לחם קופים מתוק, נתלש וכיפי עם קינמון וסוכר חום

לחם קופים משמח שילדים אוהבים במיוחד! כדורי בצק חמודים ורכים צפופים ומצופים בחמאה מומסת, סוכר חום וקינמון - לתלוש ולזלול!
לחם קופים משמח שילדים אוהבים במיוחד! כדורי בצק חמודים ורכים צפופים ומצופים בחמאה מומסת, סוכר חום וקינמון - לתלוש ולזלול!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    129
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 129.0 קק״ל 3868.6 קק״ל
    פחמימות 19.4 גרם 581.4 גרם
    שומן 6.2 גרם 186.7 גרם
    נתרן 168.6 מ״ג 5058.5 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 75.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 35.7 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 104.6 גרם
    כולסטרול 32.2 מ״ג 967.4 מ״ג
    סידן 8.5 מ״ג 254.5 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 47.3 מ״ג 1419.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    129
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 129.0 קק״ל 3868.6 קק״ל
    פחמימות 19.4 גרם 581.4 גרם
    שומן 6.2 גרם 186.7 גרם
    נתרן 168.6 מ״ג 5058.5 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 75.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 35.7 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 104.6 גרם
    כולסטרול 32.2 מ״ג 967.4 מ״ג
    סידן 8.5 מ״ג 254.5 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 47.3 מ״ג 1419.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור

לחם קופים זה שם חביב למאפה שמרים שמורכב ממלא כדורי בצק קטנים, מצופים בחמאה, סוכר וקינמון, שתופחים בזמן האפייה והופכים למאפה שלם שאפשר לאכול בתלישה. הוא טעים, ארומטי וקל להכנה – אתם חייבים לנסות!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
ניצן סוסיד
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים, למעט המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
  2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים כשעה.
  3. מחלקים את הבצק ל-30 חלקים ומכדררים.
  4. מערבבים את הסוכר עם הקינמון. טובלים כל כדור בחמאה מומסת ואחר כך בתערובת הסוכר. ומסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים ומתפיחים כשעה.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את לחם הקופים כחצי שעה להזהבה יפה.
  6. לאחר שהלחם התקרר, ניתן לשמור אותו במגירת soft freeze, ולפני ההגשה לחמם בתנור.
לחם קופים2
שמרו את לחם הקופים במגירת הSoft Freeze. צילום: נמרוד סונדרס
לחם קופים
לחם קופים נפלא. צילום: נמרוד סונדרס

הערות

  • אפשר לחלק את הלחם ולאפות בתבניות קטנות. כך יותר נוח לשלוף מהמקפיא כשרוצים לנשנש.
  • מומלץ לשלב עם חלבון לבחירה, גבינה/טונה/ביצה וירקות.
tip

טיפ מקרר Hisense

לאחר ההכנה ניתן לפרק את הלחם, לשמור בשקית במנות קטנות ולאחסן בתא ההקפאה. כך כשמתחשק לנשנש הוציאו מתא ההקפאה וחממו כמה דקות בתנור.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות