כמה פשוט ככה טעים – עוף וירקות בתנור שכולם כולם אוהבים

כמה פשוט ככה טעים - עוף בתנור צבעוני ובריא עם תפוחי אדמה צלויים, עגבניות ובצל. ארוחה שלמה לכל המשפחה שמכינים בכמה דקות בתבנית אחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

בא לכם על ארוחה ביתית שקל להכין, בלי הרבה כלים ועם הרבה טעם?

קחו קערה ותבנית, ערבבו נתחי עוף עם ירקות, הכניסו לתנור ובזמן שהעוף בתנור הכינו לכם כוס תה, נוחו והופ! הארוחה מוכנה!

טיפ קטן: הניחו בתנור תבנית נוספת עם מים (ליטר וחצי יספיקו) והעוף לא יתייבש.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרתיחים סיר בינוני עם מים מומלחים וכשהמים רותחים מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה (אין צורך לקלף).
  3. מבשלים במים רותחים כ-5 דקות. מסננים מהמים ומניחים בצד.
  4. מניחים את נתחי העוף בקערה עם בצל, עגבניות, עלי נענע, תימין, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. חותכים בידיים את תפוחי האדמה בצורה גסה (אפשר גם בסכין) ומוסיפים לקערת העוף והירקות, מערבבים שוב.
  6. מעבירים את העוף והירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לשעה (יש להפוך את העוף בזהירות אחרי כחצי שעה, רצוי גם את הירקות) כשהעוף “שזוף” מוציאים מהתנור ומגישים.
כמה פשוט ככה טעים
כמה פשוט ככה טעים!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 454.1 קק״ל 1816.4 קק״ל
פחמימות 6.1 גרם 24.5 גרם
שומן 22.8 גרם 91.3 גרם
נתרן 615.9 מ״ג 2463.7 מ״ג
חלבון 53.6 גרם 214.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.9 גרם
שומן רווי 4.2 גרם 16.7 גרם
כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
סידן 70.2 מ״ג 280.6 מ״ג
ברזל 3.6 מ״ג 14.2 מ״ג
אשלגן 846.3 מ״ג 3385.1 מ״ג
אבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    סלי ראובני

תגובות (12)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody