לחם דבש “תלושותי” שמכינים בקלי קלות

ארוחת בוקר מתוקה או תחליף לחלה מתוקה בערב שבת - מתכון מושלם של לחם דבש "תלושותי" שמכינים בקלי קלות מבצק שמרים רך ואוורירי
ארוחת בוקר מתוקה או תחליף לחלה מתוקה בערב שבת - מתכון מושלם של לחם דבש "תלושותי" שמכינים בקלי קלות מבצק שמרים רך ואוורירי
  • תמר שורצברד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4045
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4044.6 קק״ל 4044.6 קק״ל
    פחמימות 733.6 גרם 733.6 גרם
    שומן 78.2 גרם 78.2 גרם
    נתרן 3439.2 מ״ג 3439.2 מ״ג
    חלבון 99.8 גרם 99.8 גרם
    סיבים תזונתיים 23.8 גרם 23.8 גרם
    שומן רווי 40.1 גרם 40.1 גרם
    כולסטרול 179.3 מ״ג 179.3 מ״ג
    סידן 668.7 מ״ג 668.7 מ״ג
    ברזל 10.2 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 1699.4 מ״ג 1699.4 מ״ג
    אבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4045
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4044.6 קק״ל 4044.6 קק״ל
    פחמימות 733.6 גרם 733.6 גרם
    שומן 78.2 גרם 78.2 גרם
    נתרן 3439.2 מ״ג 3439.2 מ״ג
    חלבון 99.8 גרם 99.8 גרם
    סיבים תזונתיים 23.8 גרם 23.8 גרם
    שומן רווי 40.1 גרם 40.1 גרם
    כולסטרול 179.3 מ״ג 179.3 מ״ג
    סידן 668.7 מ״ג 668.7 מ״ג
    ברזל 10.2 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 1699.4 מ״ג 1699.4 מ״ג
    אבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את 1/4 כוס המים במיקרו כך שהם מעט יותר חמים ממים פושרים.
  2. בקערה קטנה שמים את השמרים, הג’ינג’ר הטחון, הסוכר והמים החמים. מניחים בצד ל-5 דקות עד שהתערובת מעלה בועות וקצף והשמרים התחילו לפעול.
  3. בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הרוויון, הדבש, המלח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים מעט.
  4. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים מעט.
  5. מוסיפים חצי מכמות הקמח (3 כוסות) ולשים עד שהוא נטמע לחלוטין בבצק.
  6. לשים את הבצק במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רך וחלק.
  7. ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים את החמאה המומסת אך לא רותחת ולשים עד שהיא נטמעת בתערובת.
  8. מוסיפים את הקמח שנותר (3 כוסות), כוס אחת בכל פעם, וממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר.
  9. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בעזרת תרסיס שמן, מחזירים את הבצק לקערה ומכסים במגבת לחה. נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  10. לאחר זמן ההתפחה, מוציאים את הבצק ומכים בו באגרופים כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לכדורים בגדלים שווים, בגודל של לחמניית ביס.
  11. משמנים תבנית מלבנית גדולה בתרסיס שמן קנולה ומסדרים בה את כדורי הבצק כך שהם צמודים זה לזה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד 45 דקות.
  12. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הלחם 30 דקות, עד שהוא מזהיב.
  13. ממיסים את החמאה לקישוט במיקרוגל, מערבבים עם הדבש ומזגגים את הלחם בעזרת מברשת.

צילום: שני הלוי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחם דבש “תלושותי” שמכינים בקלי קלות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      נכון מאוד.

      Avatar
      Foody Foody

      לא חייבים אבל מוסיף הרבה טעם טוב (למי שאוהב) ((:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות