כנפיים ופוטטוס עם רטבים מושלמים

ארוחת הצהריים האולטימטיבית לילדים - כנפיים ופוטטוס פריכים. ארוחה שלמה בטעמים מתקתקים של צ'ילי מתוק עם קיק של פפריקה מעושנת - ללקק את האצבעות
ארוחת הצהריים האולטימטיבית לילדים - כנפיים ופוטטוס פריכים. ארוחה שלמה בטעמים מתקתקים של צ'ילי מתוק עם קיק של פפריקה מעושנת - ללקק את האצבעות
  • איתי אדרי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1176
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1176.1 קק״ל 5880.4 קק״ל
    פחמימות 111.6 גרם 557.9 גרם
    סוכר 7.1 גרם 35.5 גרם
    שומן 50.1 גרם 250.6 גרם
    נתרן 2544.3 מ״ג 12721.3 מ״ג
    חלבון 60.7 גרם 303.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 14.0 גרם 69.8 גרם
    כולסטרול 339.9 מ״ג 1699.4 מ״ג
    סידן 52.8 מ״ג 264.2 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 626.2 מ״ג 3131.2 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 18.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1176
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1176.1 קק״ל 5880.4 קק״ל
    פחמימות 111.6 גרם 557.9 גרם
    סוכר 7.1 גרם 35.5 גרם
    שומן 50.1 גרם 250.6 גרם
    נתרן 2544.3 מ״ג 12721.3 מ״ג
    חלבון 60.7 גרם 303.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 14.0 גרם 69.8 גרם
    כולסטרול 339.9 מ״ג 1699.4 מ״ג
    סידן 52.8 מ״ג 264.2 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 626.2 מ״ג 3131.2 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 18.7 מ״ג
    סגור

לפני כמה שנים ישבנו אני ואשתי על הספה ב9 בערב, שליח דפק בדלת והגיע משלוח. הילדים קפצו מהמיטות כהרגלם וראו כנפיים בצ’ילי ופוטטוס – אפשר לטעום?!

אשתי צעקה “תחזרו למיטות!” אבל עבדכם הנאמן אמר להם “תטעמו”, הם טעמו וביקשו שאכין להם, ואכן זה מה שקרה. מאז כמעט כל חודש אני מדליק את הגריל ומכין להם את הארוחה הזאת. הם תמיד בציפייה, אז קבלו מתכון מושחת וטעים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פוטטוס

טיגון

רוטב לפוטטוס

כנפיים


אופן הכנה

  1. מכינים את הפוטטוס: חוצים את תפוחי האדמה לחצי ואז את החצי חוצים לסירה ומעבירים לקערת  מים קרים לשעה.
  2. מסננים ועוטפים במגבת לייבוש.
  3. מחממים שמן בסיר עמוק על חום בינוני ומטגנים את הפוטטו, עד שהם רכים אך לא שחומים, בערך 7 דקות כל פעם.
  4. מעבירים למסננת.
  5. מטגנים פעם שנייה על אש קצת יותר גבוהה, 160 מעלות ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הפפריקה המעושנת והמלח ומערבבים.
  6. מכינים את הרוטב לפוטטוס: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
  7. מכינים את הכנפיים: שמים את הכנפיים על גריל חם במשך 6 דקות מכל צד עד שהצדדים מוכנים ועשויים.
  8. שמים את רוטב הצ’ילי המתוק בווק, סיר או מחבת ומניחים על הגריל. כאשר הרוטב מתחיל להתחמם מעבירים את הכנפיים פנימה ומקפיצים.
  9. מגישם עם עירית קצוצה לצד הפוטטוס והרוטב לפוטטוס. בתיאבון.
כנפיים ופוטטוס עם רטבים מושלמים1
כנפיים ופוטטוס עם רטבים מושלמים. צילום: איתי אדרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות