כמה פשוט ככה טעים – עוף וירקות בתנור שכולם כולם אוהבים
כמה פשוט ככה טעים - עוף בתנור צבעוני ובריא עם תפוחי אדמה צלויים, עגבניות ובצל. ארוחה שלמה לכל המשפחה שמכינים בכמה דקות בתבנית אחת
כמה פשוט ככה טעים - עוף בתנור צבעוני ובריא עם תפוחי אדמה צלויים, עגבניות ובצל. ארוחה שלמה לכל המשפחה שמכינים בכמה דקות בתבנית אחת
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.5 קק״ל 2478.1 קק״לפחמימות 49.9 גרם 199.5 גרםשומן 23.0 גרם 91.9 גרםנתרן 392.8 מ״ג 1571.1 מ״גחלבון 47.5 גרם 190.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.6 גרםשומן רווי 4.9 גרם 19.7 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 16.5 מ״ג 66.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 226.2 מ״ג 904.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות620
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.5 קק״ל 2478.1 קק״לפחמימות 49.9 גרם 199.5 גרםשומן 23.0 גרם 91.9 גרםנתרן 392.8 מ״ג 1571.1 מ״גחלבון 47.5 גרם 190.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.6 גרםשומן רווי 4.9 גרם 19.7 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 16.5 מ״ג 66.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 226.2 מ״ג 904.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
בא לכם על ארוחה ביתית שקל להכין, בלי הרבה כלים ועם הרבה טעם?
קחו קערה ותבנית, ערבבו נתחי עוף עם ירקות, הכניסו לתנור ובזמן שהעוף בתנור הכינו לכם כוס תה, נוחו והופ! הארוחה מוכנה!
טיפ קטן: הניחו בתנור תבנית נוספת עם מים (ליטר וחצי יספיקו) והעוף לא יתייבש.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 620 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 שוקי עוף בינוניותניתן להשתמש גם בכרעי עוף
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות (לא מאד)
-
20 עגבניות שרי בינוניות
-
1 חופן רוזמריןעלים קצוצים
-
1 כף טימין טריעלי תימין
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרתיחים סיר בינוני עם מים מומלחים וכשהמים רותחים מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה (אין צורך לקלף).
- מבשלים במים רותחים כ-5 דקות. מסננים מהמים ומניחים בצד.
- מניחים את נתחי העוף בקערה עם בצל, פטריות, עגבניות, רוזמרין, תימין, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- חותכים בידיים את תפוחי האדמה בצורה גסה (אפשר גם בסכין) ומוסיפים לקערת העוף והירקות, מערבבים שוב.
- מעבירים את העוף והירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה לתבנית מלבנית ומכניסים לתנור לשעה (יש להפוך את העוף בזהירות אחרי כחצי שעה, רצוי גם את הירקות) כשהעוף “שזוף” מוציאים מהתנור ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרתיחים סיר בינוני עם מים מומלחים וכשהמים רותחים מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה (אין צורך לקלף).
- מבשלים במים רותחים כ-5 דקות. מסננים מהמים ומניחים בצד.
- מניחים את נתחי העוף בקערה עם בצל, פטריות, עגבניות, רוזמרין, תימין, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- חותכים בידיים את תפוחי האדמה בצורה גסה (אפשר גם בסכין) ומוסיפים לקערת העוף והירקות, מערבבים שוב.
- מעבירים את העוף והירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה לתבנית מלבנית ומכניסים לתנור לשעה (יש להפוך את העוף בזהירות אחרי כחצי שעה, רצוי גם את הירקות) כשהעוף “שזוף” מוציאים מהתנור ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות