 מ״ג 206.2 מ״ג
    סידן 8.1 מ״ג 284.7 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 19.5 מ״ג 684.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    108
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 107.9 קק״ל 3776.1 קק״ל
    פחמימות 11.9 גרם 415.3 גרם
    שומן 5.8 גרם 204.7 גרם
    נתרן 226.5 מ״ג 7929.2 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 65.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 41.1 גרם
    כולסטרול 5.9 מ״ג 206.2 מ״ג
    סידן 8.1 מ״ג 284.7 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 19.5 מ״ג 684.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור

בעברי הרחוק עסקתי בהוראה, הייתי מורה בביה”ס תיכון כיתות י’ עד יב’ להיסטוריה כללית והיסטוריה של המזרח התיכון.

פרק משמעותי בהיסטוריה האנושית בכלל ובהיסטוריה של המזרח תיכון בפרט הוא שליטתה של האימפריה העות’מנית באזור שלנו, שליטה זו נתנה אותותיה גם בהשפעה על אופיו של המטבח הטורקי כיום.

המטבח הטורקי הוא מהמגוונים והעשירים בעולם בצבעים, טעמים, ריחות והשפעות של מטבחים שונים מרחבי העולם, שליטתה של האימפריה על אזורי זמן משתנים, עמים מגוונים, ותרבויות שונות גרמה לתנועתיות של מוצרי מזון, תבלינים ומאכלים מכל קצוות האימפריה!

לכן, מאכלים רבים במזרח התיכון ובבלקן זהים במראה ובטעם וההבדל היחיד הוא בשמם דוגמת בורקס/בוריק, ספיחה/לחמג’ון שווארמה/גירוס ועוגיות שונות…

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות מלוחות
ליאור שרף
X

22 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  2. מוסיפים שמן, מרגרינה, מים ולשים עד התגבשות לבצק חלק.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. קורצים כדורים קטנים (25 גרם לכדור) מגלגלים כל כדור ל”נחש” ויוצרים צורת טבעת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שני ס”מ בין העוגיות.

    מגלגלים כל כדור ל"נחש" ויוצרים צורת טבעת. צילום: ליאור שרף
    מגלגלים כל כדור ל”נחש” ויוצרים צורת טבעת. צילום: ליאור שרף

  5. מערבבים חלמון וכף מים מורחים פני כל עוגייה ומפזרים שומשום.
  6. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-30 דקות אפייה.
  7. מצננים כחצי שעה בטמפ’ החדר וזוללים!

    עוגיות מזרחיות. צילום: ליאור שרף
    עוגיות מזרחיות. צילום: ליאור שרף

הערות

  • אפשר להוריד את המרגרינה ולהחליף בעוד 100 גרם שמן, דהיינו 200 גרם שמן סה"כ

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כל כך קל להכין שזה פשע! עוגיות מזרחיות של ליאור שרף

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מיכל ברק מזרחי

    יצא מושלם !

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    לצנן חצי שעה? הצחקת אותנו. ניסיתי חצי כמות לפעם הראשונה. חצי מהחצי שרד בקושי עד לצינון מלא… ויהי ערב והנה בבוקר לא נשאר כלום 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה.

    Avatar
    קרן שוקרון

    שלום, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן באותה כמות? תודה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות